Zbędne tematy

Awatar użytkownika
SETER
Kontaktowanie:

Zbędne tematy

Post autor: SETER » pn mar 31, 2008 9:13 pm

Witam
Zauważyłem, że od dłuższego czasu forum staje się "nieczytelne" z powodu nadmiernej ilości zbędnych tematów. Dotyczy to głównie działu "Choroby".
Te same tematy, nieraz pod tym samym "tytułem" :shock: :!: :idea: - poruszane są po kilka razy, co znacznie utrudnia znalezienie potrzebnych informacji. Właśnie w dziale "Choroby" znajduje się chyba 5 stron z różnymi tematami, nieraz bardzo dobrze wyjaśnionymi, dlatego też, uważam, że nowe tematy, pod tą samą nazwą, lub głupawe pytania - powinny być kasowane.
Przecież znalezienie właściwego tematu, zajmie najwyżej kilka-kilkanaście minut. A ileż razy można pisać, czy odpowiadać na to samo :lol: .
Proszę Pana Jurka, oraz użytkowników forum o rozpatrzenie tego tematu.

Awatar użytkownika
jbogacz
Kontaktowanie:

Post autor: jbogacz » pn mar 31, 2008 9:58 pm

Witam
Sprzątam od samego rana to forum i będę to kontynuował w następnych dniach. Zostały usunięte posty typu „pomocy” oraz te z których nazwy nie było wiadomo o co chodzi. Tego typu posty będę usuwał jak tylko się pojawią. Jeżeli nie potraficie zadać pytania , określić problemu to go nie zadawajcie. Pozostałe posty muszę przejrzeć i zostawię tylko te, które wnoszą coś konstruktywnego do tematu.
Jurek Bogacz

ekolog
Kontaktowanie:

Post autor: ekolog » wt kwie 01, 2008 12:52 pm

Panie Jerzy to Zrobić Panu wolno ze względów oczywistych, ale czy usówając to co Panu się wydaje nieciekawe jest nieciekawe dla wszystkich?
Ostatnio zmieniony wt kwie 01, 2008 10:13 pm przez ekolog, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
xwoczko
Kontaktowanie:

Post autor: xwoczko » wt kwie 01, 2008 4:04 pm

Zgadzam się z Panem Jerzym w 100%. Popieram i gratuluje odwagi w walce z głupotą lub brakiem kultury!

Awatar użytkownika
@Robert
Kontaktowanie:

Post autor: @Robert » wt kwie 01, 2008 4:11 pm

Forum musi byc czyszczone ze zbednych rzeczy. Oczywiscie maja prawo zostac tylko konkretne tematy, i posty.

Awatar użytkownika
Lukezi
Kontaktowanie:

Post autor: Lukezi » wt kwie 01, 2008 4:37 pm

Oczywiście czyszczenie forum jest potrzebne ale ja byłbym za tym aby ulżyć trochę panu Jurkowi bo i tak dużo tu robi . Ja postulował bym za tym aby własnie w dziale choroby modem( moderatorem) był SETER wg mnie on nadaje się do tej roli w 100%. Co wy na to??

Awatar użytkownika
BigGrzyb
Kontaktowanie:

Post autor: BigGrzyb » wt kwie 01, 2008 4:41 pm

ekolog pisze:Panie Jeży to Zrobić Panu wolno ze względów oczywistych, ale czy usówając to co Panu się wydaje nieciekawe jest nieciekawe dla wszystkich?
Jerzy pisze się przez "rz" :)

matisliwa
Kontaktowanie:

Post autor: matisliwa » wt kwie 01, 2008 4:50 pm

Napewno powinny zostać usunięte posty z takimi głupimi docinkami jak ta niżej. !!! Nauczcie się wkońcu, że nie wszystkich ludzi Pan Bóg obdarzył równo. Niektórzy są mądrzejsi, inni nie.
BigGrzyb pisze:
ekolog pisze:Panie Jeży to Zrobić Panu wolno ze względów oczywistych, ale czy usówając to co Panu się wydaje nieciekawe jest nieciekawe dla wszystkich?
Jerzy pisze się przez "rz" :)

