Konie
- tomekplewa
- Kontakt:
Konie
Witam.Moją pasją chyba równą z hodowlą gołebi są konie .Sam ucze sie w Technikum Hodowli Koni a i w domu wraz z tatą i bratem hodujemy konie.
Pozdrawiam Tomek
tomekplewa a jakie rasy hodujecie??:) ja przez 5 lat jeździłem konno razem z moją siostrą ona ma bzika na tym punkcie a co sie z tym wiąże już zdeklarowała że jak sie z domu wyprowadzi będzie miała konia. Oczywiście w głowie jej kon czystej krwi arabskiej z Janowa, przejdzie jej jak zobaczy ile tam koń kosztuje:D mi sie bardzo podobają konie rasy bawarskiej oraz frezyjskiej chociaż te drugie troche za niskie w kłębie ale nadrabiają wyglądem;) Pozdro:)
- tomekplewa
- Kontakt:
My mamy obecnie w domu 5koni.
Klacz Wielkopolską z pełnym rodowodem i wpisem do Księgi Głownej.
Klacz Śląską z pełnym pochodzenie
Klaczke 7 miesieczną po Śląskiej i Ogierze rasy Szlachetnej Półkrwi
Klacz rasy Szlaechetna Półkrewa po Ogierze Holsztyńskim
I kucyka bez pochodzenia
Na punkcie jazdy też mam bzika mógłbym nie schodzić z konia przez cały dzien.Pzdr
Klacz Wielkopolską z pełnym rodowodem i wpisem do Księgi Głownej.
Klacz Śląską z pełnym pochodzenie
Klaczke 7 miesieczną po Śląskiej i Ogierze rasy Szlachetnej Półkrwi
Klacz rasy Szlaechetna Półkrewa po Ogierze Holsztyńskim
I kucyka bez pochodzenia
Na punkcie jazdy też mam bzika mógłbym nie schodzić z konia przez cały dzien.Pzdr

Pozdrawiam Tomek
chwedor93 pisze: konie zimnokrwiste torasa koni
Niestety nie masz racji . Konie dzielą śię na :Konie gorącokrwiste ,Konie zimnokrwiste ,Kuce i Konie pierwotne. A do ras zimnokrwistych należą między innymi Arden ,Shire ,Polski Koń Zimnokrwisty,Perszeron,Koń Szlezwicki,Clydesdale
Rasy te charakteryzuja sie tym że są :inteligentne, łagodnie usposobione,przyjazne, chętne do pracy ,zrównoważone, i mają spokojny temperament. To tak jak w gołebiach :Lotne i ozdobne czy pocztowe kazde wykorzystuje sie inaczej. (Coś jeszcze ze szkoły pamiętam )

Szukaj a znajdziesz
[/quote]
Niestety nie masz racji . Konie dzielą śię na :Konie gorącokrwiste ,Konie zimnokrwiste ,Kuce i Konie pierwotne. A do ras zimnokrwistych należą między innymi Arden ,Shire ,Polski Koń Zimnokrwisty,Perszeron,Koń Szlezwicki,Clydesdale
Rasy te charakteryzuja sie tym że są :inteligentne, łagodnie usposobione,przyjazne, chętne do pracy ,zrównoważone, i mają spokojny temperament. To tak jak w gołebiach :Lotne i ozdobne czy pocztowe kazde wykorzystuje sie inaczej. (Coś jeszcze ze szkoły pamiętam )
[/quote]
Skąt ten tekst kolego zbiter skopiowałeś??

Skąt ten tekst kolego zbiter skopiowałeś??