Krajowa Wystawa - Kielce 2014
Re: Krajowa Wystawa - Kielce 2014
Gratulacje! robi1976 II Wicemistrz polski
Wydaje mi się, że powiadomic sedziow nalezy przed ocena w bledzie w druku odnosnie rozmiaru obraczki. Tym bardziej jesli temat byl juz przerabiany i ktos o tym wie.
Co do bledow w liczeniu pkt to sie nie dziwie. Takie protokuly wymagaja duzej pracy i cierpliwosci oraz skupienia. a jak ktos co chwile podchodzi z pytaniami co gdzie i jak to sie nie dziwie ludziom z komitetu ze popelnili blad. Z tego co mi wiadomo zarzad szukal osob chetnych do pomocy. Wiec może przy nastepnej krajówce zglosza sie do pomocy te osoby, ktore wylapaly najwiecej bledów i krytykuja organizatorów. Może wtedy krajówka bylaby prawie bezbledna ?? Gratulacje dla organizatorow za krajowke. jako widz bylem bardzo zadowolony mimo kilku uchybien ktore zauwazylem i tak ich podziwiam i zazdroszcze wytrwalosci w sluchaniu ciaglej krytyki i niezadowolenia ludzi ktorzy nic nie robia tylko narzekaja. do roboty marudy !
Co do bledow w liczeniu pkt to sie nie dziwie. Takie protokuly wymagaja duzej pracy i cierpliwosci oraz skupienia. a jak ktos co chwile podchodzi z pytaniami co gdzie i jak to sie nie dziwie ludziom z komitetu ze popelnili blad. Z tego co mi wiadomo zarzad szukal osob chetnych do pomocy. Wiec może przy nastepnej krajówce zglosza sie do pomocy te osoby, ktore wylapaly najwiecej bledów i krytykuja organizatorów. Może wtedy krajówka bylaby prawie bezbledna ?? Gratulacje dla organizatorow za krajowke. jako widz bylem bardzo zadowolony mimo kilku uchybien ktore zauwazylem i tak ich podziwiam i zazdroszcze wytrwalosci w sluchaniu ciaglej krytyki i niezadowolenia ludzi ktorzy nic nie robia tylko narzekaja. do roboty marudy !
Dużym sukcesem wystawy w Kielcach jest fakt że uczestniczyło w niej ok. 6000 odwiedzających i nie byli to tylko hodowcy gołębi czy kur. Dla porównania dodam że w ubiegłym roku w Lublinie organizowaną przez lubelskie targi wystawę ZOO PARK odwiedziło ponad 20.000 osób w tym bardzo duża ilość dzieci. Jest to jednak ewenement na skalę Polski, tak wysoką frekwencję targi zawdzięczają wystawieniu różnej gamy zwierząt od gołębi i kur poczynając po węże i tchórzofretki.
W tym roku również wybieram się z pokazem moich gołębi, przeciętna osoba wyobraża sobie gołębie tylko jako szaraki z ulicy. Zmieniam ich wyobrażenia i staram się zachęcić do hodowli młodych. Po za tym jest tam miła atmosfera i towarzystwo.
W tym roku również wybieram się z pokazem moich gołębi, przeciętna osoba wyobraża sobie gołębie tylko jako szaraki z ulicy. Zmieniam ich wyobrażenia i staram się zachęcić do hodowli młodych. Po za tym jest tam miła atmosfera i towarzystwo.
- adrian-a73
- Kontakt:
Panie lewap125 pan naprawdę wychodzi z zachętom do młodych żeby się zajęli hodowlą? popieram ale uważam że to jest w nas albo nie,strata czasu potem właśnie tacy młodzi jak pan mówił kiedyś próbują wyłudzić gołębie tylko po to żeby je sprzedać.
A co do młodych kiedyś nawet jeden pisał na forum że bardzo chętnie by się dowiedział kilku przydatnych informacji od pana nawet był z pana miejscowości udało mu się ?pozdrawiam
A co do młodych kiedyś nawet jeden pisał na forum że bardzo chętnie by się dowiedział kilku przydatnych informacji od pana nawet był z pana miejscowości udało mu się ?pozdrawiam
adrian 73 bardzo chętnie dzielę się moją wiedzą z młodymi hodowcami, którą zdobyłem od innych znanych hodowców i na tym forum. Nie pamiętam dokładnie o kogo Ci chodzi z mojej miejscowości. W prywatnych wiadomościach mam 8 stron zapytań związanych z hodowlą gołębi. Mam nadzieję że udzielam wyczerpujących odpowiedzi zgodnie z moją wiedzą i doświadczeniem hodowlanym. Zauważyłem że młodzi hodowcy mają do mnie śmiałość i często piszą lub rozmawiają ze mną osobiście przy wystawach.
A od kogo mają się uczyć jak nie od Mistrza
Słyszałem że zapomniałeś gołębie na wystawie! Pozdrawiam!

barwnoglowki.pl
Bogusław zapomniane gołębie to był mój najmniejszy problem
jaki przytrafił mi się feralnego dnia
.

