Moderator FORUM

Awatar użytkownika
jbogacz
Kontaktowanie:

Moderator FORUM

Post autor: jbogacz » pn wrz 21, 2009 10:18 pm

Witam
Koledzy to forum ma służyć wymianie poglądów związanych z hodowlą gołębi, ma być pomocne początkującym hodowcom. Możemy się spierać i wyrażać własne opinie na różne tematy, ale nie będę już więcej tolerował wypowiedzi obrzucających inwektywami uczestników tego forum. Nad poprawnością wypowiedzi będzie czuwał Pan Zdzisław „ZJAK”, który otrzymał pełne uprawnienia moderatora.
Jurek Bogacz

Awatar użytkownika
dred
Kontaktowanie:

Re: Moderator FORUM

Post autor: dred » wt wrz 22, 2009 8:21 am

Ja osobiście, jestem bardzo z tego powodu zadowolony, już miałem pisać z taką propozycją wyboru moderatorów na forum, wiem ze Pan Panie Jurku, nie ma możliwości spędzania dużo czasu na forum, a jednak trzeba monitorować to co się dzieje, nie którzy ludzie dają się ponosić emocją, a po co to potrzebne, nasze hobby ma nas łączyć, powinniśmy sobie pomagać, jak umiemy a nie robić zamieszanie, które do niczego nie prowadzi. Pozdrawiam Paweł Z.

Leon Kowalski
Kontaktowanie:

Post autor: Leon Kowalski » wt wrz 22, 2009 11:00 am

Bardzo słusznie. Pozdrawiam
leon_k

Bartas16

Post autor: Bartas16 » wt wrz 22, 2009 5:29 pm

Zgadzam się dobrze że będzie dodatkowy mod. Jestem osobą młodą i znam się na tym (jakby co) :D więc jakbybyła potrzebna pomoc to proszę pisać.

Awatar użytkownika
zbiter
Kontaktowanie:

Post autor: zbiter » wt wrz 22, 2009 8:03 pm

Dobry wybór
Szukaj a znajdziesz

Zjak
Kontaktowanie:

Post autor: Zjak » wt wrz 22, 2009 8:54 pm

Witam.

Zostałem moderatorem tego Forum i w związku z tym chciałbym zaapelować i prosić Kolegów użytkowników o przestrzeganie podstawowych zasad koleżeńskiej współpracy.

1. Wieloletnich użytkowników i doświadczonych, starych hodowców proszę o rzeczowe, zrozumiałe odpowiedzi w dyskusji, bez złośliwości i dowcipkowania z innych. Szanujcie siebie i innych, w przyszłości swoich następców.

2. Nowych użytkowników i młodych, niedoświadczonych hodowców proszę o zapoznanie się z działami forum, zadawanie sprecyzowanych pytań, nie żądać natychmiastowych odpowiedzi, odnosić się z szacunkiem do tych, którzy tych odpowiedzi udzielili, bo to jest ich dobra wola.
Starać się, w miarę możliwości pisać poprawnie po polsku.

Proszę wszystkich użytkowników o nieużywanie słownictwa powszechnie uznanego za obraźliwe.
Kolegów, którzy ostatnio popuścili swoje wodze "fantazji literackiej" poniżej przyjętego poziomu, proszę o wyciszenie, abym nie musiał używać ostatecznego narzędzia jakim jest ban.

Należy pamiętać, że wiedza ma swoją wartość, a tutaj ta wiedza jest przekazywana gratisowo.

Pragnę jeszcze poinformować Kolegów, że mam dużo czasu i jestem na forum na bieżąco.

