KARIER
-
- Kontakt:
Re: KARIER
Witam. Wstawilem zdjecia pary zoltych i nikt o nich nawet slowa nie napisal. Czyzby byly az takie zle ze nie warto o nich pisac ? Zdjecia sa jakie sa ale cos tam na nich widac. A moze ktos sie odwarzy i doda zdjecia wlasnych karierow ? Pozdrawiam
-
- Kontakt:
Zdrowych, spokojnych, radosnych Swiat Bozego Narodzenia wszystkim "karierowiczom" 

Dzięki za życzenia
-
- Kontakt:
W tym nowym roku 2015 zycze wszystkim wytrwalosci i sukcesow w zyciu prywatnym, zawodowym oraz w pracy hodowlanej.
Szukam hodowców karierów w kolorze żółto srokatym, mój znajomy potrzebuje kilku sztuk.
-
- Kontakt:
oj to chyba będzie Ci bardzo ciężko cokolwiek znaleść...
A znasz chociaż kogoś kto ma kariery w tym kolorze?
Nigdy takiego nie widziałem, ale może komuś udało się takiego uchować.
-
- Kontakt:
Widzialem bodajze zolto biale na zdjeciach w galerji pana Lajosa Szabo. W rzeczywistosci jeszcze nigdy. Wedlug mnie dosc mala populacja zoltych karierow sprawia ze hodowcy wola hodowac w kolorze niz eksperymentowac z inna barwa np. biala. Moze ktos kiedys poswieci kilka sezonow i uzyska kariery w tej barwie. Powodzenia zycze w poszukiwaniach.
-
- Kontakt:
A wlasnie jak ktos z tego forum hoduje zolte kariery to niech sie odezwie. Odwiedzilem kilka wystaw w tym sezonie i sie pytam: gdzie one sa ? automatycznie cisnie mi sie odpowiedz: w Arabii
. Moze na krajowej w Kielcach sie objawia.
pozdrawiam

Faktycznie kariery w kolorze żółtym są dość rzadko spotykane, ale bez przesady. Bywają nawet w ofercie na allegro lub OLX o ile pamiętam około 700zł/para. Co do jakości nie wypowiadam się, trzeba by zobaczyć w realu. Na giełdzie przy wystawie w Poznaniu też byłem świadkiem transakcji młodych żółtych karierów, ale z ręki do ręki bez wkładania do klatki giełdowej, więc bywają tylko trzeba mieć trochę szczęścia w p[oszukiwaniu.
Mam znajomych od karierów i hodują żółte, nawet tydzień temu wiozłem do Niemiec 6 szt w tym jedna żółta przyzwoita samiczka:)
-
- Kontakt:
Ja nie twierdze ze wogole nie ma tylko ze jest malo. Mysle ze w Kielcach beda i w klatkach wystawowych i na gieldzie.
-
- Kontakt:
Po odwiedzinach w Kielcach tak sie zastanawiam czy widoczny slad wezla bagdetowego jest dopuszczalny u kariera ? Slyszalem odpowiedzi ze jak ma dluga szyje to zawsze bedzie troche zgieta. Troche to dziwne
. W kazdym badz razie sedziowie nie zwracali na to zadnej uwagi no chyba ze szyja byla wygieta w trojkat.

"Szyja;
Długa ,smukła przy tułowiu lekko poszerzona ,możliwie pionowo postawiona ,bez węzła bagdetowego, gardło głęboko wycięte."
Zainteresowani wiedzą skąd jest ten cytat.
Długa ,smukła przy tułowiu lekko poszerzona ,możliwie pionowo postawiona ,bez węzła bagdetowego, gardło głęboko wycięte."
Zainteresowani wiedzą skąd jest ten cytat.
-
- Kontakt:
Mam nadzieje ze nikt sie nie pogniewa jak wstawie kilka zdjec z Kielc.
- Załączniki
-
- sam-8135.jpg (35.46 KiB) Przejrzano 6805 razy
-
- sam-8134.jpg (33.73 KiB) Przejrzano 6805 razy
-
- sam-8131.jpg (32.4 KiB) Przejrzano 6805 razy
-
- sam-8130.jpg (36.22 KiB) Przejrzano 6805 razy
-
- sam-8129.jpg (31.8 KiB) Przejrzano 6805 razy
-
- sam-8128.jpg (42.04 KiB) Przejrzano 6805 razy
-
- sam-8127.jpg (41.69 KiB) Przejrzano 6805 razy
-
- sam-8125.jpg (38.5 KiB) Przejrzano 6805 razy
-
- sam-8124.jpg (45.12 KiB) Przejrzano 6805 razy
-
- sam-8123.jpg (32.37 KiB) Przejrzano 6805 razy
-
- Kontakt:
Wiatam. Probowal ktos kojarzyc zolte z bialymi ? Co to moze wyjsc ciekawego po tak wybuchowej mieszance ? Dodam ze od pokolen biale po bialych a zolte po zoltych.
Jeśli masz czas, ochotę i odpowiednią ilość ptaków, to co Ci szkodzi spróbować? Jest szansa na szeki.
-
- Kontakt:
Witam. Jak poczatek sezonu legowego ? Kariery lega sie troche ?
- Marekjot
- Kontakt:
Lęgną się, lęgną i to dobrze 

-
- Kontakt:
Witam. Jak tam po sezonie legowym ? Udany był czy nie udany ?
-
- Kontakt:
Jeśli kogoś to interesuje to na Krajowej Wystawie Mlodych w Szczecinie kariery beda wystawiane tylko z rocznika 2015.
To planujesz dać ?
-
- Kontakt:
Nie planuje. Jak by byla w Poznaniu to moze bym sie skusil ale Szczecin za daleko.
No to musiało wyjść Ci coś ładnego ,że byś próbował się pokazać. Ja w tym roku jestem tylko zadowolony z czarnych ( jeden wyglada naprawdę obiecująco ... takiego młodego jeszcze nie miałem ).