Wystawa Krajowa, Kielce 2016.
Re: Wystawa Krajowa, Kielce 2016.
Ja co sfilmowałem to wstawiłem 

LESYEK nie tylko wstawiłeś, ale i zrobiłeś kawał dobrej roboty
Nawet na jednym z filmików (na giełdzie) siebie odnalazłem w kilku sekundowym epizodzie hehe
Sama wystawa była The Best poza może paroma mankamentami, ale nie ma co kopii kruszyć bo takowe zawsze są
W tym roku pojechałem na całe dwa dni i na pewno nie żałuje. Giełda "nadwyżek hodowlanych" też super - nawet mi się przytrafiło
oglądać gołębie, których nie było na wystawie (chodzi o rasę). Dziękuję też Wystawcom za piękne okazy do oglądania jak i szanownym "kolegom" z forum za krótką, acz rzeczową pogawędkę. Miło było poznać
Pozdrawiam.

Sama wystawa była The Best poza może paroma mankamentami, ale nie ma co kopii kruszyć bo takowe zawsze są

oglądać gołębie, których nie było na wystawie (chodzi o rasę). Dziękuję też Wystawcom za piękne okazy do oglądania jak i szanownym "kolegom" z forum za krótką, acz rzeczową pogawędkę. Miło było poznać

Pozdrawiam.
Ja nagrałem brodawczaki ostrowieckie
https://youtu.be/ETeBvddrvvk
https://youtu.be/ETeBvddrvvk
Zapraszam do obejrzenia zdjęć gołębi z wystawy:
http://www.golebnik.pl/wystawy/2015-201 ... index.html
Jest to część zdjęć, w tym zdjęcia gołębi ras rumuńskich i część litewskich.
http://www.golebnik.pl/wystawy/2015-201 ... index.html
Jest to część zdjęć, w tym zdjęcia gołębi ras rumuńskich i część litewskich.

golebie.wombat.fc.pl
Szkoda ze nie ma nawet jednego zdjecia rasy golebi ktore zdobyly najwieksza liczbe punktow w 1 i 2 kolekcji sposrod wszystkich kolekcji golebi. Naprawde tak duzo ludzi interesuje sie rasami litewskimi?
czajki.bloog.pl
Na pewno zwycięskie gołębie w najbardziej popularnych rasach znaleźć można w każdej niemal fotorelacji z najróżniejszych wystaw, natomiast tutaj pokazano ciekawostki gdzie indziej nie spotykane. Zdjęcia , które Cię interesują z pewnością znajdą się w innych fotorelacjach i w Biuletynie. Poza tym niewykonalnym było zrobienie tak ogromnej masy zdjęć, jakie chciałbyś zobaczyć. Zrobienie tych, które oglądałeś, zajęła cały dzień od wczesnego rana prawie do nocy i to praktycznie bez przerw, więc dobrze, że chociaż tyle widać. Chcąc zobaczyć więcej trzeba się niestety osobiście wybrać i pooglądać. Ja byłem w Kielcach trzy dni od początku do prawie samego końca i nawet połowy wystawy nie dałem rady zobaczyć.Przez giełdę przeleciałem tylko biegiem w niedzielę pędząc do samochodu, bo koledzy ponaglali z odjazdem.
3 dni i wystawy calej nie obejrzales?! Po cholere taki z Ciebie pedant...krzysiek pisze:Na pewno zwycięskie gołębie w najbardziej popularnych rasach znaleźć można w każdej niemal fotorelacji z najróżniejszych wystaw, natomiast tutaj pokazano ciekawostki gdzie indziej nie spotykane. Zdjęcia , które Cię interesują z pewnością znajdą się w innych fotorelacjach i w Biuletynie. Poza tym niewykonalnym było zrobienie tak ogromnej masy zdjęć, jakie chciałbyś zobaczyć. Zrobienie tych, które oglądałeś, zajęła cały dzień od wczesnego rana prawie do nocy i to praktycznie bez przerw, więc dobrze, że chociaż tyle widać. Chcąc zobaczyć więcej trzeba się niestety osobiście wybrać i pooglądać. Ja byłem w Kielcach trzy dni od początku do prawie samego końca i nawet połowy wystawy nie dałem rady zobaczyć.Przez giełdę przeleciałem tylko biegiem w niedzielę pędząc do samochodu, bo koledzy ponaglali z odjazdem.