Awatar użytkownika
SETER
Kontaktowanie:

Post autor: SETER » wt kwie 01, 2008 7:05 pm

Lukezi pisze:Oczywiście czyszczenie forum jest potrzebne ale ja byłbym za tym aby ulżyć trochę panu Jurkowi bo i tak dużo tu robi . Ja postulował bym za tym aby własnie w dziale choroby modem( moderatorem) był SETER wg mnie on nadaje się do tej roli w 100%. Co wy na to??
Uważam, że nie jest aż tak źle, aby był potrzebny dodatkowy moderator. Poza tym, mogło by to wywołać niepotrzebne konflikty typu: "jak to ?, seter miał czelność usunąć mój temat" itp. Zresztą nie zawsze mam czas.
A tak jak obecnie, to wszystko jest jasne, Pan Jerzy jest właścicielem strony i to on decyduje co jest zbędne. To chyba najprostsze i najlepsze rozwiązanie.

ekolog
Kontaktowanie:

Post autor: ekolog » wt kwie 01, 2008 10:25 pm

Tak przepraszam za błąd, który poprawiłem
Seter napisał
Uważam, że nie jest aż tak źle, aby był potrzebny dodatkowy moderator. Poza tym, mogło by to wywołać niepotrzebne konflikty typu: "jak to ?, seter miał czelność usunąć mój temat" itp. Zresztą nie zawsze mam czas.
A tak jak obecnie, to wszystko jest jasne, Pan Jerzy jest właścicielem strony i to on decyduje co jest zbędne. To chyba najprostsze i najlepsze rozwiązanieem.

Domyślam się, że to aluzja do mnie, ciekaw jestem jak byś się zachował gdyby tobie podczas dyskusji z Panem Gilarskim zniknąła znacząca dla twojej racji wypowiedz

Leon Kowalski
Kontaktowanie:

Post autor: Leon Kowalski » śr kwie 02, 2008 9:49 am

Dzień dobry.
Do ekolog.
Pierwsza uwaga.
Polemika jest owocna kiedy znani są jej uczestnicy. Czy można traktować poważnie dyskutanta i jego poglądy, który ukrywa się pod pseudonimem.
Nie jestem przeciwnikiem używania pseudonimów w kwestiach mniejszej wagi. Natomiast nie rozumiem, że osoba zasiadająca we władzach związku nie ma odwagi ujawnić występujących nieprawidłowości, o których wspomniał. Członkowie ubiegający się o udział w różnego rodzaju władzach muszą zdawać sobie sprawę z tego, że biorą na siebie określone obowiązki.
W tym miejscu nasuwa się proste pytanie. Co jest motywem parcia do uczestnictwa we władzach????
Druga uwaga.
Członka władz wyróżnia: znajomość zagadnienia,zdolność racjonalnego myślenia, odwaga w podejmowaniu trudnych decyzji, a przede wszystkim skuteczność.
Przepraszam , jeśli moim poglądem ktoś poczuł się dotknięty.
Pozdrawiam
leon_k

Awatar użytkownika
SETER
Kontaktowanie:

Post autor: SETER » śr kwie 02, 2008 10:11 am

ekolog pisze:Tak przepraszam za błąd, który poprawiłem
Seter napisał
A tak jak obecnie, to wszystko jest jasne, Pan Jerzy jest właścicielem strony i to on decyduje co jest zbędne. To chyba najprostsze i najlepsze rozwiązanieem.

Domyślam się, że to aluzja do mnie, ciekaw jestem jak byś się zachował gdyby tobie podczas dyskusji z Panem Gilarskim zniknąła znacząca dla twojej racji wypowiedz
To źle się Pan domyśla, miałem na uwadze dział pt. "Choroby gołębi" w "Rasach" chyba też wypadałoby zrobić porządek.
A tak na marginesie, to jeśli wie Pan o nieprawidłowościach w Związku, czy będą to przekręty finansowe, czy też manipulacje przy ocenie gołębi, to ma Pan obowiązek to zgłosić, nie tylko z punktu widzenia etyki, ale również prawa. Nie będę cytował odpowiedniego paragrafu, ale powinien Pan się domyślić o co chodzi :wink: .

