Wystawa Poznań 6-7 luty 2011
Wystawa Poznań 6-7 luty 2011
Koledzy mam pytanie czy giełda która odbędzie się razem z wystawa będzie w sobotę i niedziele czy tylko w niedziele ?
Re: Wystawa Poznań 6-7 luty 2011
Witam. Giełda będzie zarówno w sobotę i niedzielę.
Czy może ktoś z hodowców turkotów wybiera się na wystawę i ma nadwyżkę tej rasy?
BUCHARSKI
DWUCZUBY
JEDNOCZUBY
BUCHARSKI
DWUCZUBY
JEDNOCZUBY
Edek3 a byłeś może w zeszłym roku w sobotę? kiedy jest więcej handlujących?
W niedziele zawsze więcej handlujących.
Witam
Mam pytanko kto się wybiera na wystawę do Poznania z mazowieckiego autem i ma wolne miejsca bo bym się z miłą chęcią zabrał oczywiście nie za dramo.
Pozdrawiam
Mam pytanko kto się wybiera na wystawę do Poznania z mazowieckiego autem i ma wolne miejsca bo bym się z miłą chęcią zabrał oczywiście nie za dramo.
Pozdrawiam
Giełda w Poznaniu jest zawsze wieksza w niedzielę. Sam nie sprzedaje nic na giełdzie ale wystawiam swoje chińczyki na wystawie od kilku lat w Poznaniu .Mam juz bilety. Bede w sobote i niedzielę. Spotkacie mnie przy klatkach o nr 1125-1149. Do zobaczenia
Re: Wystawa Poznań 5-6 luty 2011
Wystawa jest oczywiscie 5-6.02.2011 ptaki są juz w klatkach . Dzis ocena . Byłem wczoraj ptaków jest ponad 1900 szt .
Re: Wystawa Poznań 5-6 luty 2011
to malo cos golebi w warszawie bylo wiecej -i jakie sa stoiska pokazowe ?Chińczyk pisze:Wystawa jest oczywiscie 5-6.02.2011 ptaki są juz w klatkach . Dzis ocena . Byłem wczoraj ptaków jest ponad 1900 szt .
Wcale nie mało.We Warszawie była wystawa krajowa, więc ptaków musiało być więcej. Zresztą nie o ilość chyba chodzi. I tak nie było na Krajowej wielu popularnych ras. Inne były reprezentowane dość skromnie.
Małe pytanko nie wie ktoś kto jest właścicielem wystawianych w Poznaniu jasno płowych pawików.pozd
Krzysiek uważasz ze wPoznaniu bedzie wiele wiecej ras ,może garłaczy i opasowych.Bywam w Poznaniu i widziałem o wiele wiecej wystawionych gołębi i giełdy tez większe
Nie twierdzę, że w Poznaniu będzie więcej gołębi. Jednak właśnie garłaczy jak na wystawę krajową trochę mi brakowało.Wrażenia z Poznania opiszę po niedzieli.
Bo Warszawa nie jest zagłebiem Garłacza , tylko PDL
To prawda. Zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony. Jak to mówią u nas na wsi, jeden lubi córkę a drugi teściową. Ja akurat niezadowolony nie jestem, wystawa we Warszawie naprawdę mi się podobała.Jednak poznańskie wystawy też mają swój urok.
- wscekly4405
- Kontakt:
własnie u nas na przykład w ogóle garłaczy sie nie hoduje ciężko spotkać hodowce który ma garłacze zresztą tzw opasowych i brodawczaków różnego rodzaju też jak na lekarstwo to że garłaczy było mało to wina związku który wystawia swoją reprezentację a nie wystawcy pozdrawiam
golebie-akrobatyczne
-
- Kontakt:
Witam! Fajne zdjęcia super szybko - ładna wystawa jak zawsze! do pełni szczęścia brakuje tylko numeru klatki i katalogu ale może kiedyś tak będzie! Pozdrawiam !
A tak w kwestii katalogu, czy będzie on na stronie Panie Jurku ?raczkowski16 pisze:Witam! Fajne zdjęcia super szybko - ładna wystawa jak zawsze! do pełni szczęścia brakuje tylko numeru klatki i katalogu ale może kiedyś tak będzie! Pozdrawiam !
Witam wszystkich hodowców.Jeśli chodzi o giełdę byłem zadowolony jak zawsze po Poznańskiej wystawie.Zawsze można tam kupić i sprzedać nadwyżkę.Jeśli chodzi o wystawę to niestety ale coraz bardziej niepokoi mnie ocena rasy Gdański Wysokolotny.Współczuje panu Stanisławowi Śliżowi że stanął przed takim dylematem.Jeśli we wzorcu jest napisane że głowa z dziobem tworzy jedną linię to co robią te podbicia nad dziobem.jest to niestety bardzo częsty przypadek.Po rozmowie z paroma hodowcami oraz sędziami stwierdzono że do obowiązującego wzorca pasowało zaledwie parę eksponatów.Także wiem że nie jestem sam który to zauważył.Mam nadzieje że odbędzie się jakieś szkolenie sędziów w rasie Gdański Wysokolotny i wszystko się wyjaśni.To co się dzieje to istne szopki.Ja nie mam pretensji do pana Śliża tylko do zaślepionych hodowców którzy często twierdzą wyśmiewając się
Tych nie kupuję bo to wzorzec Niemiecki.Tylko spójrzcie na line głowy tych gołębi.Nie móie że wszystkie są super .Jest EUROPEJSKI WZORZEC i trzeba go akceptować.Taka jest prawda. 

Czy gdański wysokolotny to tylko linnia głowy, a gdzie reszta.
Witam.Oczywiści że linia głowy to nie wszystko,bo jest i cala reszta min. Figura,postawa i wiele innych ,tylko że to najbardziej rzuca się w oczy.Gdański to rasa która ma strasznie dużo do zarzucenia tylko że są niektóre wady mało widoczne a niektóre bardziej.Taka rzecz jak wysokie podbicie niestety rzuca się w oczy.Pozdrawiam
Zgodzę się z kol.Mateuszem.Ale jest jedna prawda.Jeżeli w dalszym ciągu będzie się oceniało według starego wzorca to będziemy mieli takie wyniki jak na Poznańskiej wystawie.
Uważam że większym błędem jest brak postawy, figury oraz płaski ogon .Niestety te wady bardziej rzucają się w oczy.
zgodzę się z kolegom Michu_83,ale nie do końca.Tylko że nie wszystkie te gołębie mają płaski ogon i złą postawę.Wystarczy było być na Europejskiej w Szczecinie na której owszem było parę gołębi niezbyt atrakcyjnych ale i parę sztuk naprawdę godnych uwagi i nie na płaskich ogonach i złej postawie.Ogon da się poprawić łatwo ale tzw kaczy dziób trudniej.No ale cóż są zwolennicy takich gołębi i z uporem maniaka dążą dalej do tego samego stojąc w miejscu.Tylko jest jedno nawet w starym wzorcu jest napisane.Od końca dzioba do kornki głowa tworzy opływową linię.
Wiem że płaski ogon,oraz krzywa postawa jest wadą ale nie wszystkie wystawiane gołębie to mają ,a podbicie nad głową ??.Pozdrawiam

Jak ktoś chce zobaczyć najlepsze w Polsce Gdańskie Wysokoltne wystarczy przyjechać na wystawę do Grudziądza. Może to brzmi trochę zarozumiale ale to fakt.