Dzieki Krzyskowi będą zdjęcia i wielkie dzieki jemu za trud i dzwiganie przez te dni "mojej"klateczki" z gołąbkami do studia zdjeciowego.Wielu nawet co byli w Kielcach nie wie ze takie studio było.
Może p. Duda zabierze Grossowi a da Krzyśkowi. Czyli będzie więcej zdjęć, dobrze. Czekam na rasy polskie krótkodziobe
Krzysiek jedno pytanie: Czy Thomas Hellman korzystal z tego samego fotoboxu co Ty?
czajki.bloog.pl
Nie, zdjęcia w naszym studiu robił Zjak, ja robiłem za "tragarza", czyli przynosiłem z hali wystawowej ptaki do zdjęcia, odnosiłem i przynosiłem następne, w kółko przez trzy dni a i tak nawet połowy zamierzonego planu nie daliśmy rady wykonać. W drugim studiu działał p. Grabowski, wspierali go też w roli "tragarzy" inni sędziowie. Dla Hellmana przeznaczone było inne , większe studio, ale nawet nie wiem, czy z niego skorzystał. Chciałem oczywiście zobaczyć taką sławę "w akcji", ale nie było czasu.
Kim jest Hellman?
Jeden z najsławniejszych fotografików zajmujących się fotografowaniem gołębi. Ogólnie jest to działalność niszowa, technicznie bardzo trudna. Każdy, kto kiedykolwiek robił fotki gołębi wie, co mam na myśli. W Polsce takich specjalistów jest dwóch : pan Gilarski i pan Jakubanis. Jeśli kogoś pominąłem, to przepraszam. Wkrótce grono specjalistów może się powiększyć, bo świetne zdjęcia z wystaw autorstwa Adriana Zdunka , jakie można oglądać chociażby w fotorelacjach z wystaw na "Gołębniku", świadczą o tym, że niedługo dogoni czołówkę.
Ostatnio zmieniony pt lut 19, 2016 7:53 am przez krzysiek, łącznie zmieniany 1 raz.
Znam osobiście Thomasa - załączam zdjęcie mojej czajki wyróżnionej w tym roku w Kielcach, która została przez niego uwieczniona
Znam również innego fotografa gołębi George'a De La Nuez z USA. Obydwoje są świetnymi fotografami, robią piekne zdjęcia i są naprawdę fajnymi ludźmi z pasją.

czajki.bloog.pl
Skoro znasz takich wspaniałych artystów fotografików to nawet nie psuj sobie humoru oglądaniem wytworów pracy najwspanialszych polskich fotoamatorów.
Takie jest moje zdanie na ten temat. Tylko mogę Ci pogratulować takich znajomości.

Takie jest moje zdanie na ten temat. Tylko mogę Ci pogratulować takich znajomości.
golebie.wombat.fc.pl
Oj Panowie.
Cudze chwalicie a swojego nie znacie.
Pan Zbigniew Gilarski nie raz udowodnił swoimi pracami że nawet na krok nie ustępuje światowym sławom.

Cudze chwalicie a swojego nie znacie.
Pan Zbigniew Gilarski nie raz udowodnił swoimi pracami że nawet na krok nie ustępuje światowym sławom.