ekolog
Kontaktowanie:

Post autor: ekolog » czw kwie 03, 2008 9:21 am

Panie Seter prosze nie wkładać mi w usta tego czego nie powiedziałem, czyli o przekrętach finansowych, co do innych to prosze zapytać Prezesa swojego Związku do tego co Pan należy, bo on w tym uczestniczy.Co do tego, jakie sprawy sie nadają do zgłoszenia, a jakie nie, ja doskonale wiem ( bo pracuje w tej instytucji co Pana tatuś )

ekolog
Kontaktowanie:

Post autor: ekolog » czw kwie 03, 2008 9:57 am

Dzień dobry Panie Leonie :D jest Pan w błedzie jestem bardzo aktywnym członkiem Zarządu i gorącym zwolennikiem zmian, które mocno akcentuje na wszystkich zebraniach, również w zapisach Statutowych. I po części się udało, jednak co zrobiono do tego czasu powinno ukazać się w Biuletynie opracowywanym przez człowieka, który jednocześnie Zasiada we władzach Zarządu i Kolegium Sedziów, co powinno być zakazane. A dlaczego to kiedyś pisałem w dziale, który Pan Jerzy właśnie usunął, bo zaśmiecały forum. Jeszcze słowo co do odwagi niech Pan nie będzie śmieszny, dlaczego na wystawie w ubiegłym roku gdzie Pan sędziował nie zaprotestował choćby z powodu oceniania gołębi z nieregulaminowymi obrączkami, a dlaczego nie poda Pan nazwisk kolegów sędziów, którzy oceniają własne ptaszki, dlaczego, dlaczego, :( z tego samego powodu co ja na forum, bo na żywo jade Po Panach niereformowalnych ile trzeba. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
SETER
Kontaktowanie:

Post autor: SETER » czw kwie 03, 2008 10:17 am

ekolog pisze:Panie Seter prosze nie wkładać mi w usta tego czego nie powiedziałem, czyli o przekrętach finansowych, co do innych to prosze zapytać Prezesa swojego Związku do tego co Pan należy, bo on w tym uczestniczy.Co do tego, jakie sprawy sie nadają do zgłoszenia, a jakie nie, ja doskonale wiem ( bo pracuje w tej instytucji co Pana tatuś )
Ojojoj widzę, że jestem inwigilowany :lol: . A tak na poważnie, to przepraszam, jeśli poczuł się Pan urażony, wydawało mi się, że wypowiadał się Pan kiedyś na ten temat na forum, widocznie pomyliłem osoby.
Co do drugiej sprawy, to nie znając "kuluarów" nie będę się wypowiadał, bo oskarżać kogoś jest łatwo.
Natomiast, gdyby takie, lub podobne sprawy, potwierdziły by się gdzieś w moim otoczeniu, to chyba zna Pan moje poglądy na takie sprawy. Nie pracuję w "Firmie", więc nie ryzykuję w takim wypadku utraty posady, również w wypadku niekorzystnego dla mnie orzeczenia instytucji rozstrzygającej :wink: .

PS. Było by mi miło, gdyby Pan znając moje personalia, zechciał się przedstawić na PW, obiecuję dyskrecję :wink: .

Leon Kowalski
Kontaktowanie:

Post autor: Leon Kowalski » czw kwie 03, 2008 1:45 pm

Dzień dobry ekolog.
Bardzo mi przykro , ale Pan jest źle poinformowany. Ja nigdy nie sędziowałem ponieważ nigdy sędzią nie byłem i nie występowałem w roli asystenta.
Nadmieniam, że dość dobrze są mi znane postawy członków poprzedniego zarządu jak i częściowo nowego.
Być może znamy się osobiście.

