Opal.

opal
Kontaktowanie:

Opal.

Post autor: opal » pn sty 24, 2011 12:08 am

Witam.Kochani kiedyś obiecałem,że gdy Pan Jurek Bogacz da mi do zrozumienia,że ocenia moje pisanie tak samo jak Zbiter ,to nie napiszę już na tym forum ani słowa.Dziś to nastąpiło.Pan Jurek zamykając temat na którym mi bardzo zależało,dał mi wyrażnie do zrozumienia,że moja rola na tym forum dobiegła końca.Szkoda bo mieliśmy jeszcze tyle do omówienia.Szkoda bo muszę przerwać w połowie drogi walkę ze złym sędziowaniem.Szkoda bo miałem Wam jeszcze tyle do powiedzenia o genetyce i prawidłowym hodowaniu.Jednak mówi się trudno.Zbiter wygrał prowokując mnie w ordynarny ,głupi i chamski sposób,wygrał bo wiedział,że gdy mam rację to nigdy nie ustąpię.Taki po prostu mam charakter.Było mi Was wszystkich bardzo miło poznać.Bardzo wiele się na tym forum od Was nauczyłem.Jednak nie żegnam się,ze wszystkimi.Znacie mój adres e-mail.Odpowiem zawsze na wszystkie pytania.Sebastian w tej sytucji mam serdeczną prośbę byś pisał charakterystykę wzorca europejskiego na mojego e-maila.Ja to potem wygładzę(ułożę po Polsku :lol: :lol: ) i prześlę Kurakowi.On to wrzuci na forum by koledzy mogli połębiać wiedzę o karierze.Napisz mi jakie warunki trzeba spełnić by wstąpić do Waszego Klubu Kariera.Bo w takiej sytuacji wystawianie w Polsce nie ma żadnego sensu.Sprawa zakupów w Niemczech nadal aktualna.Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.Będzie mi Was wszystkich bardzo brakowało bo traktowałem to forum jak swój drugi dom a Was wszystkich jak bliską mi rodzinę.Przypominam swój e-mail opalkarier@onet.pl

Dispar
Kontaktowanie:

Re: Opal.

Post autor: Dispar » pn sty 24, 2011 8:07 am

Wystarczyło po prostu przeprosić Zbitera bo miał rację.

arbiter
Kontaktowanie:

Post autor: arbiter » pn sty 24, 2011 9:02 am

Dokładnie tak jak pisze Dispar.

Carloss
Kontaktowanie:

Post autor: Carloss » pn sty 24, 2011 9:30 am

Oj Opal, mi to przypomina trochę dziecinadę. Z samej zasady wchodzenie w głupią i obraźliwą polemikę jest bez sensu. Mamy pretensje do polityków że ciągle się opluwają, a sami tu też tworzycie typowe polskie piekiełko. Dispar ma rację, w polskim słowniku widnieje słowo "przepraszam" i nikt nie zabronił go używać ani Tobie, ani Zbiterowi.
Karol.

Pogromca40

Post autor: Pogromca40 » pn sty 24, 2011 3:30 pm

Witam przegrałeś bo przesadziłeś Zbyszek jest bardzo dobrym hodowcą i na pewno nie jest alkoholikiem,znam go osobiście.Rzucasz bez pod stawne oskarżenia tylko po to żeby komuś dopiec a siebie wybielić.Kulbackiego nazywasz oszustem,Zbyszka alkoholikiem zachowujesz się jak Sławek którego już tu nie ma,do którego miałeś właśnie o to pretensje,a sam robisz dokładnie to samo ty taki inteligentny.Ze Zbyszkiem przegrałeś z bardzo prostego powodu dużo ludzi z tego forum go zna i wszyscy lubią bo takim właśnie jest człowiekiem,po prostu da się lubić.Osobiście twoje posunięcie jest mi obojetne nigdy nie ukrywałem dezaprobaty do twojej osoby,a ostatni wybuch opalomani na tym forum rozbawił mnie do łez i wtórowanie nawet starszych hodowców było po prostu żałosne nagle wszyscy sobie uświadomili że bez opala nic nie wiedzą śmiech na sali.Wiedze posiadasz to fakt i to dużą,lecz sposób w jaki próbujesz ją przekazać(na siłę) jest nie do przyjęcia.Pozdrawiam.

piter
Kontaktowanie:

Post autor: piter » pn sty 24, 2011 9:43 pm

Witam
Panowie pozwolę sobie przytoczyć pytanie wielokrotnie zadawane na tym forum GDZIE TU MAJĄ MIEJSCE GOŁĘBIE :?: :?: :?: :!:
Tyczy się to obu stron konfliktu. Zastanówcie się do czego prowadzi wasza zawziętość i upór.

krzysiek
Kontaktowanie:

Post autor: krzysiek » wt sty 25, 2011 4:17 pm

Moim zdaniem szkoda,że Opal odszedł. Co by o nim nie powiedzieć,robił na tym forum wiele dobrego. Raczej nikt nie zaprzeczy,że w dziedzinie genetyki,prowadzenia hodowli,naturalnych metod i w hodowli karierów opanował ogrom wiedzy.Potrafi też się tą wiedzą dzielić z innymi.To,że jego sposób bycia jest,powiedzmy,nieco upierdliwy i że jest on przekonany o wyższości swoich racji może denerwować,ale ja na przykład sporo się od niego nauczyłem. Tym bardziej szkoda,że weszli w konflikt ze Zbyszkiem (Zbiterem),którego miałem okazję poznać osobiście i uważam go za dobrego kolegę i jednego z najlepszych hodowców,jakich miałem okazję poznać.

