Srebrniaki, perłowe, pasiaki
Re: Srebrniaki, perłowe, pasiaki
Robert ma ciekawe pasiaki. Mam nadzieje że w niedługim czasie będzie najlepszy Hodowcą pasiaków perłowych w Polsce. Przynajmniej tego szczerze mu życzę a szanse są.
- robi1976
- Kontaktowanie:
Zapraszam na wystawe do KIELC 07-08.12. 2013 gdzie bedzie mozna zobaczyc fajne pasiaki perłowe
- robi1976
- Kontaktowanie:
BĘDZIE NA NIEJ WYSTAWIONE PONAD 115 SZTUK PASIAKÓW W TYM KILKANAŚCIE PASIAKÓW PERŁOWYCH
Witaj robi1976! Ja zawsze jestem na wystawach w Kielcach!
pozdrawiam
pozdrawiam
Robi jak pasiaki perłowe na wystawie
- robi1976
- Kontaktowanie:
pasiaki perłowe pierwsza liga napewno takich sie nie widzi po innych wystawach .Smiało mogę napisac ze kielce w pasiaku perłowym to pierwsze miejsce w polsce
Robi kto wygrał w pasiakach
- robi1976
- Kontaktowanie:
Wygrał Jacek Jaśkowski ja miałem 3 miejsce
- adrian-a73
- Kontaktowanie:
Cz ktoś trzyma srebrniaki lub perłowe ale koroniate dobrej klasy ?
A są w ogóle takie? Przyznam się że nigdy nie spotkałem, co najwyżej słabiaki, którym do średniaków nawet sporo brakuje.
na wystawie małopolskiej były pasiaki perłowe brązowo lote koroniate na prostych głowach
Na prostych głowach a wysokiej klasy to bardzo duża różnica chociaż koroniaste na prostych głowach trudniej trafić niż szóstkę w Lotto.
- adrian-a73
- Kontaktowanie:
Cz jest się o co kłócić tylko zapytałem i wiem że są,rzadko można je spotkać dlatego właśnie tutaj napisałem myślałem że się uda ale się pomyliłem. Miałem takie ptaki tylko przez dwa lata myślałem że coś się wychowa i się wychowało ale nie tylko mi się podobały po stracie zmieniłem rasę,ale nie zapomniałem o srebrniakach tak tylko zapytałem.
Koroniatym proste głowy to tak pasują jak psu trawę skubać.
Nic dodać nic ująć.PETER pisze:Gołębie tej jakości powinny kosztować dziesiątą część podanej ceny. Jeśli zaczynasz to uczep się kogoś kto szczerze ci pomoże i doradzi. Możesz w rozsądnych cenach kupić niezłe ptaki ale musi ktoś ci pomóc kto ma naprawdę jakieś pojęcie.

Panowie ma może ktoś do sprzedania dobrej klasy samice pasiaka perłowego.Z góry dzięki za info.
-
- Kontaktowanie:
-
- Kontaktowanie:
Na temat pasiaków srebrzystych nie będę się wypowiadał natomiast pasiak perłowy 94 pkt. to nieporozumienie. Sędzia który się pod tym podpisał powinien dostać dożywotni zakaz sędziowania. Partactwo i pobabranie ras w najgorszy z możliwych sposobów.
PETER z pasiakami srebrzystymi z tych filmów jest podobnie, punktowane są gołębie z wadami np: krzywe ogony. Jeden gołąbek na którego zwróciłem uwagę to jarzębiak na zdjęciu, na resztę ciężko patrzeć 

Nie oceniam pasiaków srebrzystych ponieważ są jakie są. Krytykować żadna sztuka natomiast pasiaki perłowe to tragedia. W ogóle nie nadają się do oceny. Najważniejszych i podstawowych cech rasy perłowych w tych gołębiach nie ma. Gość połączył pasiaki perłowe ze srebrnymi i jest efekt obrzydliwy!!!! Ktoś kto nazywa te "okazy" pasiakami perłowymi nie ma o tej rasie zielonego pojęcia.
Mógłbyś rozwinąć wątek PETER?
Nie ma co rozwijać. Takie gołębie trzeba tępić a nie szczycić się nimi bo nie ma czym. Do wora i do jeziora - koniec wątku