Pozdrawiam
leon_k

Leon Kowalski
Kontaktowanie:

Post autor: Leon Kowalski » czw kwie 03, 2008 2:44 pm

Do Pana Z.......
Mam nadzieję, że się nie pomyliłem, bynajmniej z tego co czytałem i czytam to doszedłem do wniosku, że jeszcze osobiście się nie znamy, ale wiem z kim mam przyjemność. Podpowiem tylko, że jesteśmy z miast oddalonych od siebie 400km.
To tyle celem uzupełnienia.
leon_k

ekolog
Kontaktowanie:

Post autor: ekolog » czw kwie 03, 2008 6:27 pm

A to Pan mieszka na Białorusi ? Panie Leonie Pan Z dostał po nosie od Setera, a dobiło go brak dyplomacji w związku z Panem Kolińskim, daj Pan mu już spokuj, bo to nie ja nim jestem .

Awatar użytkownika
SETER
Kontaktowanie:

Post autor: SETER » czw kwie 03, 2008 6:51 pm

Panie Ekolog, teraz to już kompletnie nie wiem, o co Panu chodzi :? . Mnie chodziło o to, że jeśli zauważył bym zachowania, o jakich Pan często pisze, to sprawa zakończyła by się straszliwym smrodem, ale nie pisałem, że coś takiego zauważyłem :wink: - bo było by o tym głośno :wink:
O ile mi wiadomo, to należy Pan do krakowskiego ZHGR - jeśli Pan uważa, że tam ocena gołębi, w szczególności srok polskich i maściuchów, jest profesjonalna, no to bez komentarza. Choć nie twierdzę, że pisał Pan, iż ocenianie przebiega tam jest tam wzorowo :wink: .
Czytał Pan moją relację z ostatniej wystawy w Rzeszowie, nie jest bynajmniej przychylna, a wiem z pewnych źródeł, że kilka osób troszkę się sfrustrowało moja krytyką :wink: . W szczególności nie podobała mi się "praca" sędziego Ociepy - ale mimo tego, nie zdarzyło się, żeby ktoś oceniał swoje gołębie - co w Krakowie jest dosyć częstym zjawiskiem :wink: Mam tutaj na myśli tzw. "kolory".

Leon Kowalski
Kontaktowanie:

Post autor: Leon Kowalski » czw kwie 03, 2008 6:51 pm

Ja mieszkam we Wrocławiu.
W oparciu o zapisy ekologa , składy osobowe starego i nowego zarządu oraz zdanie napisane do setera, można z dużym prawdopodobieństwem ustalić kto jest kto. Mam nadzieję, że się nie mylę. Zadałem sobie ten trud, by ustalić czy się znamy.
Pozdrawiam
leon_k

ekolog
Kontaktowanie:

Post autor: ekolog » pt kwie 04, 2008 11:57 am

To jest moja ostatnia wypowiedz na ten temat, bo ja bedę nadal pisał jako ekolog, i zgaduj zgadula nie ma sęsu. Odpowiem tylko Panu Seterowi tak mieszkam w Krakowie, pracuje jak to Pan sprytnie nazwał w firmie w Warszawie, a do Związku należe jeszcze w innym pięknym mieście (choć nie tak pięknym jak Kraków). Dlaczego tak, ano właśnie z tych powodów o których wspomniałeś, wyniosłem się z Krakowskiego Związku, bo nie było i nadal nie ma woli naprawienia tej chorej sytuacji, może to zrobić jedynie Zarząd Główny i Kolegium Sędziów. W Rzeszowie to co mi mówił hodowca tobie znany, jest tak samo, tylko forma inna, czyli dwóch panów rządzi, a reszta ze strachu nawet wzroku nie podnosi, (pisałem o tym, ale post z twojej inicjatywy jako śmieć został usunięty) w Krakowie przynajmniej ostra dyskusja podczas zebrań jest czyli nadzieja. Więc zamiast mnie dawać rady zajmij się własnym związkiem i wyjaśnij parę spraw, naprzykład dlaczego Przewodnoczący Komisji Rewizyjnej złożył rezygnację i czym to motywował, oraz czy miał racje, dlaczego podczas oceny na wystawach sędzów nadzoruje i udziela im wskazówek typu za wysoko oceniłeś, a kto to taki mówi cały wasz związek wie tylko pewnie ty nie słyszałeś, bo łatwo jest kogoś krytykowac zza monitora. Łatwo mówić o tzw. odwadze i postawie jaką się powinien odznaczać kandydat do Zarządu Głównego, ale najpierw się zastanówcie jakich wy wybraliście, skoro robią co robili, ja dostałem wytyczne z macierzystego Związku do czego mam dążyć i z tego przed nimi będę się rozliczał ,A wy daliście mandat w CIEMNO I NIE WIECIE CO WASZ DELEGAT ROBI .
A jak Pan Panie Seter wie to prosze mi napisać jakie zdanie ma Pana delegat na temat, wystaw Krajowych, (zakładam że nawet się Pan nie odezwał na zebraniu związkowym, a co dopiero zobligować delegata. Pozdrawiam odważnych na forum :D

