Kradzież gołębi Ełk
Kradzież gołębi Ełk
Witam
w dniu 13.11.12 w Ełku, skradziono gołębie, mało serce mi nie pękło, ten co hoduje to wie ile miłości przelewa się na ptaki.
Skradzione ptaki to:
motyle warszawskie czarne 9 szt,
motyle warszawskie czerwone 2 szt
berliński siwy krótkodzioby 1 szt
berliński typ izabel 2 szt
dranie jednego gołębia okaleczyli, tego co został, oko wydłubali, tak żeby mi w ręce wpadli to domyślacie się...
wartość skradzionych gołębi to ok. 4000 zł. Ptaki były selekcjonowane przez lata, jakość ptaków jedna z lepszych w okolicy. Za pomoc w znalezieniu nagroda.
Domyślam się, że to chyba na zamówienie, jakiś debil zlecił gówniarzowi, a ten za parę złotych ukradł mi moje ptaki.. Serce mi pęka,że gdzieś one są, może niedożywione, niezadbane, cholera, żal.
Dajcie Panowie znać jakby ktoś nagle wystrzelił ze sprzedażą gołębi.
w dniu 13.11.12 w Ełku, skradziono gołębie, mało serce mi nie pękło, ten co hoduje to wie ile miłości przelewa się na ptaki.
Skradzione ptaki to:
motyle warszawskie czarne 9 szt,
motyle warszawskie czerwone 2 szt
berliński siwy krótkodzioby 1 szt
berliński typ izabel 2 szt
dranie jednego gołębia okaleczyli, tego co został, oko wydłubali, tak żeby mi w ręce wpadli to domyślacie się...
wartość skradzionych gołębi to ok. 4000 zł. Ptaki były selekcjonowane przez lata, jakość ptaków jedna z lepszych w okolicy. Za pomoc w znalezieniu nagroda.
Domyślam się, że to chyba na zamówienie, jakiś debil zlecił gówniarzowi, a ten za parę złotych ukradł mi moje ptaki.. Serce mi pęka,że gdzieś one są, może niedożywione, niezadbane, cholera, żal.
Dajcie Panowie znać jakby ktoś nagle wystrzelił ze sprzedażą gołębi.
Re: Kradzież gołębi Ełk
Przykra sprawa Kolego. Współczuje.
Jak by tak trochę szczegułów nr obrączki tel
Co sie teraz dzieje na tym świecie coraz wiecej kradzieży . Wspulczuje kolego. Ostatnio tez skradziono golebia , słynnego plowego 808, pewnie wieksząść wie o jakiego golebia chodzi
. Szkoda tych pokrzywdzonych ludzi ale żal mi tych złodzieji.
. Szkoda tych pokrzywdzonych ludzi ale żal mi tych złodzieji.
- golebiewski
- Kontakt:
Ostatnio w tym regionie więcej gołębników poczyścili. Dawno nie było tylu kradzieży. Poszły gołąbie głównie krótkodziobe. Dla kolegi ponieśli trochę motyli naprawdę niezłej klasy, tu straty straty finansowe znacznie większe niż 4000 zł.
golebiewski
Ostatnio jezdzili panowie i szkali motyli ale nic nie kupowali.
Witam,
numery obrączek to:
wystawowa biała nr 239 (motyl czarny)
hodowlana z tego roku, niebieska plastikowa nr-y od 356-365
prosiłbym o informację, gdy ktoś sprzedaje gołebie motyle dobrej klasy bez obrączek, mój nr telefonu 693 424 408.
Z góry dziękuję.
numery obrączek to:
wystawowa biała nr 239 (motyl czarny)
hodowlana z tego roku, niebieska plastikowa nr-y od 356-365
prosiłbym o informację, gdy ktoś sprzedaje gołebie motyle dobrej klasy bez obrączek, mój nr telefonu 693 424 408.
Z góry dziękuję.
jaką to trzeba być łajzą , boże świat schodzi na psy same Ku**y i złodzieje
witam,
wychowalem sie w Elku, mozna zapytac w jakis sposob sie wlamali?
wychowalem sie w Elku, mozna zapytac w jakis sposob sie wlamali?