Dispar
Kontaktowanie:

Post autor: Dispar » wt sty 25, 2011 6:27 pm

O tym własnie rozmawialiśmy z Piterem jeszcze zanim Opal pomyślał o odejściu z forum. Jego osoba rozkręcała to forum dość mocno ale ze Zbiterem przesadził. Mam nadzieję, że wróci na forum.

krzysiek
Kontaktowanie:

Post autor: krzysiek » wt sty 25, 2011 7:02 pm

Też mam taką nadzieję.I jego i Zbyszka szanuję i mam nadzieję,że kiedyś się pogodzą.

Pogromca40

Post autor: Pogromca40 » wt sty 25, 2011 7:28 pm

Krzysiek przy całym szacunku dla twojej osoby chyba nie do końca przemyślałeś to co napisałeś -delikatnie upierdliwy??? raczysz żartować on nazwał Zbyszka alkoholikiem,a obaj wiemy ze to bzdura.Tyle pisał o honorze a jak potraktował TAKIEGO HODOWCE TAKIEGO CZŁOWIEKA JAKIM JEST ZBYSZEK, i to za co za to że nie zgadzał się z jego teoriami.Już kiedyś pisałem TYLKO JA OPAL WIELKI MAM RACJE NIE MA ŻADNEJ INNEJ OPCJI,taki ma charakter i ja jestem w stanie to zrozumieć,lecz nie upoważnia to do obrażania ludzi którzy się z nim nie zgadzają,ANI ZBYSZKA ANI NIKOGO INNEGO. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
wscekly4405
Kontaktowanie:

Post autor: wscekly4405 » wt sty 25, 2011 8:02 pm

czy Opal to jakaś rasa czy choroba bo to chyba forum o gołębiach mi się wydaje pozdrawiam
golebie-akrobatyczne

Pogromca40

Post autor: Pogromca40 » wt sty 25, 2011 8:15 pm

Raczej choroba :lol: forum i owszem o gołębiach lecz temat nie :roll:

Awatar użytkownika
Kurak
Kontaktowanie:

Post autor: Kurak » wt sty 25, 2011 8:59 pm

Co wy się tak uczepiliście Opala? Ja powiem tak większość z was nauczyła się dużo od niego a teraz piszecie ze jest taki czy taki a spójrzcie ilu wam pomógł wiem że nikt nie napisze teraz że tak było bo patrzycie na ta sytuacje ale myślę że żaden z was nie powinien się w to wtrącać co mieli Zbiter i Opal ze sobą to ich sprawa więc czy jest sens mówić jaki to on jest itd? Ja osobiście uważam Opala za bardzo dobrego nauczyciela i kolegę bo pomógł mi i wyjaśnił bardzo dużo jeśli nie rozumiałem powiedział to jak chłop z jajami a nie owijał w bawełnę i że krytykował nie raz coś co było nie tak to miał rację bo czemu by miał mówić że coś jest super skoro takie nie było? Nawet najgorsza prawda jest lepsza niż słodkie kłamstwo. To szczery chłop i co na sercu mu leży to mówi jak każdy albo tylko niektórzy bo nie wszyscy tak potrafią. Pozdrawiam
Pozdrawiam

Pogromca40

Post autor: Pogromca40 » wt sty 25, 2011 9:11 pm

Nikt opalowi niczego nie ujmuje,nie chodzi o to co mówił tylko w jaki sposób to robił.

Carloss
Kontaktowanie:

Post autor: Carloss » wt sty 25, 2011 9:18 pm

Pogromca40 pisze:Nikt opalowi niczego nie ujmuje,nie chodzi o to co mówił tylko w jaki sposób to robił.
Pogromca ma rację, Opal wiedzę ma. Fakt, innej opini niż własna nie potrafi zaakceptować. Wiele osób też chyba lubiło prowokować Go, czasem może nieporzebnie. Z drugiej jednak strony, znowu na forum zapanuje cisza, albo wciąż te same tematy typu: ratunku, czy to kręciek, czy mogę hodować 20 gołebi na 2m2, itd.
Karol.