opal
Kontaktowanie:

Post autor: opal » sob kwie 05, 2008 7:32 pm

Witam.Coś Ci Seterku nie poszło zgodnie z planem.Chciałeś zwrócić uwagę na bardzo ważny problem zaśmiecania poszczególnych działów,a Twój post otworzył puszkę Pandory i powstał temat śmieć.Z tych wszystkich wywodów dowiedziałem się tylko,że w Zarządzie umiejscowił się podwójny agent (taka ekologiczna Mata Hari ) . Zamiast działać na rzecz hodowców w Zarządzie i próbować walczyć z nieprawidłowościami na zebraniach Zarządu ,to tam jest cichutki i milutki dla wszystkich.Dopiero na forum wyciąga brudy i opluwa kogo może.Postawa godna mężczyzny .Pogratulować.
Ostatnio zmieniony sob kwie 05, 2008 8:42 pm przez opal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
SETER
Kontaktowanie:

Post autor: SETER » sob kwie 05, 2008 8:32 pm

Opal - przyjąłem to do wiadomości. Chciałbym tylko zwrócić uwagę, że tytuł postu brzmi "Zbędne tematy" :lol: .
Już wiem kim jest pan Ekolog, trochę niepotrzebnie kręci. Panie Ekolog, znamy się, ale jak Pan ma coś do powiedzenia na zebraniu, to proszę to na nim powiedzieć - Pan Z. Pana nie zbije :wink: . Naprawdę.
Dla mnie gołębie to życiowa pasja, mnie nie interesują zarządowe intrygi tetryków. Natomiast, jeśli ktoś za moje pieniążki rżnie głupa podczas oceny gołębi na wystawie, to przestaje mnie to śmieszyć, a zaczyna wkurzać. To po prostu inna forma kradzieży. I zapewniam szanownego Ekologa, że gdybym spotkał osobiście np. pana Ociepę, to wytłumaczył bym mu dokładnie, co myślę o jego "pracy" sędziowskiej, i o nim samym (przy okazji).
Dziękuję.

ekolog
Kontaktowanie:

Post autor: ekolog » ndz kwie 06, 2008 11:17 am

Witam Panie Seter i cieszę się, że wykazał się Pan inteligencją i nie dał się podpuścić skompromitowanemu człowiekowi spod Warszawy :D Zapewniam, że na najbliższym zebraniu Zarządu głównego w maju będę z nim, o tym rozmawiał.i przepraszam za zbyt retoryczne pytania. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
wscekly4405
Kontaktowanie:

Re: Zbędne tematy

Post autor: wscekly4405 » pt sty 08, 2010 2:09 am

witam chciałbym zwrócić uwagę na jedną rzecz która trochę mi nie odpowiada w dziale rasy gołębi a są nią tematy typu ''jaki to gołąb'' po czym widzę jakąś krzyżówkę orła z bocianem czemu to ma służyć,moim zdaniem ten dział służy do dyskusji nad konkretnymi rasami ewentualnie pytanie o rozpoznanie jakiejś rasy mało znanej która nas bardzo zaciekawiła,teraz gdy się wchodzi na ten dział to większość tematów zaczyna się od jaki lub co to za gołąb i tak naprawdę to nie wiem co one zawierają ,oczywiście to jest tylko moje zdanie z którym nie musicie się koledzy zgadzać pozdrawiam
golebie-akrobatyczne

ODPOWIEDZ