Pozdrawiam
Zjak
golebie.wombat.fc.pl

Bartas16

Post autor: Bartas16 » śr wrz 23, 2009 8:36 am

Dobrze zapoznałem się z tym więc panie Zjak można zamknąć ten temat. Pozdrawiam

Marcin292
Kontaktowanie:

Post autor: Marcin292 » sob wrz 26, 2009 6:47 pm

Zjak pisze:abym nie musiał używać ostatecznego narzędzia jakim jest baner.
chyba

ban ?
Obrazek

Zjak
Kontaktowanie:

Post autor: Zjak » sob wrz 26, 2009 9:49 pm

Marcin292 pisze:
Zjak pisze:abym nie musiał używać ostatecznego narzędzia jakim jest baner.
chyba

ban ?
Tak, zgadza się, powinno być ban!. Dziękuję za zwrócenie uwagi, a pozostali czytali i nic!

Będzie poprawione.

Pozdr.
golebie.wombat.fc.pl

Awatar użytkownika
Lukezi
Kontaktowanie:

Post autor: Lukezi » pn wrz 28, 2009 7:42 pm

Zależy jak na to spojrzeć
DARMOWE nagrody priv

Lotnik_94
Kontaktowanie:

Post autor: Lotnik_94 » pn wrz 28, 2009 9:40 pm

Nie jak na to spojrzeć ponieważ baner, a ban to dwie odmienne rzeczy :)
Pozdrawiam
Obrazek
Obrazek

Zjak
Kontaktowanie:

Post autor: Zjak » pn wrz 28, 2009 9:44 pm

Tak, to prawda.

Pozdr.
golebie.wombat.fc.pl

Awatar użytkownika
Lukezi
Kontaktowanie:

Post autor: Lukezi » śr wrz 30, 2009 4:30 pm

NO tak kto wie to wie ale jak przykładowo nazwać przycisk służący do banowania w menu obsługi????
DARMOWE nagrody priv

Awatar użytkownika
@Robert
Kontaktowanie:

Post autor: @Robert » czw paź 22, 2009 4:39 pm

Lukezi pisze:NO tak kto wie to wie ale jak przykładowo nazwać przycisk służący do banowania w menu obsługi????
Nie jest on w formie graficznej więc spokojnie można go nazwać hiperłączem, odnośnikiem, linkiem czy jak kto woli ;)
Pozdrawiam.

sygit12345
Kontaktowanie:

Post autor: sygit12345 » sob sty 02, 2010 9:24 pm

Bardzo dobrze że ktoś zacznie czuwać nad tym co pisze się na forum. Bardzo dobry pomysł popieram w 100%. Pozdrawiam :D

Awatar użytkownika
dred
Kontaktowanie:

Post autor: dred » czw cze 10, 2010 8:13 am

Zjak pisze:Witam.

Zostałem moderatorem tego Forum i w związku z tym chciałbym zaapelować i prosić Kolegów użytkowników o przestrzeganie podstawowych zasad koleżeńskiej współpracy.

1. Wieloletnich użytkowników i doświadczonych, starych hodowców proszę o rzeczowe, zrozumiałe odpowiedzi w dyskusji, bez złośliwości i dowcipkowania z innych. Szanujcie siebie i innych, w przyszłości swoich następców.

2. Nowych użytkowników i młodych, niedoświadczonych hodowców proszę o zapoznanie się z działami forum, zadawanie sprecyzowanych pytań, nie żądać natychmiastowych odpowiedzi, odnosić się z szacunkiem do tych, którzy tych odpowiedzi udzielili, bo to jest ich dobra wola.
Starać się, w miarę możliwości pisać poprawnie po polsku.

Proszę wszystkich użytkowników o nieużywanie słownictwa powszechnie uznanego za obraźliwe.
Kolegów, którzy ostatnio popuścili swoje wodze "fantazji literackiej" poniżej przyjętego poziomu, proszę o wyciszenie, abym nie musiał używać ostatecznego narzędzia jakim jest ban.

Należy pamiętać, że wiedza ma swoją wartość, a tutaj ta wiedza jest przekazywana gratisowo.

Pragnę jeszcze poinformować Kolegów, że mam dużo czasu i jestem na forum na bieżąco.

