Motyle Warszwski krótkodzioby
Re: Motyle Warszwski krótkodzioby
Sam potrafię założyć temat...
skasuj...

dzięki jarooo teraz tu będziemy pisać
Arbiter chciałeś hodować kawowe??
Nie
Jedynie ostatnio się nad tym zastanawiałem ale nie pod kątem hodowli tylko, że mi przez ostatnie lata nie wyszedł kawowy nawet jesli np nie miałem pary dla czarnego lub czerwonego i łączyłem je razem ot tak żeby nie skakały mi po półkach. I nie wychodziły kawowe/czekoladowe w zasadzie to jeszcze wychodził jeden dziwny kolor taki wpadający w rdzawy jak np mają Berlińskie K. Motyle z połączenia 2-kolorów też miały właśnie taki rdzawy lub nawet rdzawo-złoty odcień bardzo ciekawy ale nie do utrwalenia.
Jedynie ostatnio się nad tym zastanawiałem ale nie pod kątem hodowli tylko, że mi przez ostatnie lata nie wyszedł kawowy nawet jesli np nie miałem pary dla czarnego lub czerwonego i łączyłem je razem ot tak żeby nie skakały mi po półkach. I nie wychodziły kawowe/czekoladowe w zasadzie to jeszcze wychodził jeden dziwny kolor taki wpadający w rdzawy jak np mają Berlińskie K. Motyle z połączenia 2-kolorów też miały właśnie taki rdzawy lub nawet rdzawo-złoty odcień bardzo ciekawy ale nie do utrwalenia.
Ostatnio zmieniony ndz mar 11, 2012 8:27 pm przez arbiter, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wątpię w twoje umiejętności arbiterarbiter pisze:Sam potrafię założyć temat...skasuj...

Masz coś ciekawego z motylków np. czerwone , czarne ???
Ostatnio zmieniony ndz mar 11, 2012 8:30 pm przez jarooo, łącznie zmieniany 1 raz.
jarooo-24.flog.pl
szanowny kolego jarooo spóźniłeś się jakieś 9 h bo dzisiaj sprzedałem swoją starą samicę 
A tak to już komplety par + jakieś "ogryzki" październikowe co nie wiadomo co to.

A tak to już komplety par + jakieś "ogryzki" październikowe co nie wiadomo co to.
A co zrobiłeś z tymi kolorowymi??? trzeba było próbować;]
pozostaje poczekać na młode to twoich championach
i na jesieni może cos się znajdzie ciekawego
Gdzie byłeś dzis na rynku ???

Gdzie byłeś dzis na rynku ???
jarooo-24.flog.pl
Życia mi nie starczy na próby
vice młodszy jesteś dużo to do dzieła 

Ja kiedys kawowe widymka ale sasiad mi go złapał:D
Ostatnio zmieniony ndz mar 11, 2012 8:40 pm przez momo1351, łącznie zmieniany 1 raz.
Championów nie mam bo na razie nie wystawiałem i szkoda dawać gołębia do oceny niektórym sędziom bo ze mnie człek nerwowy z mieszaniną krwi Łemkowskiej i Tatarskiej szybko zaciskam pięść
:):)
a tak poważnie wieczne przenosiny nie wpływają dobrze na gołębie i na jesieni zapraszam
Dzisiaj nie byłem na rynku szczepiłem gołębie i nie miałem czasu poza tym jak to w życiu bywa żona jęczała, że trzeba coś zrobić
moja rada jesli ktoś kiedyś wpadnie na pomysł żeby kupić działkę i mieć warzywa to odradzam 

a tak poważnie wieczne przenosiny nie wpływają dobrze na gołębie i na jesieni zapraszam

Dzisiaj nie byłem na rynku szczepiłem gołębie i nie miałem czasu poza tym jak to w życiu bywa żona jęczała, że trzeba coś zrobić

Ty już do czegoś doszedłeś, ja dopiero dążę, dlatego będę hodował w kolorze, jak będę miał dobre ptaki to może się skuszę
Nie kombinuj z kolorami taka moja rada.
A tak nawiasem mówiąc to nikt nie hoduje Motyli W. ?? raptem kilka osób...
Co Was odstrasza trudność hodowli, cena czy coś innego ?
A tak nawiasem mówiąc to nikt nie hoduje Motyli W. ?? raptem kilka osób...
Co Was odstrasza trudność hodowli, cena czy coś innego ?
Chyba ceny dobrej jakości materiału
Jednak w ostatnim czasie i tak bym powiedział że troszkę spadły ceny motyla

jarooo-24.flog.pl
Aaaaaaaaaaaaaaa to tu mnie rozśmieszyłeś
ja bym powiedział, że poszły do góry
chyba, że mówimy od średniakach.

a tak poważnie?? kwadratowa głowa nie??
Plus jeszcze kilka błędów 

też zauważyłem, ale ta głowa najbardziej widoczna.
nie, coś innego jest bardziej widoczne
Kolego motyl to nie samochód że są różne wersje .Wzorzec jest jeden.
Wzorzec PDL też długo nie nadążał za realnym życiem uparcie nie uwzględniając wylotów i ptaków z białymi ogonami, a teraz odmiany te są już wystawiane. Widyny z białymi ogonami były hodowane od bardzo dawna, co najmniej od lat 70-tych, więc naturalne było, że wkrótce spodziewać się można także takich motyli. Są już koroniaste, teraz przyszła pora na białoogoniaste. Czy ktoś odważy się uwzględnić je we wzorcu, czy też jak w przypadku PDL przyjdzie na to poczekać kilkadziesiąt lat, tego jeszcze nie wiadomo.