Wystawa Kielce 2017r.
Wystawa Kielce 2017r.
Witam jak każdy wie w tym roku wystawa w Kielcach została przełożona z 28-29 styczeń na 11-12 luty z powodu zakazu wydanego przez Powiatowego Lekarza Weterynarii ze względu na ptasią grypę.
Czy może ktoś słyszał jakieś plotki lub wie coś na temat tego drugiego terminu? Czy dojdzie do skutku? Zarząd PZHGRiD milczy na ten temat...
Czy może ktoś słyszał jakieś plotki lub wie coś na temat tego drugiego terminu? Czy dojdzie do skutku? Zarząd PZHGRiD milczy na ten temat...
Re: Wystawa Kielce 2017r.
Trzeba czekać do ostatniego stycznia br. wtedy ma zapaść decyzja. dot. wystawy.
golebie.wombat.fc.pl
Wystawa w Kielcach odwołana!!
Skąd ta informacja? Ostateczna decyzja miała zapaść na koniec stycznia, zostało więc kilka dni.
Z pewnego i wiarygodnego źródła. Pozamiatane myślę że Poznań chyba też podzieli los Kielc
Właśnie dzisiaj dostałem maila od organizatorów, że wystawa w Kielcach 11-12 luty jest odwołana, tym co wpłacili już pieniądze dokonują zwrotów.
Wystawa w Poznaniu również odwołana- taka informacja widnieje na stronie PZHGRiD
Także do zobaczenia za rok.
Wystawa w Poznaniu również odwołana- taka informacja widnieje na stronie PZHGRiD
Także do zobaczenia za rok.
Czyli już "po ptokach", przygotowania do lęgów czas zacząć.
to było pewne,kto się podstawi,poza tym tylko chory hodowca by wystawiał,jak jest tyle ognisk grypy i zakazy
Święta prawda. Sezon wystawowy zakończony.krzysiek pisze:Czyli już "po ptokach", przygotowania do lęgów czas zacząć.
Szkoda tylko, że pogoda lęgom nie sprzyja. Dzisiaj przeglądałem w necie długoterminową prognozę, a w niej grozili, że zima taka jak teraz, a nawet ostrzejsza, będzie do połowy kwietnia.
-
- Kontakt:
Witam! Mój dziadek mówił że najlepsze są marcówki ale on nie był hodowcą był gołębiarzem. Pozdrawiam!
a to jakaś różnica : 

Kolosalna. Każdy kto obraża się , gdy zostanie nazwany gołębiarzem i z oburzeniem prostuje, że on jest hodowcą, nie gołębiarzem, albo że gołębiarz to jastrząb - ten właśnie jest gołębiarzem w negatywnym znaczeniu tego słowa. Są oczywiście wyjątki, ale te potwierdzają regułę.
W Lublinie też powiatowy nie wyraził zgody na wystawę pomimo iż wystawiający są tylko z województwa lubelskiego i w lubelskim jak do tej pory nie było żadnego ogniska ptasiej grypy. Ja już powoli paruję i postawnym przycinam łapcie i ogony.
U mnie też dzisiaj nożyczki poszły w ruch. Powoli trzeba się szykować do lęgów.