Pozdrawiam
Zjak
Chce odnieść się do tego cytatu. To co się teraz dzieje na Forum to jeden wielki bałagan, odpowiedzi w tematach są kompletnie nie związane z pytaniem w tytule. Czytam to i mnie już głowa zaczyna bolec jak sobie dogryzacie. Nie ma co się czarować, nie mam nic do Kolegi Opala ale czasem przegina w swoich wypowiedziach i nie tylko On. Każdy z NAs uczy sie na błędach szkoda że nie na cudzych tylko swoich, tak świat jest zbudowany Krzyśku nie naprawisz Go i nawet się nie staraj. Odniosłem takie wrażenie że starasz się mieć racje w każdym wątku lub zrobić delikatny zamęt. Moja dewizą jest taka, jak nie mam nic do powiedzenia to się nie odzywam i milczę. Przepraszam że to tak odniosłem się do twojej osoby ale gdy wróciłeś na forum to mam odczucia że ludzie zaczęli się dzielić na tych co chcą dowalić Opalowi i na tych co chcą ci włazić bez wazeliny do t.... Forum jest to społeczność ludzi które mas łączyć a nie dzielić.odnośnie tematów, przychodzi nowa osoba i chce sobie poszukać temat" podłogi w gołębniku" a tak połowa postów na temat zielarstwa, rzęsistka itd. Panowie nie odbiegajcie od tematów, bo za chwile to nie będzie wiadomo czy to forum o gołębiach czy forum o wszystkim i o niczym. Pozdrawiam i szanujcie się wzajemnie bez głupawych docinków. Paweł Z.

arbiter
Kontaktowanie:

Post autor: arbiter » czw cze 10, 2010 8:48 am

Są wakacje, jest sezon lęgowy w zasadzie nic się nie działo na forum przez jakiś czas teraz przynajmniej żyje forum więc niech tak będzie dalej a później się posprząta działy i tyle. Troszkę luzu Panowie i Panie (jeśli takowe tu są). Nikt tak naprawdę sobie nie ubliża od "ch..., ku...." nikt się nie wyzywa więc jest OK jeden ma język delikatny drugi bardziej ostry ale w życiu też nie jest słodko więc każdy normalny człowiek to zaakceptuje. Dajmy żyć temu forum bo jeszcze z 3 tyg. temu było Ono martwe ... a wtedy nastała ERA OPALA i całe szczęście bo nuda zabija.

opal
Kontaktowanie:

