Gdański Wysokolotny
Gdański Wysokolotny
Chcialbym zachecic wszystkich do wypowiedzi na temat golebi tej rasy.Rowniez nawiaze kontakt z hodowcami tej wspanialej rasy!!!Zapraszam!!!!!!!!!!! 

Hodowalem sokoly gdaĂąskie przez 3 az do momentu kiedy mi wszystkie ukradli, mialem ich 46, pamietam ze byly to bardzo lotne golebie, same zrywaly sie do latania. Calkiem dobrze wychowywaly tez mlode. Na poczatku byly nieufne w stosunku do mnie, ale w koĂącu przyzwyczaily sie. Zlatywaly mi nawet na rece. Dobrze je wspominam.
- jan kowalczys
- Kontakt:
mam kilka gdaĂąskich i robi mi sie klopot z mlodymi, mianowicie jak juz zaczynaja obrastac w palki pojawia sie problem z ich skrzydelkami nie skladaja sie tak jak powinno skladac sie skrzydlo czyli lotki pod nie tylko lota ukladaja sie na wierzch skrzydla. dodamtylko ze zaobserwowalem to u kolorowych (czarnych, zoltych), nie wiem jak bedzie u mazerkow ale w ubieglym roku nie bylo problemow. Moze ktos cos poradzi na to, lub podpowie?
- jan kowalczys
- Kontakt:
Wystarczy jak lotka beda juz troszke wieksasze ulozyc je do srodka i po problemie. Druga sprawa jest to czy pozniej takie mlode gorzej lataja .Trzeba by bylo zaznaczyc te mlode jakos specjalnie i pozniej zaobserwowac jak lataja czy nie wplynelo to na ich lotnosc . Moze ktos z kolegow zajmowal sie tym problemem ,jezeli tak to prosze o wypowidz na ten temat.

Ja sie zajmuje tym problem od dawna bo od dawna hoduje gdaĂąskie . Mam ptaki w 11 kolorach i nie widze szczegolnej predyspozycji odmiany barwnej do wystapienia tego zjawiska.
Koledzy z Australii nazwali to anielim skrzydlem .
Caly pic polega na tym, ze kosciec malych golabkow nie jest jeszcze zmineralizowany w trakcie rosniecia pior. Rosnace pioro jest silnie ukrwione wiec i ciezsze. Co dopiero takie lotki!
W zwiazku z tym, swoim ciezarem przechylaja dloniowa czesc skrzydla na boki i mamy tak smiesznie wygladajacego golabka. Spotyka sie to najczesciej u jedynakow gdyz szybciej rosna. Z wiekem skrzydlo powraca do normlnego stanu ale czasem sie zdaza, ze tak juz pozostaje. Mam na to patencik- zrobie Wam foto jak mi sie jakas taka sierotka trafi.
Pozdrawiam:
T.S.
Koledzy z Australii nazwali to anielim skrzydlem .
Caly pic polega na tym, ze kosciec malych golabkow nie jest jeszcze zmineralizowany w trakcie rosniecia pior. Rosnace pioro jest silnie ukrwione wiec i ciezsze. Co dopiero takie lotki!
W zwiazku z tym, swoim ciezarem przechylaja dloniowa czesc skrzydla na boki i mamy tak smiesznie wygladajacego golabka. Spotyka sie to najczesciej u jedynakow gdyz szybciej rosna. Z wiekem skrzydlo powraca do normlnego stanu ale czasem sie zdaza, ze tak juz pozostaje. Mam na to patencik- zrobie Wam foto jak mi sie jakas taka sierotka trafi.
Pozdrawiam:
T.S.
Bardzo chetnie obejrzalbym to foto. e-mail bernal1@wp.pl jak ktos chce porozmawiac live go gdaĂąskich zapraszam na Gadu Gadu nr 9445999 Pozdrawiam!!!! 

- C a m a r o
- Kontakt:
- jan kowalczys
- Kontakt:
- jan kowalczys
- Kontakt:
- C a m a r o
- Kontakt:
- jan kowalczys
- Kontakt:
- C a m a r o
- Kontakt:
- jan kowalczys
- Kontakt:
gdanski wysokolotny
witam
gdaĂąski wysokoloty jest to piekna rasa ktora hoduje ...(poczatek hodowli)
mam kilka pytaĂą odnosnie tej rasy czy one same podrywaja sie do lotu ??
gdaĂąski wysokoloty jest to piekna rasa ktora hoduje ...(poczatek hodowli)
mam kilka pytaĂą odnosnie tej rasy czy one same podrywaja sie do lotu ??

- mati_motyl
- Kontakt:
Re: GdaĂąski Wysokolotny
sa to bardzo faje golebie i w dodatku ladne bardzo podoba mi sie ja one lataja sa pa prostu super