-
- Kontakt:
Witam! Panowie Moderatorzy - obejrzałem zdjęcia i film z tej wystawy i mam do Was pytanie czy Wy naprawdę tego badziewia nie widzicie czy tylko nie chcecie! Mam na myśli te zdjęcia z forum. Pozdrawiam!
Wszystko i tak rozniesie się pocztą pantoflową więc sam uprzedzając ten fakt opiszę całą historię. Zaczęło się od tego że zatrzasnął mi się odpalony samochód z kluczykami w stacyjce a zapasowych jak wiadomo przy sobie nie miałem. I tu mała prywata dziękuję Mirkowi M za pomoc w otwarciu samochodu. Równocześnie z moimi kłopotami zaczęto wydawać gołębie, z tych nerw zapomniałem zabrać 2 czerwone barwnogówki i wracałem się prawie 40km. Odpalony samochód stał 1,5 godz, wypalił prawie wszystką benzynę, na dokładkę zepsuł mi się przełącznik z benzyny na gaz i wracałem na benzynie do domu. W drodze zauważyłem że mam pękniętą przednią szybę nie wiadomo z jakiej przyczyny. Najgorsze było jeszcze przede mną. Po powrocie do domu o 21 nie chciało mi się już wypakować gołębi z klatek (padało, wiało i mróz) i zostawiłem je w garażu gdzie już nie raz zostawały. Rano jak poszedłem przenieść je do gołębnika to myślałem że dostanę zawału. W klatce która stała na samym dole leżało 10 zdechłych wywrotków mazurskich, w pierwszej chwili pomyślałem , że się udusiły, lub zamarzły, ale szybko znalazł się winowajca mojego nieszczęścia po garażu biegała mała łasiczkaBogusław pisze:To co złego jeszcze się stało?

No to ładnie sytuacja nie do pozazdroszczenia,szkoda tych ptaków
,ale co zrobisz tak to w życiu bywa raz na wozie raz pod nim.Pozdrawiam 

barwnoglowki.pl
Bogusław teraz to ty żałuj tylko hodowcy, który o mały włos sam by się wykończył jak zobaczył 10 zgonów gołębi jednocześnie. Odbudowanie tej hodowli przy sprzyjających warunkach zajmie mi 2 sezony lęgowe (pocieszam się jedynie tym że kilka przyzwoitych zostało). A wszystko to po to żebym nie spoczął na laurach 

krzysiek piszę:Rzeczywiście co do jakości można by się w niektórych rasach przyczepić. Narzekano w zeszłym roku na poziom listonosza. W tym roku była mniejsza ilość gołębi tej rasy, nie przeniosło się to na jakość, przeciwnie, ta spadła. Przeważały średniaki , sporo było ptaków słabych. Na kolana powalił mnie biały pocztowy, taki "rynkowy" za góra 10 zł, wystawiony jako listonosz i o zgrozo, oceniony na aż 94 pkt!
tak się składa że zrobiłem zdjęcie temu właśnie białemu Listonoszowi ,tak więc sami możecie się zastanowić czy ten ptak był wart swych punktów
pozdrawiam
http://klocki.flog.pl/wpis/8375361/listonosz-polski/
tak się składa że zrobiłem zdjęcie temu właśnie białemu Listonoszowi ,tak więc sami możecie się zastanowić czy ten ptak był wart swych punktów
pozdrawiam
http://klocki.flog.pl/wpis/8375361/listonosz-polski/
Jeśli masz na myśli zdjęcia i filmik pod linkiem to Administracja do tego nic nie ma, o ile nie narusza regulaminu forum. Jest to wytwór artystyczny autora i tyle. Natomiast fotorelacje są opiniowane przez Administratora i wstawiane ręcznie.raczkowski16 pisze:Witam! Panowie Moderatorzy - obejrzałem zdjęcia i film z tej wystawy i mam do Was pytanie czy Wy naprawdę tego badziewia nie widzicie czy tylko nie chcecie! Mam na myśli te zdjęcia z forum. Pozdrawiam!
Pozdr.
golebie.wombat.fc.pl
Nie bardzo rozumiem sugestii jakieś uwagi do filmu czy do jakości gołębi z filmu ?raczkowski16 pisze:Witam! Panowie Moderatorzy - obejrzałem zdjęcia i film z tej wystawy i mam do Was pytanie czy Wy naprawdę tego badziewia nie widzicie czy tylko nie chcecie! Mam na myśli te zdjęcia z forum. Pozdrawiam!
Szukaj a znajdziesz
http://www.youtube.com/watch?v=vrjxGNtPF5k
http://www.youtube.com/watch?v=rZfKCJdQ2Vo
http://www.youtube.com/watch?v=IbE7RED8G-k
http://www.youtube.com/watch?v=exF7xeYWkf8 kolejny a zarazem już wszystko miłego oglądania
raczkowski16 czyżby panu nie podobał się moje filmiki jeśli tak to nie musi ich pan oglądać
kolego zbiter tu chyba chodzi o jakość moich filmików
http://www.youtube.com/watch?v=rZfKCJdQ2Vo
http://www.youtube.com/watch?v=IbE7RED8G-k
http://www.youtube.com/watch?v=exF7xeYWkf8 kolejny a zarazem już wszystko miłego oglądania

