Zbędne tematy

arbiter
Kontaktowanie:

Re: Zbędne tematy

Post autor: arbiter » pt sty 08, 2010 10:42 am

Akurat ja się zgadzam z Tobą wsciekly4405 ostatnio właśnie był temat "jaki to gołąb" gdzie był pokazany jakiś kok złożony z 2 ras i każdy szukał podobieństw do jakiś tam gołębi z danej rasy temat się rozrósł do iluś tam postów bo każdy bawił się w detektywa a tak naprawdę ta cała wymiana swoich mądrości i zdolności detektywistycznych do niczego nie doprowadziła.

Awatar użytkownika
golebiewski
Kontaktowanie:

Post autor: golebiewski » pt sty 08, 2010 1:37 pm

Może to drażnić ale, że niewielu rzeczom się dziwię, więc tylko wywołuje to we mnie uśmieszek. Cóż młodzi hodowcy, bo nie podejrzewam żeby ktoś z jakimś tam stażem, idąc na łatwiznę chcą się dowiedzieć czy przypadkiem zobaczony czy nabyty gołąb nie da zakwalifikować się do jakiejś rasy. A ras jest tyle, że prawie każdego koka da się podczepić pod jakąś rasę. Pamiętam jak ukazało się pierwsze wydanie Peterfiego to też każdego posiadanego koka kwalifikowaliśmy z kolegami do jakiejś rasy. Dzisiaj są nieporównywalne możliwości, więc trochę się dziwię, że niektórym nie chce sie szukać. Przyznam się, że sam chciałem podrzucić fotki wychowanych u mnie mieszańców, notabene z wygladu wpadających w oko i pośmiać się jak niektórzy próbują przypisać je do jakiejś rasy. Uznałem jednak, że mi nie przystoi i zrezygnowałem z tego pomysłu. A może ktoś już tak zrobił i miał niezły ubaw.
golebiewski

edek3
Kontaktowanie:

Post autor: edek3 » pt sty 08, 2010 2:14 pm

Witam
Panie Arbiter i Panie Gołebiewski. Forum jest dyskusyjnym zagadnieniem ,wszelakich nurtujacych spraw z dziedziny hodowli gołebi, Kazdy wstępujacy na to forum kieruje się swoimi róznorakimi zagadnieniami o gołebiach , jakie one by nie były.Nie wszyscy są wszechwiedzący i mają kierowac sie Waszym rozumowaniem.

Awatar użytkownika
golebiewski
Kontaktowanie:

Post autor: golebiewski » pt sty 08, 2010 11:13 pm

edek3 pisze:Witam
Forum jest dyskusyjnym zagadnieniem ,wszelakich nurtujacych spraw z dziedziny hodowli gołebi, Kazdy wstępujacy na to forum kieruje się swoimi róznorakimi zagadnieniami o gołebiach , jakie one by nie były.
Edku3 od czego jest forum to raczej wiem, dlatego czasami coś piszę, też tak jak Ty mam prawo. I mam prawo do pisanie co myślę w przyjęty, nie obrażający nikogo sposób. Masz z tym lekko na bakier. Jeżeli masz inne zdanie to możesz o tym napisać a nie czynić mnie wszechwiedzącym, bo mi się jeszcze to wspodoba. Nie czyniłem wobec Ciebie osobistych wycieczek i nie pouczałem, więc skąd taka frustracja?
golebiewski

Awatar użytkownika
wscekly4405
Kontaktowanie:

Post autor: wscekly4405 » pt sty 08, 2010 11:24 pm

wiem że niektórzy młodzi hodowcy chcą się czegoś dowiedzieć coś o jakimś gołąbku niewiadomego pochodzenia ale czy nie udało by się to włożyć w jeden temat a nie 30 tematów z nazwą'' co to za gołąb '' lub po rozpoznaniu danego gołąbka zmienić zmienić nazwę tematu z ''co to za gołąb'' na na nazwę rozpoznanej rasy pozdrawiam
golebie-akrobatyczne

arbiter
Kontaktowanie:

Post autor: arbiter » sob sty 09, 2010 1:22 pm

Myślę, że można podczepić jeden temat do którego będzie się wrzucało gołębie o których chcemy się dowiedzieć jaka to rasa lub nie mamy pewności czy to jest dana rasa o której myślimy i sprawa by się rozwiązała sama a tak powstaje kolejny i kolejny temat o tej samej nazwie "co to za gołąbek" itp.
edek3 przestań prawić wszystkim morały mów przede wszystkim za siebie a nie za wszystkich jeśli Ty jesteś taki "wszechwiedzący" to zaproponuj sam coś żeby nie było 30 tematów o tej samej nazwie w danym dziale bo jak na razie to tylko pouczasz innych a to wywołuje tzw. "drame" :)

edek3
Kontaktowanie:

Post autor: edek3 » ndz sty 10, 2010 7:19 am

Witam., Panie arbiter pouczac to zaczołes Pan. A morały i domniemane drwinki oraz usmieszki, wywodził Pan Gołebiewski.Proszę przanalizowac swoje posty,a nie wywoływać flustracji i dremy.

Awatar użytkownika
golebiewski
Kontaktowanie:

Post autor: golebiewski » ndz sty 10, 2010 10:05 am

Uuu, to już nie można się uśmiechnąć jak coś się czyta. Edku trzeci jeżeli nie podobają Ci się moje posty to nie czytaj ich, nie bedziesz się frustrować. Przykro mi, że nie bardzo rozumiesz to co ja piszę a tym bardziej błędnie oceniasz moje intencje.
Powtórzę też za Arbitrem, pisz w swoim imieniu bo piszesz tak jakbyś znał i wyrażał opinię wszystkich forumowiczów.
golebiewski

arbiter
Kontaktowanie:

Post autor: arbiter » ndz sty 10, 2010 10:58 am

edek3 jak na razie nic konstruktywnego nie wypłynęło od Ciebie jedynie wdajesz się w polemikę zaproponuj coś sam słucham i czekam na to.

PS- jak już to DRAMY nie "dremy" jak to napisałeś (to nie uszczypliwość z mojej strony więc bez obrazy)

ODPOWIEDZ