Allegro...
- Marekjot
- Kontakt:
Re: Allegro...
Jak Opal ma powrócić skoro został usunięty z forum? Raczej mało prawdopodobne.
Przecież jest takie coś jak amnestia. 

quatro pisze:SETER pisze:Kol. Quatro przegląda forum, ale się już na nim nie udziela.
quote]

mbudniewicz.pl.tl
Amnestia jest. Nawet sędzia Gilarski, zawieszony na rok w prawach sędziowskich za przekręty, teraz awansował i bywa obserwatorem na wystawach (z krajowymi włącznie). Czyli pilnuje uczciwości innych sędziów.
Dobre,niewiedziałemAntoni pisze:Amnestia jest. Nawet sędzia Gilarski, zawieszony na rok w prawach sędziowskich za przekręty, teraz awansował i bywa obserwatorem na wystawach (z krajowymi włącznie). Czyli pilnuje uczciwości innych sędziów.

mbudniewicz.pl.tl
dobre dobre...jak w pzpn
dziwią sie że młodzi sie hodowlą gołębi nie interesują...jak patrzą na ten stary partyjny beton to się im hodować odechciewa...

dziwią sie że młodzi sie hodowlą gołębi nie interesują...jak patrzą na ten stary partyjny beton to się im hodować odechciewa...

jarooo-24.flog.pl
Zgodnie z wzorcem gładkogłowe powinny mieć bose nogi, chyba że coś się zmieniło w tym temacie. Przyznam szczerze, że gładkogłowych nigdy nie widziałem.
Właściciel nie napisał królewieckie ,więc napisał prawdę .
Mają barwną głowę

Natomiast tu jest ,kolejny opis dla niewidomego

http://allegro.pl/sroczki-polskie-czarn ... 59828.html
Szczególnie samica ma piękne łapcie

Po co to pisać takie głupoty

Nie prościej napisać mam na sprzedaż sroczki ...bez żadnego robienia z siebie pajaca

Darecki zapamiętaj i ucz się jak się robi opisy
, na przyszłość jak byś znalazł 

Następny cwaniaczek
http://allegro.pl/motyl-warszawski-i3049241023.html
http://allegro.pl/motyl-warszawski-i3049241023.html

Oddał bym wiele ,żeby zobaczyć minę szczęśliwego nabywcy ''tych motyli ''

Też się z tego śmiałem, bo ten motyl jakoś mi znajomy, to chyba zwycięzca jakiejś wystawy z ubiegłych lat.
Z ciekawości zadzwoniłem do Gościa sprzedającego te Barwnogłówki, wyjaśnił mi że są to ptaki pochodzące od hodowców ze Zduńskiej Woli nie u Niego wyhodowane, nie potrafił podać szczegółów dotyczących przodków tych gołębi.
Jednak jako specjalista jak by nie było mógłbyś nieco o nich na podstawie wyglądu napisać. Przyznam szczerze, że z gładkogłowymi nigdy się poza wzorcem nie spotkałem. Nie wiem, czy to martwy zapis, ale wzorzec przewiduje dładkogłowe z bosymi nogami.Spotkałeś się kiedyś w ogóle z gładkogłowymi? Może te to miksy po standardowych i gładkogłowych?
Miałem okazję te gołąbki widzieć w środę osobiście i powiem że robią wrażenie szczególnie ten brak koronki.
widze ze macie problem
pomyscie skad moglw sie wziaz bo ja juz wiem
Do "buzu1967". Ja też wiem skąd wziął się problem. Gościu Wystawia 2 koki na allegro i podpisuje je jako barwnogłówki, powinien dodać jeszcze drugi człon nazwy "ogoniaki" bo mają też barwne ogony, a z barwnogłówkami które znam i mają zatwierdzone wzorce (Poznańska, Królewiecka i Śląska) nie mają nic wspólnego.buzu1967 pisze:pomyscie skad moglw sie wziaz bo ja juz wiem
Krzysiek, mogą to być miksy królewieckiej z koroną i łapciami z gładkogłową i bosą , lub poznańską. Królewieckich gładkogłowych i bosych nie widziałem na żywo tylko na zdjęciach. Zdjęcia gładkogłowych widziałem gdzieś w necie jak je znajdę to wkleję na forum, były to chyba gołębie Lindnera.
Podobno kilka sztuk było wystawianych w Lipsku, wie ktoś coś na ten temat?
W Lipsku raczej nie było, gdyby były to na pewno zwróciłbym na nie uwagę. Mój Niemiecki jest prawie zerowy ale w katalogu też nie widzę.
http://allegro.pl/obraczki-rodowe-pzghp ... 02950.html Żeby tak kłamać w żywe oczy
Mam nadzieje, że żaden początkujący nie da się nabrać temu oszustowi.

Pozdrawiam. Kamil
jarooo-24.flog.pl