Czy to pewne że to złodziej ? może to drapieżnik ,robota kuny? .Złodziej nie okalecza ptaków .W ogóle to współczuję mi kiedyś kuna pociągła 40 szt ptakówBoniek pisze:Witam
.
Szukaj a znajdziesz
-
- Kontakt:
W krakowie tez są kradzierze dlatego budowe gołębnika zaczyna sie od alarmu i jak narazie mam święty spokój.
Natomiast zdarza sie ze czasami za alarm m sie włącza(tak 4 rady do roku) ale wydaje mi sie ze to drapieżnik jakis ganiający wokół gołebników.
Fajne jest to ze jak alarm sie włącza to wszyscy sąsiedzi odrazu sa w oknach i sprawdzają co sie dzieje.
Pozdrawiam
Natomiast zdarza sie ze czasami za alarm m sie włącza(tak 4 rady do roku) ale wydaje mi sie ze to drapieżnik jakis ganiający wokół gołebników.
Fajne jest to ze jak alarm sie włącza to wszyscy sąsiedzi odrazu sa w oknach i sprawdzają co sie dzieje.
Pozdrawiam
Witam
W ostatnich dniach to chyba nie jedyna kradzierz.Dnia 15 listopada skardziona Złotego Medaliste z Dortmundu.Ptak za którego nie oficjalnie proponowano 60 tys.euro.
http://www.zlotygolab.pl/
W ostatnich dniach to chyba nie jedyna kradzierz.Dnia 15 listopada skardziona Złotego Medaliste z Dortmundu.Ptak za którego nie oficjalnie proponowano 60 tys.euro.
a to juz grubsza akcja... masakra.Kristofer pisze:Witam
Wlasnie o tego plowego mi chodziło co pisalem wyżej
Mi również przykro.ale obcy nie wziął...tak się u nas mawia. Złodziej zanim ukradnie robi wywiad, jakie ptaki, jak wejsć, jakie zbezpieczenia itd., wiec proponuje pomyśleć troche i złodzieja szukać w otoczeniu
. Niestety teraz takie czasy że jeżeli mamy droższe ptaki to alarm obowiązkowo. Ja zamontowałem 6 czujek po 15 zł, podłaczyłem to pod dzwonek.Można prościej montując halogeny z czujkami i pod to dzwoneczek w domciu. Czasami trzeba w nocy wstać bo jakiś zwierzak przebiegnie...ale ogólnie śpi się lepiej. Miałem jedną próbe włamania. Spłoszyłem złodzieja.

Mi również przykro.ale obcy nie wziął...tak się u nas mawia. Złodziej zanim ukradnie robi wywiad, jakie ptaki, jak wejsć, jakie zbezpieczenia itd., wiec proponuje pomyśleć troche i złodzieja szukać w otoczeniu
. Niestety teraz takie czasy że jeżeli mamy droższe ptaki to alarm obowiązkowo. Ja zamontowałem 6 czujek po 15 zł, podłaczyłem to pod dzwonek.Można prościej montując halogeny z czujkami i pod to dzwoneczek w domciu. Czasami trzeba w nocy wstać bo jakiś zwierzak przebiegnie...ale ogólnie śpi się lepiej. Miałem jedną próbe włamania. Spłoszyłem złodzieja.

Jeśli chodzi o plowego to nie musial go ukraść ktoś znajomy on byl tak sławny ze mogla to zrobic zupełnie obca osoba. Ja narazie odpukać nie mialem kradzieży golebi
- arek5959
- Kontakt:
Klamki i kraty podłączyć pod faze. Niebezpieczne ale skuteczne. Bynajmniej będzie wiadomo kto był po gołębie.
Arek nie jest to najmądrzejsza rada.
Niedaleko mnie jeden rolnik zrobił sobie elektryczny pastuch na 230v żeby mu dziki nie rozkopywały kartofliska. Ale złapał sie taki na ,,dwóch nogach,,. Można za to isć do pierdla.
Niedaleko mnie jeden rolnik zrobił sobie elektryczny pastuch na 230v żeby mu dziki nie rozkopywały kartofliska. Ale złapał sie taki na ,,dwóch nogach,,. Można za to isć do pierdla.