Marchew
Marchew
Witam słyszałem że drobno pokrojona marchew zmieszana z ziarnem coś daje ale dokładnie co ??
-
- Kontakt:
Re: Marchew
Witam.Sprawdz jakie witaminy zawiera marchew to się dowiesz jak wspomoże twoje ptaki,o ile będą chciały ją jeść
w co wątpię .

Ja moim gołębiom drobno pokrojoną marchew podaję w zimę do osobnego karmika, na początku nie bardzo chciały ją jeść, ale później się przyzwyczaiły.
Pozdrawiam. Kamil
ale co to dokładnie daje w czym pomaga ??
Podaje sie ją na odrobaczenie
BZDURA! Gdyby marchew miała jakiekolwiek składniki trujące to nie byłaby powszechnie używana do produkcji odżywek i soków dla dzieci oraz jest uznana za najlepsze warzywo dietetyczne i odżywcze dla ludzi.Falkos17 pisze:Podaje sie ją na odrobaczenie
Pozdr.
golebie.wombat.fc.pl
no ja słyszałem coś podobnego - konkretnie, że wspomaga oczyszczanie generalnie krwi a na odrobaczenie to raczej czosnek ale to wszystko są zabobony jak dla mnie i żadnych gwarancji na to niema- choć coś w tym jest bo wiem, że chorzy na raka na przykład często i gęsto piją sok marchwiano - buraczany z zalecenia lekarza
Czyli widocznie ma taką potrzebę, bo uzupełnia w przewodzie pokarmowym kwasy organiczne, które działają na nieproszonych gości. Mądre masz te pocztowe. 

golebie.wombat.fc.pl
Ja raz na 2 tyg ucieram na tarce marchew, pietruszkę, selera, cebulę, buraka i czosnek. Mieszam z miodem i z karmą.
Nie wiem na co konkretnie pomaga ale zaobserwowałem że ptaki na drugi dzień po warzywach są żywsze, bardziej ruchliwe i ogólnie silniejsze.
Myślę że ogólnie wtedy mają uzupełnione witaminy i dlatego są bardziej witalne. Bardzo polecam.
Nie wiem na co konkretnie pomaga ale zaobserwowałem że ptaki na drugi dzień po warzywach są żywsze, bardziej ruchliwe i ogólnie silniejsze.
Myślę że ogólnie wtedy mają uzupełnione witaminy i dlatego są bardziej witalne. Bardzo polecam.