Poprzednie forum

Awatar użytkownika
jbogacz
Kontaktowanie:

Poprzednie forum

Post autor: jbogacz » wt lis 15, 2005 4:12 pm

Zniklo poprzednie forum i nic z niego nie dalo sie odzyskac. Haker wlamal sie do bazy danych forum i skutecznie ja wyczyscil. Szkoda tych cennych informacji i porad dla hodowcow, ktore ono zawieralo. Mam nadzieje, ze ta wersja ma lepsze zabezpieczenia i taka sytuacja sie nie powtorzy.

Jurek Bogacz :(
Ostatnio zmieniony śr lis 16, 2005 12:37 pm przez jbogacz, łącznie zmieniany 1 raz.

Gość

Post autor: Gość » wt lis 15, 2005 4:39 pm

Witam. Skontaktowalem sie z tym SPINACZEM przez gadu-gadu i po dluzszych negocjacjach otrzymalem kopie bazy danych naszego Forum. Tlumaczyl sie ze wrobili go koledzy i on o tym nic nie wiedzial. (ciekawe tylko czy to prawda?!) Jesli ktos sie na tym zna to moge ja mu przeslac, moze da sie z tym cos zrobic (ja niestety jestem laikiem w tych sprawach) Pozdrawiam i witam na nowym Forum :wink:

Awatar użytkownika
jbogacz
Kontaktowanie:

Post autor: jbogacz » wt lis 15, 2005 4:54 pm

Jezeli rzeczywiscie posiada Pan baze danych z poprzedniego forum to prosze ja przeslac na email jurek@golebierasowe.com moze uda sie z tego cos odzyskac.

Warcraft

Post autor: Warcraft » wt lis 15, 2005 7:21 pm

nie wiem po co ktos robi takie bezsensowne zarty;/ mam nadzieje ze rzeczywiscie da sie odzyskac te wszystkie posty bo to na prawde cenne informacje byly..... pozdrawiam

Awatar użytkownika
Widyn
Kontaktowanie:

Post autor: Widyn » śr lis 16, 2005 12:39 am

Z tego co sie dowiedzialem to zrobiono to dla zartu i z nudow! :x
Siedza takie typki i nie wiedza co z zyciem zrobic, a jak cos wymysla to niszcza tylko cudza prace! (to ja napisalem ta wiadomosc wyzej tylko jeszcze jako "Gosc")

Gość

Post autor: Gość » śr lis 16, 2005 10:03 am

no najlatwiej jest cos zniszczyc.... sztuka to jest cos zrobic.... a skad ty miales gg tego goscia??

Gość

Post autor: Gość » śr lis 16, 2005 11:43 am

Pan Jurek w informacji o zhakowaniu naszego Forum podal "wszelkie zale kierowac pod gg:........" a w wyszukiwarce tez ten numer figuruje jako SPINACZ. Przez caly dzieĂą polowalem na tego typka na gadu-gadu aby dosadnie mu powiedziec co o tym mysle!

Awatar użytkownika
Widyn
Kontaktowanie:

Post autor: Widyn » śr lis 16, 2005 11:46 am

Wiadomosc powyzej to ja!!! Zapomnialem sie zalogowac :wink:

wojciech

do Pana Bogacza

Post autor: wojciech » śr lis 16, 2005 7:31 pm

Witam!

Skoro piszemy tu o zmiana i probach umowoczesnienia forum w celu zastosowania nowych lepszych zabezpieczeĂą, chcialbym odstapic na chwile i przejsc do tematu podobnego i rowniez dosc waznego.
Mianowicie proponuje ulepszyc fotogielde tak aby do kazdej transakcji mogl byc napisany komentarz od kupujacego i sprzedajacego.Zapobieglo
by to w znacznym stopniu oszustwa na fotogieldzie na ktore skarzyli sie niegdys hodowcy na forum.

Gość

Post autor: Gość » śr lis 16, 2005 8:20 pm

Dostalam emaila od spinacza, ze forum zostalo zhackowane, wraz z jego numerem gg.. ale jakos nie mialam ochoty dyskutowac.

To jak uda sie odzyskac te dane??

Klaudia
Kontaktowanie:

Post autor: Klaudia » śr lis 16, 2005 8:22 pm

Anonymous pisze:Dostalam emaila od spinacza, ze forum zostalo zhackowane, wraz z jego numerem gg.. ale jakos nie mialam ochoty dyskutowac.

