KARIER
Re: KARIER
Witam, poszukuję Hodowców Kariera w kolorze niebieski szek, czerwony szek i szymel. Będę wdzięczny za namiary.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Kontakt:
wejdz sobie na stronę srebrniak.pl i tam jest nr tel Mariusza oni mają takie ptaki a jak się z nim nie dogadasz to jego brat też ma. pozdrawiem
Dzięki za namiary.
-
- Kontakt:
a dzwoniłeś tam do nich ??
Tak dzwoniłem, ale niestety szeków i szymli niema, same jednobarwne.
Witam ponownie. Mam pytanie do znawców tej rasy, końcem września/początkiem października jestem umówiony w kilka miejsc po młode ptaki. Czy możecie podpowiedzieć czym się sugerować, na co zwracać uwagę u młodych ptaków? Wzorzec Kariera ,,przestudiowałem" i z tego co dowiedziałem się tel. to ptaki w naszym kraju trochę się różnią od wzorca , chociażby wysokością. Bardziej pożądane są golębie wyższe (mnie też bardziej się takie podobają). Wracając do tematu, czym się sugerować przy wyborze młodych, które jeszcze mają niewykształcone woskówki?
Z góry dziękuję za porady....
Z góry dziękuję za porady....
Postawą,grubościa dzioba ,ukontowaniem (osadzeniem) dzioba ... barwą (zaskocze tu pewnie wielu).
Dziękuję za podpowiedź 
Jestem laikiem w tej rasie, więc dlatego mam wiele pytan (pewnie banalnych).
Znalazłem w internecie Kariery, czy mógłby ktoś coś wiecej o nich powiedzieć (na tyle ile jest to możliwe ze zdjęć)?
Wg. mnie mają bardzo ładną barwę, ale chyba zbyt krótką szyję, jakie jeszcze mają wady i zalety?
http://olx.pl/oferta/karier-kariery-CID ... 3fb6cba055

Jestem laikiem w tej rasie, więc dlatego mam wiele pytan (pewnie banalnych).
Znalazłem w internecie Kariery, czy mógłby ktoś coś wiecej o nich powiedzieć (na tyle ile jest to możliwe ze zdjęć)?
Wg. mnie mają bardzo ładną barwę, ale chyba zbyt krótką szyję, jakie jeszcze mają wady i zalety?
http://olx.pl/oferta/karier-kariery-CID ... 3fb6cba055
Witam mam problem z mlodymi karierami podlzylem juz chyba z 7 par jajek pod mamki i mlode wykluja sie z 10 dni pozyja i padaja nie wiecie czym moze byc to spowodowane
SOLO18 - pytanie przenieś do działu Choroby gołębi.
wik76 - generalnie te ptaki mogą być. Idealnego nie znajdziesz, u każdego można znaleźć jakieś wady, ale im ma ich mniej tym jest lepszy. Piszesz o szyjach, wg mnie mają dobre, ale nogi nieco za krótkie. Dzioby powinny trzymać bardziej w poziomie, jeden ma dziób szpiczasty i prześwit widoczny.
Brew, wewnętrzna powinna być okrągła, a nie "karo" jak tu widać u jednego. I jeszcze pewnie wiele rzeczy można by znaleźć przy oglądaniu na żywo. Kolor jest dobry, jeśli nie prześwitują czarne pasy.
To tyle z grubsza co widać na zdjęciach.
wik76 - generalnie te ptaki mogą być. Idealnego nie znajdziesz, u każdego można znaleźć jakieś wady, ale im ma ich mniej tym jest lepszy. Piszesz o szyjach, wg mnie mają dobre, ale nogi nieco za krótkie. Dzioby powinny trzymać bardziej w poziomie, jeden ma dziób szpiczasty i prześwit widoczny.
Brew, wewnętrzna powinna być okrągła, a nie "karo" jak tu widać u jednego. I jeszcze pewnie wiele rzeczy można by znaleźć przy oglądaniu na żywo. Kolor jest dobry, jeśli nie prześwitują czarne pasy.
To tyle z grubsza co widać na zdjęciach.

golebie.wombat.fc.pl
Dzięki Zjak
Z tego co zauważyłem to mało jest Karierów z okrągłą brwią.
Znalazłem w internecie ciekawe kolory, czy na naszych wystawach też można takie spotkać? Te ptaki są z Węgierskiej strony.
Bardzo podoba mi się ich kolor...
Bywałem na wielu wystawach, ale wcześniej nie zwracałem uwagi na tę rasę, ponieważ hodowałem krótkodziobe.

Z tego co zauważyłem to mało jest Karierów z okrągłą brwią.
Znalazłem w internecie ciekawe kolory, czy na naszych wystawach też można takie spotkać? Te ptaki są z Węgierskiej strony.
Bardzo podoba mi się ich kolor...
Bywałem na wielu wystawach, ale wcześniej nie zwracałem uwagi na tę rasę, ponieważ hodowałem krótkodziobe.
Ten z Bułgarii. Dużo nie widać, bo zdjęcie niewyraźne, ale postawę widać ma piękną, czy może się mylę? 

- Załączniki
-
- k3.jpg (31.42 KiB) Przejrzano 3277 razy
- Marekjot
- Kontakt:
Jeśli chcesz brać udział w wystawach to musisz sugerować się wzorcem. Każdy hodowca karierow którego znam ma jakąś swoją ulubioną cechę tych gołębi. Jedni lubują się w figurze, inni w zabudowie, grubych dziobach a jeszcze inni w kolorze. Również zauważyłem ostatnio, że ludzie szukają karierow wysokich. Mi najbardziej odpowiadał by karier z ostatniego zdjęcia z Bułgarii.
Jeśli chodzi o karo to do niedawna był to jeden z wymogów wzorca.
W wystawach raczej udziału brał nie będę.Marekjot pisze:Jeśli chcesz brać udział w wystawach to musisz sugerować się wzorcem. Każdy hodowca karierow którego znam ma jakąś swoją ulubioną cechę tych gołębi. Jedni lubują się w figurze, inni w zabudowie, grubych dziobach a jeszcze inni w kolorze. Również zauważyłem ostatnio, że ludzie szukają karierow wysokich. Mi najbardziej odpowiadał by karier z ostatniego zdjęcia z Bułgarii.
Mnie też podobają się gołębie wysokie, na razie ściągnąłem 2 sz. siwych szeków i 4 sz. czarnych szeków
nie są one z tych najwyższych, ale też nie są niskie. Zauważyłem, że ciężko jest nabyć ptaki w tych kolorach dorównujące postawą tym jednobarwnym, ale będę próbował krzyżować je z wyższymi jednobarwnymi może po kilku latach coś ładniejszego się wychowa. Co do karo, to niestety u jednych mniej, u drugich więcej widoczne, ale mają.
Marekjot domyślam się, że jedne z Karierów na foto-blogu są Pana, bardzo ładne gołąbki