Przypalanie dziobów u gołebi krótkodziobych
Przypalanie dziobów u gołebi krótkodziobych
Trafiły do mnie gołąbki krótkodziobe szeki z przypalonymi końcówkami dzioba ,górnej i niektóre i dolnej części dzioba , jak na nie patrze to płakać mi się chce jak można skrzywdzić w ten sposób ptaki ,jak jest wasza opinia na ten temat ,osobiście temu h....i bym jaja wypalił co tak skrzywdził ptaki .Gołębie mają problem z pobieraniem ziarna .normalnie tragedia ,,w życiu bym nie kupił takiego ptaka ,muszę przyjrzeć się na wystawie jak to jest z takimi ptakami czy są oceniane .
Szukaj a znajdziesz
Re: Przypalanie dziobów u gołebi krótkodziobych
Jak takiego debila złapiesz to daj znać to Ci go przytrzymam
.
W moich stronach nigdy jeszcze się z tym niespotkałem i nie słyszałem o czymś takim. Mam nadzieję, że to co piszesz to odosobniony przypadek.

W moich stronach nigdy jeszcze się z tym niespotkałem i nie słyszałem o czymś takim. Mam nadzieję, że to co piszesz to odosobniony przypadek.
Jakiś czas temu było sporo orlików białostockich z przypalanymi dziobami. Facet wołał za nie ogromne sumy i nawet znajdował nabywców.To draństwo. Takiemu pasowało by też jako środek wychowawczy może nie przypalić ale chociaż obić dziób.
Jak najbardziej trzeba potępiać takie zachowanie, a ja mam takie pytanie w jakim niby to celu takie przypalanie (aby uzyskać kolor smolony)?
Co myślicie, o tym ptaszku z linku? wydaje się, że też ma przypalony dziób
http://allegro.pl/sroczka-polska-samiec ... 82243.html
http://allegro.pl/sroczka-polska-samiec ... 82243.html
Moim zdaniem nie ma prawie dziuba.
Tak ma skracany dziób i przypalony aby nie odrastał. Podobnie się robiło u bydła mlecznego z rogami ,wypalało się aby nie rosły
Szukaj a znajdziesz
W tamtym roku na wystawie w Warszawie byłem świadkiem jak dwóch panów dzieliło się radami jak używają lutownicy do skracania dziobów chodziło właśnie o sroczkę. Czego to już człowiek nie wymyśli......
Po tym co napisał kol. Adi widzę, że tacy pseudo-hodowcy mianujący się sami gołębiarską "elitą", mają się do zwykłego gołębiarza (trzymającego gołębie dla ściny), jak szambo do perfum Chanel N° 5 ...
PS
Czy tylko ja jestem taki konfliktowy, czy też któryś z kolegów również zwrócił by się do takich dwóch Buszmenów z pytaniem: "po****ło was ?"...
PS
Czy tylko ja jestem taki konfliktowy, czy też któryś z kolegów również zwrócił by się do takich dwóch Buszmenów z pytaniem: "po****ło was ?"...
Kaszanka forever !!
Oczywiście, że tak ale pod jednym warunkiem - o ile nie mieli by "grubych karków" i złotych łańcuchów na szyi
.

Po co na ten temat dyskutować ..........
Każdy dostał MÓZG
,między innymi po to, aby od czasu do czasu go używać .
Do puki będą się trafiać zainteresowani ślepi bezzzzzzzzzmózgowcy ,do póty różni spece w ten sposób będą " upiększać " ptaki .
Przycina się tylko narastający pusty, tzw. paznokieć
Opis jest dla IDIOTÓW
KLASA WYSTAWOWA
PIĘKNY
Zapomniał gościu dodać ,że ptak ma ZWIĄZKOWĄ OBRĄCZKĘ
Dla niektórych debili,to jest ważniejsze ,niż sama klasa ptaka
Facet chciał wyrównać proporcje ptaka ,aby głowa pasowała do zupełnego braku nóg i dlatego go tak okaleczył.
Czy ptak KRÓTKO DZIOBY ma mieć krótki dziób ,czy tego dzioba nie mieć zupełnie .

Każdy dostał MÓZG

Do puki będą się trafiać zainteresowani ślepi bezzzzzzzzzmózgowcy ,do póty różni spece w ten sposób będą " upiększać " ptaki .
zbiter Tam jest wypalona cała dolna szczęka i 3/4 górnej .zbiter pisze:Tak ma skracany dziób i przypalony aby nie odrastał
Przycina się tylko narastający pusty, tzw. paznokieć

Opis jest dla IDIOTÓW

KLASA WYSTAWOWA

PIĘKNY

Zapomniał gościu dodać ,że ptak ma ZWIĄZKOWĄ OBRĄCZKĘ

Dla niektórych debili,to jest ważniejsze ,niż sama klasa ptaka

Facet chciał wyrównać proporcje ptaka ,aby głowa pasowała do zupełnego braku nóg i dlatego go tak okaleczył.
Czy ptak KRÓTKO DZIOBY ma mieć krótki dziób ,czy tego dzioba nie mieć zupełnie .

Mozliwe ,tak dokładnie się nie przygladałem ,takie wynalazki mnie nie rajcują
Szukaj a znajdziesz
Na allegro facet ma szeki i staluchy, ceny wygórowane moim zdaniem, i wszystkie mają kombinowane dzioby.
Ktoś kto ma konto na Allegro powinien napisac do Administratora tego portalu, że facet sprzedaje zwierzęta specjalnie okaleczane z celu osiągnięcia wyższej ceny.
A co najśmieszniejsze wstawia zdjęcia pucharów, jakich to on osiągnięć nie ma...
Jestem zdania, że to hodowcy gołębi krótkodziobych powinni najbardziej tępić takich s*********w od "wypalania dzioba", ponieważ daje to pretekst wszelkiej maści eko-oszołomom do przeforsowania zakazu hodowli gołębi krótkodziobych...
Uważam, że jeśli taki pseudo-hodowca nie spotka się ze "środowiskowym" ostracyzmem (ja bym takiej małpie na powitanie ręki nie podał), to nadal będzie uprawiał taki bestialski proceder.
Uważam, że jeśli taki pseudo-hodowca nie spotka się ze "środowiskowym" ostracyzmem (ja bym takiej małpie na powitanie ręki nie podał), to nadal będzie uprawiał taki bestialski proceder.
Kaszanka forever !!
Moim zdaniem to głupota