To jak uda sie odzyskac te dane??
To bylam ja :roll:

Widyn przeslales ta baze adminowi??

Awatar użytkownika
jbogacz
Kontaktowanie:

Post autor: jbogacz » śr lis 16, 2005 9:20 pm

Nie bardzo rozumiem tego wszystkiego co sie dzieje dookola znikniecia bazy danych z poprzedniego forum.

"Pan Jurek w informacji o zhakowaniu naszego Forum podal "wszelkie zale kierowac pod gg:........"

Ja nigdzie nie zamieszczalem takiej informacji i nie korzystam z komunikatora gg.
Pod adresem http://rapidshare.de/files/7619769/golebie.gz.html (free) znajduje sie plik ze skradzionymi danymi z forum, ale jest niepelny i uszkodzony. Praktycznie nic z nim nie mozna zrobic.
Jezeli owy SPINACZ posiada oryginalny plik ktory skradl to niech go przesle moze uda sie cos z tym zrobic.
JB

Awatar użytkownika
Poganin
Kontaktowanie:

Post autor: Poganin » śr lis 16, 2005 9:37 pm

"Pan Jurek w informacji o zhakowaniu naszego Forum podal "wszelkie zale kierowac pod gg:........"
ja tez otrzymalem takiego meila z takim wlasnie tekstem i numerem gg. pod ktory sie nalezy zwracac w zwiazku z zhackowanym forum :roll:
Pozdrawiam - Andrzej :)

Awatar użytkownika
zbiter
Kontaktowanie:

Post autor: zbiter » śr lis 16, 2005 10:01 pm

Do Wojciecha -czy Ty zostales oszukany na fotogieldzie ? Wydaje mi sie ze nie mozna wracac do tego co bylo kiedys ,gdy nieodpowiedzialni wpisywali swoje glupie uwagi przy ofertach.Tak jak jest teraz jest dobrze ,a jesli sie boisz to nie musisz kupowac z gieldy ,sa przeciez wystawy ,gieldy i mozna jechac do hodowcy.Nie ma sensu znow robic nerwowki .
Szukaj a znajdziesz

Awatar użytkownika
Widyn
Kontaktowanie:

Post autor: Widyn » śr lis 16, 2005 10:28 pm

Prawdopodobnie bylo tak: po zhakowaniu naszego forum ktos posluzyl sie adresem Pana Jurka i wyslal do nas widomosci! Szkoda ze nic sie nie uda odzyskac, ale ja mam chociaz satysfakcje ze podjalem "walke" i otrzymalem kopie bazy danych....(z ktorej jak pisze Pan Jurek nie da sienic zrobic :( )

Klaudia
Kontaktowanie:

Post autor: Klaudia » śr lis 16, 2005 10:54 pm

Widyn pisze:Prawdopodobnie bylo tak: po zhakowaniu naszego forum ktos posluzyl sie adresem Pana Jurka i wyslal do nas widomosci! Szkoda ze nic sie nie uda odzyskac, ale ja mam chociaz satysfakcje ze podjalem "walke" i otrzymalem kopie bazy danych....(z ktorej jak pisze Pan Jurek nie da sienic zrobic :( )
dokladnie tak.

tresc emaila
"Ponizej jest email wyslany do Ciebie przez administratora "Golebie rasowe". Jezeli uznasz go za spam, jest obraÂźliwy lub w jakikolwiek sposob Cie niepokoi skontaktuj sie z webmasterem forum pod ponizszym adresem:

jbogacz@golebierasowe.com

Dolacz do wiadomosci caly ten email (wraz z naglowkami).

Tu zaczyna sie wiadomosc:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Forum zostalo zhakowane przez SpInAcZ'a.

Wszelkie zale przesylac GG: 2370772"

domyslilam sie, ze nie wyslal tego admin

szkoda forum :(

Awatar użytkownika
Poganin
Kontaktowanie:

Post autor: Poganin » śr lis 16, 2005 11:02 pm

Dokladnie taki mail dostalem.

Awatar użytkownika
Widyn
Kontaktowanie:

Post autor: Widyn » śr lis 16, 2005 11:03 pm

A ja bylem wtedy swiecie przekonany ze to od Pana Jurka! Dopiero teraz wszystko zaczyna sie ukladac w calosc. Czego to ludzie nie wymysla, szkoda tylko ze takimi glupimi pomyslami niwecza czyjas prace.

Awatar użytkownika
pigeon
Kontaktowanie:

Post autor: pigeon » śr lis 16, 2005 11:46 pm

jednym slowem brak mi slow..............

a ja podejzewalm innego spinacza,tez takiego co lubi siedziec przed kompem i dobrze ze w pore przeczytalem forum bo chyba bym sam mu wymierzyl sprawiedliwosc :evil: ,

poki co odnosnie fotogliedy jest dobra jaka jest,i nie widze potrzeby jej zmiany.....

co ci teraz Wojtusiu po fotogieldzie skoro i tak nic poczta sie nie wysle :?: :idea: ,a fotogielda wg. mojej opini miala na celu wlasnie sprzedaz wysylkowa bo oglaszali sie ludzie z roznych czesci kraju.

pozdrawiam :wink:
....::::::::FoR WhOm ThE BeLl ToLs::::::::.....

Awatar użytkownika
Poganin
Kontaktowanie:

Post autor: Poganin » czw lis 17, 2005 7:25 am

zbiter napisal:
jesli sie boisz to nie musisz kupowac z gieldy ,sa przeciez wystawy ,gieldy i mozna jechac do hodowcy.
...moim zdaniem wlasnie najlepiej jechac do hodowcy i z zadnych wysylkowych uslug nie korzystac.Na miejscu zobaczysz jak golebie sa utrzymywane, w jakich warunkach itp.Poza tym bedziesz mial mozliwosc wyboru golebia czy pary golebi.

marek064
Kontaktowanie:

Post autor: marek064 » czw lis 17, 2005 8:11 pm

Witam . Na pewno tak jak jest teraz jest dobrze, ale moze byloby jeszcze lepiej, fotogielda jest b fajna , w "wygodnym fotelu" mozna szybko cos sprzedac lub kupic . Nawiazac nowe kontakty.Pan Wojciech podsunal pomysl , mi on sie bardzo podoba. Chyba ze sa problemy natury tecznicznej :lol: Pozdrawiam.
Marek

Awatar użytkownika
wojtek_pi
Kontaktowanie:

Post autor: wojtek_pi » sob lis 19, 2005 7:16 pm

Osobiscie nigdy nic nie kupilem, ani nie sprzedalem na fotogieldzie ale na poprzednim forum byl caly dzial poswiecony "oszustowi na fotogieldzie" wiec mysle ze problem istnieje! :( :arrow: co dalej :?:
Wojciech Piotrowski

Awatar użytkownika
JB-Borsuk
Kontaktowanie:

Post autor: JB-Borsuk » wt lis 29, 2005 2:17 pm

Witam
Kupywalem i bede kupywal na fotogieldzie,ale juz tylko tam gdzie jest
zamieszczone zdjecie i od znanych osob.
Prosze o dodatkowe zdjecia,jezeli sprzedajacy ma uczciwe zamiary to przysle
jesli szuka frajera to z reguly juz sie nie odzywa.
Wywineli mi tylko nr dwaj hodowcy: jeden ze Szczecina drugi z Tarnobrzegu
ktorzy oglaszali sie w faunie&florze.
Jestem zadowolony ze wspolpracy z kolegami z Przemysla, Stargardu,Torunia Inowroclawia, Wroclawia ,Bydgoszczy.

Awatar użytkownika
JB-Borsuk
Kontaktowanie:

Do Admina

Post autor: JB-Borsuk » wt lis 29, 2005 2:29 pm

Witam
Mialy byc usuwane niecenzuralne wypowiedzi np. w dziale Golebniki
sa tam od paru m-cy
Nieaktualne ogloszenia na ,ktore nikt nie odpowiada tez - Golebniki-producenci.
JB-Borsuk

Awatar użytkownika
zbiter
Kontaktowanie:

Post autor: zbiter » wt lis 29, 2005 4:20 pm

Pozdrawiam Cie J.B. ze Stargardu odemnie i Grzeska ,widze ze twoja opinia na temat fotogieldy jest zgodna z moja.Mysle ze niedlugo skoĂączy sie zakaz i znow bedziemy wspolpracowac ,na ta niedziele ma przyjechac podobno kolega ,zobaczymy moze cos dla nas przwieÂźie . Jeszcze raz pozdrawiam.
Szukaj a znajdziesz

ODPOWIEDZ