Jakie rasy hodować

Karol7586
Kontaktowanie:

Jakie rasy hodować

Post autor: Karol7586 » ndz kwie 17, 2022 11:04 pm

Witam, mam pytanie hoduje aktualnie 8 gołębi- para czerwonych stawaków polskich, para żółtych i czarnych garłaczy morawskich siodłatych, samice kinga i samca niebieskiego garłacza górnośląskiego koroniastego. Planuję dokupić samca kinga, samice garłacza górnośląskiego koroniastego, parę stawaków żółtych, czarnych, białych, parę czerwonych garłaczy morawskich siodłatych, 2 pary garłaczy górnośląskich koroniastych, parę czarnych karierów, parę czarnych i czerwonych rysie łuskowanych, 2 pary pawików. I czy te gołębie mogą być na wolnym oblocie i bez mamek. Gołębie będę hodował w cela zrobionych z desek i przykrytych papą i o wymiarach 80x50x50 w wolierze zrobionej z paneli ogrodzeniowych. Gołębią narazie nie podawałem gritów ani witamin bo są w wolierze z bażantami i pawiem. Od jakiegoś czasu podaje im gotowe mieszanki dla gołębi wcześniej dawałem im własne mieszanki. I dostają jeszcze żwir w osobnym pojemniku. Karmę mają w karmniku zasypowym. Tylko nie wiem jakie grity i witaminy im podawać. Gołębi nie szczepie i nie odrobaczam. Bo nie widzę sensu żeby podawać im nie potrzebną chemię. Dostają jeszcze tartą marchewkę z czosnkiem. Jedna ściana od woliery to ściana od obory i gołębie wydziobują zaprawę ze ściany. Gołębie są nie wypuszczane z woliery bo czekam jak oddzielę od nich bażanty i pawia i dokupię resztę gołębi. Raz jak je wypuściłem to tylko 3 z 8 wróciły do woliery 4 spały na wolierze i musiałem je z niej zdejmować, a jeden uciekł i wrzucił następnego dnia. Czy jak gołębie miały by wolny oblot to musiały by dostawać grot i witaminy czy wystarczyła by im karma i tartę warzywa.

ODPOWIEDZ