Atlas o golebiach
Atlas o golebiach
czy ktos wie cos o jakims atlasie o golebiach format a4 cena 200 zl prosze o info 

Witam. Mialem w rekach ten album i bylem nim zachwycony.
Jest to duza ksiazka, w ktorej na kazda rase golebi poswiecone sa dwie strony.
Na jednej mamy opis rasy, a na drugiej zdjecia golebi we wszystkich formach kolorystycznych upierzenia.
Jest tez czesc o golebiach pocztowych.
Jest to chyba najlepsza pozycja o golebiach w ostatnich latach i warto ja miec.
Niestety cena moze odstraszac (od ok.120 do 180zl).

Jest to duza ksiazka, w ktorej na kazda rase golebi poswiecone sa dwie strony.
Na jednej mamy opis rasy, a na drugiej zdjecia golebi we wszystkich formach kolorystycznych upierzenia.
Jest tez czesc o golebiach pocztowych.
Jest to chyba najlepsza pozycja o golebiach w ostatnich latach i warto ja miec.
Niestety cena moze odstraszac (od ok.120 do 180zl).

Wydaje mi sie ze mlodym hodowcom napewno sie przyda z tym ze wydawnictwo dosc drogie .Wydaje mi sie ze 100 zl nie bylo by za mala ani za duza cena. A swoja droga mialem ze 20 propozycji nabycia albumu od roznych dystybutorow -ceny od 150-220 zl .Osobiscie nie posiadam ,natomiast kolega przywiozl ksiazke z Niemiec BILDSCHONE TAUBENRASSEN o wiele taĂąsza a wiecej ras -kazda z minimum 1 zdjeciem (duzo u nas nie spotykanych ) z tym ze wydanie Niemieckie -super sprawa
Szukaj a znajdziesz
Ja nie bardzo wiem czym Widym jest tak zachwycony ze duza, czy kolorowa ?
Otoz ksiazka ta jest poprostu zwykla lipa wydana przez ludzi nie znajacych sie na golebiach ,po pierwsze wady w rysunku upierzenia po drugie postawa i na dodatek kilka razy odwracane komputerowo tego samego ptaka powielajac bledy, oczywiscie nie wszystkie sa z bledami. Ponadto nie wiadomo kto jest wlascicielem tych ptakow ( z wyjatkiem pocztowych )
Skoro autorzy zdecydowali sie wydac ksiazke w celach zarobkowych, a nie edukacyjnych to wzamian za udostepnienie im za darmo przez hodowcow swoich eksponatow mogli im sie odwdzieczyc chociaz ta drobna reklama podpisujac czyj to ptak
Ja rowniez bylem kilkanascie razy nekany propozycja zakupu i fakt ze dalem sie namowic za 170 zl. 

- jan kowalczys
- Kontakt:
Zachwycam sie ta ksiazka poniewaz na rynku nie ma prawie wogole ksiazek o golebiach, szczegolnie u mnie w Warszawie i kazda jest "na wage zlota". Moze sa w niej bledy, nie bede zaprzeczal, ale nadal podtrzymuje zdanie, ze jest to dobra ksiazka. Poza tym z tego co wiem to jak narazie nikomu nie podobala sie zadna ksiazka, ktora do tej pory zostala napisana. Ani Nowicki/Pawlina , ani A.Wegner nie wspominajac juz o M.Huszczu czy J.Kellerze. Dla mnie pomylka jest przetlumaczona francuska ksiazka "Golebie" dr Fourniera. Zawsze jest jakies "ale".
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Witam.Tez zakupilem ten atlas.Kupilem raz przejrzalem i odlozylem na polke.Tresci merytorycznej bardzo malo.Golebie przedstawione na zdjeciach(przynajmiej rasy ,ktorymi sie interesuje) niezbyt dobrze wybrane.Uwazam ,iz w dobie internetu taka pozycja jest zbedna na rynku.Dla mlodych za droga i nie bardzo mozna czegos sie z niej nauczyc i jeszcze jedno na stojaco nie miesci sie na zadnej polce.Pozdrawiam
- jan kowalczys
- Kontakt:
Jeszcze raz o tej publikacji- tez ja zamuwilem ale jak przyjechala i ja obejrzalem to odrazu wiedzialem ze wiecej do niej bym nie wrocil i lezala by tylko na polce. Wiec nie przyjalem tej przesyki i przedstawiciel Pietki zabral ja bez zadnego gadania.Mysle ze dobrze zrobiem. A tyak na marginesie to powinni sprzedawac tylko CD.po 10 zl. 

- jan kowalczys
- Kontakt: