bije irańskie
- wscekly4405
- Kontakt:
bije irańskie
.
Ostatnio zmieniony ndz paź 24, 2010 4:05 pm przez wscekly4405, łącznie zmieniany 1 raz.
golebie-akrobatyczne
- wscekly4405
- Kontakt:
- wscekly4405
- Kontakt:
- wscekly4405
- Kontakt:
Re: bije irańskie
Na pierwszym zdjęciu bije pakistańskie a na drugim bije irańskie.
Pod koniec tygodnia kupuję nowy aparat i wrzucę fotki moich młodych irańców.
No właśnie, też mnie to ciekawi. pytam, bo znajomy Kurd, który przywiózł mi ostatnio z Norymbergi Malatye i adany, podrzucił mi przy okazji kilka podobnych. Niestety nie przyjechał z nimi Ślązak, który robi przy tych okazjach za tłumacza, więc ciężko się było dogadać. Mój niemiecki jest bardzo koślawy, do tego kilka słów po angielsku, gdy nie znajdowałem niemieckich określeń, co chwila coś po polsku i na migi, więc w sumie nie wiem, co mam.Jakoś nigdy nie miałem głowy do nauki języków obcych a teraz by się przydało.
- wscekly4405
- Kontakt:
dyskutowaliśmy wcześniej o gołębiach irańskich shirazi tu zaprezentuję filmik przedstawiający szczep bija irańskiego shirazi http://www.youtube.com/watch?v=Oo1aF9aN9ow pozdrawiam
golebie-akrobatyczne
- wscekly4405
- Kontakt:
następny znany szczep to abadan http://www.youtube.com/watch?v=DByCkulN ... re=related
Ostatnio zmieniony pn paź 04, 2010 2:59 pm przez wscekly4405, łącznie zmieniany 1 raz.
golebie-akrobatyczne
- wscekly4405
- Kontakt:
dalej thogie http://www.youtube.com/watch?v=bd4pwPfw ... re=related ten szczep aktualnie posiadam pozdrawiam
golebie-akrobatyczne
Często na filmikach widać że gołębie mają poprzecinane lota . jaki jest w tym cel może ktoś wie?
klub-akrobatyczne.pl
Wydaje mi się ze to ptaki do rozpłodu a jeszcze ci hodowcy nie są na etapie wolier. Tną po to żeby nie uciekły
Szukaj a znajdziesz
- wscekly4405
- Kontakt:
cel jest podobny jak z wyrywaniem ogona robi się to po to aby uspokoić zbyt mocno fikającego gołębia pozdrawiamJanusz3 pisze:Często na filmikach widać że gołębie mają poprzecinane lota . jaki jest w tym cel może ktoś wie?
golebie-akrobatyczne
- wscekly4405
- Kontakt:
Zwróćcie uwagę że te gołębie latają z poprzecinanymi lotami dobrze widać na drugim filmiku szczep abadan .Na Węgrzech widziałem hodowca węgierski sprzedawał rollery orientalne i niektóre gołębie miały powycinane lota ale wzdłuż i to były gołębie stare jak i młode czyli nie ma mowy że z rozpłodu , na pytanie dlaczego tak mają ,bo za mocno opadają w duł , i myślę że tu konkretnie też chodzi o lot
klub-akrobatyczne.pl