Pozdrawienia dla wszystkich milosnikow golebi.
Poldi to sie wszystko zgadza co piszesz ale w tym wypadku dla Naszego Związku liczy sie jeszcze coś więcej a jak nie wiadomo o co chodzi ......
Waldek, masz na myśli zaproszenie p. Hellmana? O ile się nie mylę, sam był zainteresowany polskimi i chyba także rosyjskimi rasami, których fotografie są mu do jego własnych celów potrzebne. Wątpię , czy wszystkie polskie rasy, które go interesowały, udało mu się w Kielcach zobaczyć. Poza tym, sesja fotograficzna sławy tej miary , co Hellman, nawet, jeśli wiązały się z tym jakieś koszty, to jak by nie było, dla wystawy, Związku i dla Polski prestiż, a tego nieraz nie da się wymiernie wyliczyć. Korzyści może to przynieść większe, niż koszty.
Hoduje gołębie od 8 roku życia i o Panu Hellmanie nie słyszałem.
Natomiast mam dwie książki Pana Zbigniewa Gilarskiego.
Wszystkie czasopisma "Gołębie"
Łaska Pańska na pstrym koniu jeździ.
Natomiast mam dwie książki Pana Zbigniewa Gilarskiego.
Wszystkie czasopisma "Gołębie"
Łaska Pańska na pstrym koniu jeździ.
Też hoduję gołębie od ósmego roku życia, a więc już 40 lat, mam trzy książki pana Gilarskiego, większość numerów "Fauny i flory", magazynu "Gołębie" niestety mniej, ale widziałem w nim zdjęcia Hellmana i co najmniej jeden artykuł jego autorstwa. Jednak - co to ma do rzeczy? Nikt nie kwestionuje tutaj niezaprzeczalnego talentu, profesjonalizmu i ogromnej wiedzy pana Gilarskiego.
Oczywiście, że nikt nie kwestionuje fachowości Pana Gilarskiego, a licytacja ile lat się hoduje gołębie jest bez sensu, bo o tym czy jesteś dobrym hodowcą nie świadczy długość prowadzenia hodowli, ale Twoja wiedza, pasja i profesjonalizm.
Nie masz się czym chwalić Poldi, tyle Ci powiem.
Hodowla gołębi nie powinna ograniczać się tylko do Polski, a niestety nie mamy u nas w kraju wielu hodowców, którzy mogliby konkurować ze swoimi ptakami na poziomie europejskim. Wystawianie ich na wystawach regionalnych i odnoszone tam sukcesy przy jednoczesnym poziomie "sędziowania" w Polsce to marne sukcesy.
Jedno jest pewne-to czy ma się dobre ptaki widać przy ich porównaniu z ptakami innych hodowców.
Nie masz się czym chwalić Poldi, tyle Ci powiem.
Hodowla gołębi nie powinna ograniczać się tylko do Polski, a niestety nie mamy u nas w kraju wielu hodowców, którzy mogliby konkurować ze swoimi ptakami na poziomie europejskim. Wystawianie ich na wystawach regionalnych i odnoszone tam sukcesy przy jednoczesnym poziomie "sędziowania" w Polsce to marne sukcesy.
Jedno jest pewne-to czy ma się dobre ptaki widać przy ich porównaniu z ptakami innych hodowców.
czajki.bloog.pl
Ostatnio zmieniony pn lut 22, 2016 7:53 pm przez adammo87, łącznie zmieniany 1 raz.

Mistrza Polski już mam.
Do Europy mnie nie ciągnie.
Ostatnio zmieniony śr lut 24, 2016 12:28 am przez adammo87, łącznie zmieniany 1 raz.
[quote="Poldi"]
Mistrza Polski już mam.
Do Europy mnie nie ciągnie.[/quote] Gratuluję sukcesu. A swoją drogą Polska to Europa , taki stan mamy od czasu wprowadzenia w Polsce Chrześcijaństwa i mimo nieraz bardzo złej woli sąsiadów nic tego nie zmieni. Jesteśmy częścią Europy , a przez swoje nieszczęśliwe położenie geopolityczne - częścią bardzo ważną. Kiedyś ( co prawda dawno) byliśmy polityczną, gospodarczą i militarną potęgą w Europie, teraz możemy być taką samą potęgą w gołębiach. No bo czemu nie, kto Polakowi zabroni?

Mistrza Polski już mam.
Do Europy mnie nie ciągnie.[/quote] Gratuluję sukcesu. A swoją drogą Polska to Europa , taki stan mamy od czasu wprowadzenia w Polsce Chrześcijaństwa i mimo nieraz bardzo złej woli sąsiadów nic tego nie zmieni. Jesteśmy częścią Europy , a przez swoje nieszczęśliwe położenie geopolityczne - częścią bardzo ważną. Kiedyś ( co prawda dawno) byliśmy polityczną, gospodarczą i militarną potęgą w Europie, teraz możemy być taką samą potęgą w gołębiach. No bo czemu nie, kto Polakowi zabroni?