Post autor: opal » czw cze 10, 2010 12:04 pm

Witam.Pawełku a pamiętasz nasze spięcia przed laty?Daliśmy sobie popalic(no może to ja dałem Ci popalic a potem musiałem przepraszac) ale w dalszym ciągu potrafimy się porozumiec w tematach co do,których się zgadzamy.Nigdy nie zabieram głosu w sprawach na,których się nie znam.Choroby,sędziowanie,prawidłowo prowadzone stado,genetyka, wzorce czy radosna twórczośc naszych Związków to moje koniki i tu wtrącę się zawsze.Masz mi za złe,że odpowiadam w wielu tematach.Dlatego tak robię bo mam szerokie zainteresowania,jestem człowiekiem renesansu :lol: :lol:.Powinieneś to chwalic nie ganic. Jednak wielu boi się otworzyc lodówkę by nie wyskoczył Opal.Świata nie naprawię ,ale mogę zmienic to na co mam wpływ .Leczenie takie lub inne to moja decyzja i nie ma na to wpływu świat.Identycznie jest z tym jak chcę życ to moja decyzja czy chcę jeśc chemię czy zdrową żywnośc.Czy chcę leczyc się antybiotykami czy ziołami..To ja decyduję o tym nie świat . Jestem jednak w stanie swoje postępowanie zmienic w zależności od tego czy uznam je za błędne,czy słuszne.Tylko krowa nie zmienia poglądów.Co do bałaganu to masz rację pomieszało się wszystko.W temacie genetyka ,pytania o choroby czy wątek o młodych.Tu jednak pomyliłeś adresy ja odpowiadam przeważnie na pytania czy odnoszę się do konkretnych spraw poruszonych w danym poście.A trudno byłoby dyskutowac gdybym na co drugie zdanie odpowiadał tak:to zdanie napisz w genetyce,te pytanie zadaj w chorobach, a to o sędziowaniu umieśc w wystawach.Wtedy dopiero zrobiłby się bajzel.Każdy latałby po działach i na jeden post szukałby odpowiedzi po całym forum.To nierealne.Co do języka i docinków będę się starał trochę pohamowac ale nie wiem czy długo wytrzymam.Nieraz pytania i rady dawane na forum są tak denne,że nie mogę się powstrzymac.Co do dosadnosci języka to nawet wielcy pisarze nie unikali stosowania słów powszechnie uznanych za wulgarne.To tylko telewizja przed 22 godz,zagłusza krótkim pip wszystkie przekleństwa.Obejrzyj po 22 "Włatców móch" Czesio, Anusiak czy Maślana może przeklinac a mnie zabraniasz :lol: :lol: W końcu jesteśmy dorosłymi ludżmi.Młodzi też to potrafią o czym świadczą posty 14-letniego Szymona.Poziom tego forum nie zależy od dupy, czy innego brzydkiego słowa.Na poziom ma wpływ rzeczowośc dyskutujących i ich wiedza.A dosadne słowo lepiej obrazuje emocje .Domyślam się dlaczego zdecydowałeś się to napisac.Przez moje spięcie z Seterem(jesteście kolegami).Ty go lubisz ja też go lubię.Jednak gdy mamy odmienne zdanie i ja jestem przekonany,że mam racje to nie ustąpię.Nawet koledze.Na tym polega dyskusja a nie na tym by koledzy sobie kadzili i we wszystkim przyznawali sobie rację.Napisałem jakie mam zdanie o dyskusji po Broniszach.Jest ono odmienne od Setera odmienne od wniosków jakie zawarł w podsumowaniu Pan Jurek Bogacz od opinii,którą wyraził św pamięci Czepczyński i umiem obronic swoją tezę.Chcesz mnie przekonac udowodnij,że się mylę w merytorycznej dyskusji.Seter tego nie umiał.A teraz się obraził i nie wchodzi na forum.Czemu? Bo go zawstydziłem,że zachowuje się co najmniej nieetycznie(łagodnie mówiąc) czy dlatego,że nie umie bronic swoich racji..Taki już jestem.Czemu mam komuś przytakiwac gdy jestem przekonany,że się myli.Piszesz o dowalaniu Opalowi i włażeniu po palcu.Ja to widzę tak jedni mają takie samo zdanie jak ja(jest ich mniejszosc) drudzy mają inne zdanie i tych staram się przekonac na różne sposoby.Nie przekonam trudno.Każdy hoduje ptaki tak jak chce.Jednak na złośliwości ,uwagi mało rzeczowe, umiem odpowiedziec jeszcze bardziej złośliwie czy szyderczo niż mój oponent.Na chamstwo umiem odpowiedziec chamstwem i tu nikt nie musi mnie wspierac.Doskonale sam dam sobie radę.Reasumując to co piszę i radzę to tylko moja opinia na dany temat .Jednak szkoda mi czas na pisanie przed każdym zdaniem: to tylko mój pogląd ,to tylko moja opinia,to tylko moje przemyślenia a Wy wcale nie musicie się ze mną zgadzac.Jednak jeżeli wielu z Was przytłacza moja obecnosc,jeżeli wstydzicie się czegoś napisac (bo mogę palnąc głupstwo a Opal czuwa) i wolicie by było tak jak przed 3 tygodniami nudno i nieciekawie to piszcie.Przekonacie mnie,że czynię więcej złego niż dobrego,że moja obecnośc na forum , więcej szkodzi niż pomaga, to odejdę.Pójdę rozrabiac na forum "Dobrego lotu",forum akwarystyczne czy wędkarskie bo to też moje koniki i będę świetnie się bawił .Pozdrawiam.

Zablokowany