POMOCY
Re: POMOCY
ty patrz na gołebie a nie na gołębnik
Nie wiem czy to w ogóle można nazwać Garłaczem Pomorskim. Dołączam się do wypowiedzi wyżej kolegi bartekw94 by się przydało sprzątanie 

Pozdrawiam
Artur.S
Artur.S
Są to młode, więc nie ma za bardzo jak ich ocenić... U jednego oczywisty błąd to "brwi" nad okiem i nieprawidłowy kolor ogona,nie jest to taki kolor o jaki chodzi, u drugiego z kolorem ogona już lepiej.
A co do zdjęć to ptaki były wystraszone i do tego siedziały na siodełkach... Zdjęcia robi się na płaskim podłożu, i to nie z góry, a z profilu...
Pozdrawiam
A co do zdjęć to ptaki były wystraszone i do tego siedziały na siodełkach... Zdjęcia robi się na płaskim podłożu, i to nie z góry, a z profilu...
Także się dołączam...michu1530 pisze: Dołączam się do wypowiedzi wyżej kolegi bartekw94 by się przydało sprzątanie
Pozdrawiam
Gołębie=Przyjaciele
To raczej jakaś rynkowa krzyżówka, nie pomorskie. Pełno takich na targowiskach. Zbyt szczupłe, małe, niemal bez łapci.Odmiana barwnoogoniasta pomorskiego to rarytas, niemal już nie spotykany. Jeszcze w latach 80-ych można było takie spotkać w byłej NRD, u nas niemal nie znane. Wzorcowe kolory ogona to niebieski i czarny, jednak podobnie jak u pawików możliwe są inne modyfikacje, też niedawno były dwa kolory, a teraz jest cała ich gama. Tym ptakom jednak do pomorskiego brakuje tyle co Maluchowi do Porsche.Tam też są podobieństwa. Obydwa mają silnik z tyłu i są chłodzone powietrzem. To jednak jedyne podobieństwa, reszta to ogromna przepaść.
to się ciesz okazja szczupłe i małe dlatego bo są młode
stary niema prawie łapci ale matka mniała 15cm
junes pisze:stary niema prawie łapci ale matka mniała 15cm
A nie czasami 1,5 cm ?

Pozdrawiam
Artur.S
Artur.S
nie
- arek5959
- Kontakt:
Prawdziwy garłacz pomorski wygląda tak (zdjęcia w kolejności od młodego do dorosłego).
Autora garłacze jak na początek są ok, to będą dobre na mamki, jednak na wystawę to się nie nada a jesli chodzi o wartość to z 5zł czy 10zł ale nie więcej.
Autora garłacze jak na początek są ok, to będą dobre na mamki, jednak na wystawę to się nie nada a jesli chodzi o wartość to z 5zł czy 10zł ale nie więcej.
-
- Kontakt:
Witam serdecznie! Mam problem nie mogę ściągnąć- katalogu z wystawy w Gdańsku. Poprzednie wszystkie ładnie mi wchodzą a ten 2012 nie chce może mi ktoś pomoże. Jest na stronie gdańskiej.Za pomoc serdecznie dziękuje! Starość nie radość!!!!