Pogromca40

Post autor: Pogromca40 » wt sty 25, 2011 9:38 pm

Osobiście nic nie mam przeciwko takiego typu tematom,właśnie do tego powinno służyć to forum do pomagania młodym mało doświadczonym hodowcą,odpowiadający nie zawsze musi być starszy wiekiem,wystarczy że przerobił temat na własnej skórze-choroba,budowa gołębnika itp.A kto uważa że temat jest głupi po prostu niech omija i nie odpowiada zamiast się mądrzyć swoją ironią i sarkazmem,a każdy młody z czasem sam dojdzie do tego gdzie i jak szukać tematów, a cha jeszcze jedno od czyszczenia forum jest moderator a nie my panowie swoimi docinaniem mlodym.Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Lukezi
Kontaktowanie:

Post autor: Lukezi » śr sty 26, 2011 6:09 pm

Ja także zgadzam sie z większością hodowców. Czasem podobało mi sie to co pisze Opal i aż chciało sie to czytać. Jednak jak zaczynały sie pyskówki i kłótnie od razu sie to zmieniało. Ogromna wiedza, dobre gołębie znajomości i chęć pomocy- to wszystko musimy mu oddać. Jednak chamski i upierdliwy także bywał. Mówicie forum umrze?? A co z resztą znakomitych hodowców?? Np kol Krzysiek, On w każdej sytuacji potrafi doradzić w miły i kulturalny sposób a zarazem potrafi przyjąć opinie innych nikomu nie ubliżając. Od razu widać jaki szacunek kol. Krzysiek ma na forum. Osobiście nie pamiętam żeby wszedł z kimś w jakikolwiek spór czy konflikt. I wydaje mi się że wszędzie jest tak że to jednak jednostka dostosowuje sie do zasad grupy a nie grupa do zasad jednostki. Jeżeli sie to komuś nie podoba to poprostu odchodzi i nie robi z tego afery i tragedii. Pozdrawiam:)
DARMOWE nagrody priv

Pogromca40

Post autor: Pogromca40 » śr sty 26, 2011 7:32 pm

Witam Lukezi pięknie to napisałeś :D .Co do forum to nie ma strachu nie upadnie,nie tacy z tond odchodzili chociaż by SUBBUTEO(TOMASZ STENZEL) tak chętnie przytaczany przez opala,troche brakuje jego fachowości ale cóż jego decyzja mówi się trudno i życie na forum toczy sie dalej.Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
zbiter
Kontaktowanie:

Post autor: zbiter » śr sty 26, 2011 8:53 pm

Co do kolegi Tomka S. to nie nie jest w Jego interesie udzielanie porad medycznych gdyż to jest Jego jego praca i dziwne by było aby odbierał sobie klientów :lol:
Szukaj a znajdziesz

Awatar użytkownika
michu1530
Kontaktowanie:

Post autor: michu1530 » pt lut 04, 2011 1:31 pm

Ale ucichło te forum bez kolegi Opala.
Pozdrawiam
Artur.S

Awatar użytkownika
donatello
Kontaktowanie:

Post autor: donatello » śr mar 07, 2012 11:31 pm

To jest początek końca tego forum. Uważam że prawda jak dobry gołąb na wystawie...powinna obronić sie sama.
Jak wspomniałem w innym poscie/temat nieuczciwi hodowcy/ jak tak dalej pójdzie, to niedługo moderatorzy będą moderować tylko własne posty... :( bo już teraz pisać z sensem, nie ma komu...
Cóz forum zachorowało jak nieraz nasze ptaki :D :o
Pozdrawiam

Dispar
Kontaktowanie:

Post autor: Dispar » śr mar 07, 2012 11:40 pm

Na Dobrym Locie do dziś Opala wspominają :D .
Jedni z utęsknieniem a inni ze strachem - że znów zacznie coś pisać :D .

tj1gd
Kontaktowanie:

Post autor: tj1gd » czw mar 08, 2012 4:20 pm

Nie sledzilem potyczki miedzy opalem a zbiterem, tyle co w tym temacie sie dowiedzialem, ze Zbychu jest alkoholikiem. Bywalem u nigo wielokrotnie, znam cala przewspaniala rodzinke i jestem zgorszony takim pomowieniem. Znam i bywam tez od wielu lat, w czasie moich urlopów do Polski, u Jurka Bogacza i bardzo popieram jego decyzje. Kolega Opal winien przeprosić Zbyszka, jeśli naprawdę użył takiego określenia. Jeśli nie zrobi tego, to wszystko jasne. Pozdrawiam z Kamerunu. Dariusz Godawa OP

Awatar użytkownika
Marekjot
Kontaktowanie:

Post autor: Marekjot » czw sty 17, 2013 12:50 pm

Wie ktoś może co dzieje się z Opalem? Czy hoduje jeszcze gołębie?

adammo87
Kontaktowanie:

Post autor: adammo87 » czw sty 17, 2013 12:53 pm

napisz do niego emaila, podal w pierwszym poscie.

ODPOWIEDZ