raczkowski16 czyżby panu nie podobał się moje filmiki jeśli tak to nie musi ich pan oglądać

kolego zbiter tu chyba chodzi o jakość moich filmików
pozdrawiam Łukasz
Kolejna moja produkcja
http://www.youtube.com/watch?v=xQx-0RqhZvk
http://www.youtube.com/watch?v=xQx-0RqhZvk
Szukaj a znajdziesz
Bardzo, niewiele widać, wszystko w pędzie robione. Chińczyk i ja wyszliśmy wyraźniej na filmie niż ptaki, które oglądaliśmy.
-
- Kontakt:
Witam! Szanowny Panie Kalini. Ja nie muszę oglądać Pańskich wytworów artystycznych ale chcę innych ostrzec i zaoszczędzić im przykrych wrażeń - jaki to jest obraz - brudna klatka a w niej gołąb budapesztański wysokolotny - biegający z rogu do rogu jak by miał sierocą chorobę i do tego odwrócony tyłem do kamerzysty. Szanowny Panie życzę Panu powodzenia.
Kalini faktycznie trochę za szybko dobrze że chociaż przy srokach zwolniłeś nieco tempo
.

-
- Kontakt:
Witam. Przeglądając foto-relacje, natchnąłem się na Mnichy Południowoniemieckie. Mogę wiedzieć, kto je wystawiał i na ile pkt zostały ocenione? Pytanie do tych co posiadają katalog
Miałem być na wystawie, ale przez te "zimno" ode chciało mi się jazdy 

e-mail: centrum_wschod@o2.pl
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/regio ... stawy.html
prawdopodobnie cały tekst się nie wyświetla więc wklejam go tutaj :
"MYŚLENICE. Podczas kieleckich targów gołębi wystawcy z powiatu przemyskiego został ukradziony rasowy ptak. Podejrzenie padło na mieszkańca Myślenic, który też brał udział w wystawie.
Poszkodowany zgłosił kradzież gołębia o wartości około tysiąca złotych na policję w Kielcach. Z relacji wynikało, że sprawca miał wyciągnąć ptaka z klatki, a następnie schować pod kurtką.
- Ślad prowadził do mieszkańców Myślenic, którzy uczestniczyli w tej imprezie wystawienniczej - informuje st. asp. Szymon Sala z Komendy Powiatowej Policji w Myślenicach. Prawdopodobnie chcieli kupić gołębia, ale nie zdecydowali się ze względu na cenę.
Policjanci dotarli do myśleniczanina, który jednak zaprzeczył, jakoby miał dopuścić się kradzieży. Następnego dnia na komendę zgłosił się jego 15-letni syn, z którym był na targach. Chłopak przyznał się do kradzieży, za którą odpowie przed sądem rodzinnym.
Gołąb natomiast czeka w myślenickiej komendzie na właściciela.
(KAR) "
prawdopodobnie cały tekst się nie wyświetla więc wklejam go tutaj :
"MYŚLENICE. Podczas kieleckich targów gołębi wystawcy z powiatu przemyskiego został ukradziony rasowy ptak. Podejrzenie padło na mieszkańca Myślenic, który też brał udział w wystawie.
Poszkodowany zgłosił kradzież gołębia o wartości około tysiąca złotych na policję w Kielcach. Z relacji wynikało, że sprawca miał wyciągnąć ptaka z klatki, a następnie schować pod kurtką.
- Ślad prowadził do mieszkańców Myślenic, którzy uczestniczyli w tej imprezie wystawienniczej - informuje st. asp. Szymon Sala z Komendy Powiatowej Policji w Myślenicach. Prawdopodobnie chcieli kupić gołębia, ale nie zdecydowali się ze względu na cenę.
Policjanci dotarli do myśleniczanina, który jednak zaprzeczył, jakoby miał dopuścić się kradzieży. Następnego dnia na komendę zgłosił się jego 15-letni syn, z którym był na targach. Chłopak przyznał się do kradzieży, za którą odpowie przed sądem rodzinnym.
Gołąb natomiast czeka w myślenickiej komendzie na właściciela.
(KAR) "