Srebrniak.
Srebrniak.
Chcialem Was sie spytac czy ta rasa dobrze lata kolo golebnika? i ile kosztuje
sztuka takiego ptaszaka?
sztuka takiego ptaszaka?
Nie bardzo rozumiem jak sie ma cena do latania golebi? Najlepsze sa te tanie bo nikt tego nie zaluje ,te ptaki sa stworzone do lotu i ganiania, mam kolege u ktorego srebrniaki z bocianami i murzynami lataja po 1-2 godziny i naprawde wysoko ,oczywiscie nie sa to ptaki wystawe ale i nie kartoflaki .
Szukaj a znajdziesz
power41 no nie wiem czy nie beda ja ganialem za bardzo i 3 sztuki na drutach wysokiego napiecia siadaly na tych wysokich slupach bo taki u Mnie ztoii na Podworku. Wiec przemkooo nie ganiaj co kilka minuty i nie za czesto tylko z 2 razy dziennie, poskutkoje i dobrze beda latac jak beda zdrowe takie po 5 zl to tylko na scinki, i do ganianija 

Przemko kup sobie rasy ktore beda sie same zrywaly do lotu bedziesz je mogl obserwoac nad swoim domem to taka mala sugestia np. budapeszty lub tipler, aco do szmaty i roznych metod to golebie zaczna bys starsznie nerwowe i nie ufne zaczna siadac na innych dachach, z golebiamy trzeba umiec postepowac a takie rady jak daje kolega szmata i kij to, ja wziol bym pejcz do reki i kazdy by chulal jak mym kilka razy machna, golebie ktore same sie zrywaja i nie wypuszcac co dzienie i bedziesz widzial i podziwial ich piekny lot POZDR i zycze sukcesow.
Pozdr. Paweł Z.
http://golebie.sarzyna.org/
http://golebie.sarzyna.org/
No masz racje Zbiter. A ty masz srebrniaki , ktore lataja kolo twojego golebnika? Jak tak to ile? 1 godz. moze 2 godz.? A oprocz ras wysokolotnych takich jak: mikolajewski, tiplery, zamojskie, sokoly, budapeszty sa jeszcze jakies rasy ktore dobrze lataja a nie maja lapci, bo z lapciami to podobno duzy klopot.
- Tomek_Kulc
- Kontakt:
Co do ganiania golebi za pomoca kija i szmaty to troszke uwlaczajace godnosci. Jak myslisz co powiedza o tobie sasiedzi. U nas ostatnio przyjal sie sposob straszenia za pomoca "straszakow". Po prostu wypuszcza sie golebie na dach i strzelasz dwa trzy razy i wystarczy.
Jesli chodzi o rasy nie lotne ktore dobrze lataja to moj kolega na lot zlozony z winerkow i brodawczakow polskich zwanych u nas belgiakami. Golebie lataja bardzo nisko bo tuz nad domami i nie oddalaja sie daleko.
Jesli chodzi o rasy nie lotne ktore dobrze lataja to moj kolega na lot zlozony z winerkow i brodawczakow polskich zwanych u nas belgiakami. Golebie lataja bardzo nisko bo tuz nad domami i nie oddalaja sie daleko.
- Tomek_Kulc
- Kontakt:
Najlepiej jak bys zaczynal od mlodych bo ze starymi to nigdy nie ma gwarancji. A szczegolnie ze srebniakami z budapesztami jest roznie. Co do wyboru rasy to mysle ze srebniaki sa lepsze od budapesztow. No ale jest to moje zdanie i na sile nikogo nie bede do niego przekonywal.
I jeszcze podsune ci rase brodawczak polski. Ostatnio dostalem kilka od znajomego. Golebie lataja dosc dobrze choc u mnie nie sa trenowane(no ale za to kolega ja ganial i tak im zostalo). Poprostu wypuszczam je pod wieczor i moga sobie polatac ile chca. No i co mnie zaskoczylo w tych golebiach to ich agresja a wlasciewie jej brak. Wogole sie nie dziubia kazdy ma swoja cele i jest spokoj na golebniku czasem ktorys machnie strzydlem ale to wszystko zadnych bujek na golebniku. A w twoim przpadku to bedzie bardzo wazne przeciesz bedziesz mial maly golebnik. Wiec pomysl nad ta rasa.
I jeszcze podsune ci rase brodawczak polski. Ostatnio dostalem kilka od znajomego. Golebie lataja dosc dobrze choc u mnie nie sa trenowane(no ale za to kolega ja ganial i tak im zostalo). Poprostu wypuszczam je pod wieczor i moga sobie polatac ile chca. No i co mnie zaskoczylo w tych golebiach to ich agresja a wlasciewie jej brak. Wogole sie nie dziubia kazdy ma swoja cele i jest spokoj na golebniku czasem ktorys machnie strzydlem ale to wszystko zadnych bujek na golebniku. A w twoim przpadku to bedzie bardzo wazne przeciesz bedziesz mial maly golebnik. Wiec pomysl nad ta rasa.