Krajowa Wystawa Gołębi Młodych 08-09 listopada 2014 - Poznań
Krajowa Wystawa Gołębi Młodych 08-09 listopada 2014 - Poznań
Witam wszystkich forumowiczów. Czy wybiera się ktoś z Was na tegoroczną wystawę młodych? Przedłożono możliwość zgłoszeń eksponatów do końca października. Czy ktoś z Was będzie wystawiał gołębie w tym roku, lub wystawiał w poprzednim roku?? Jakie macie uwagi, spostrzeżenia odnośnie tej wystawy, bo już chyba któryś raz z rzędu organizuje ją Poznań. Ja waham się z wystawieniem swoich ptaków i chciałbym poznać wasze opinie-czy warto?
czajki.bloog.pl
Re: Krajowa Wystawa Gołębi Młodych 08-09 listopada 2014 - Po
Ja będę wystawiał pierwszy raz 7 gołębi, myślę, że na krajówce warto ponieważ sędziowie raczej bardziej rygorystycznie oceniają eksponaty, dzięki temu mamy świadomość jakości swoich ptaków. Oczywiście to nie jest regułą, bo pewnie jak na każdej wystawie zdarzają się wpadki.
-
- Kontakt:
Zglosilem golebie to pewnie je tam wystawie. Mial byc termin zgloszen do 15 pazdzernika i skoro przedluzyli to widocznie malo zgloszen maja. zebym wiedzial ze przedluza to bym sie jeszcze zastanowil nad ta wystawa.
Pewnie tak, też o tym dzisiaj myślałem, że pewni mało wystawców i stąd to przedłużenie terminu.
Niektorzy hodowcy po ubieglorocznej wystawie narzekali na zla organizacje i drozyzne, a co gorsze twierdzili rowniez ze po wystawie zachorowaly im ptaki. Wystawianie mlodych zawsze niesie wieksze ryzyko chorob, wiec raczej nie wiazalbym tych zachorowan z wystawa, niemniej jednak rodzi sie pytanie czy warto ryzykowac. Zgloszen musialo byc bardzo malo, bo nikt nie przedluzylby w innym wypadku az o 2 tygodnie czasu na dopisanie sie na wystawe.
czajki.bloog.pl
Mam pytanie do Kolegów dyskutantów i komentatorów. Skąd posiadacie informację o przedłużeniu terminu składania zgłoszeń na wystawę?
Z poważaniem - Antoni
Z poważaniem - Antoni
Komunikat jest na stronie Polskiego zwiazku.
Dziękuję. Przekażę też moją wiedzę wynikającą z rozmów z kolegami z Poznania. Zgłoszonych jest (na wczoraj) ponad 1400 sztuk. Twierdzą też, że przedłużenie terminu do końca miesiąca jest nierealistyczne. Bo ostatnie zgłoszenia dojdą na początku listopada, oni muszą jeszcze odesłać potwierdzenia, a koszowanie jest 6 listopada.
Jak widać, jest w tym pewna sprzeczność.
Jak widać, jest w tym pewna sprzeczność.
To skad zatem informacja na stronie pzhgridi? Jakis zart?
czajki.bloog.pl
-
- Kontakt:
tak czy owak jak na poznan i to krajowa te 1400 eksponatow to nie zawiele. Pewnie samych golebi bedzie gora 1200. Te zgloszenia do konca miesiaca sa raczej niewykonalne takze frekfencja wiele sie nie poprawi.
Termin zgloszen znow ulegl zmianie i mija dzisiaj. Ciekawe ile eksponatow zostanie zgloszonych ostatecznie.
czajki.bloog.pl
Ma ktoś informacje o tym czy będą wystawiane rostowskie jednokolorowe? W jakiej ilości i jacy wystawcy?
Z tego co wiem to Kol Roman Szerląg z Trzebierzy nie bedzie wystawiał (poszedł do szpitala)ale wystawiał w Czaplinku z ocenami 96,94,94,94,94,93 wygrał ale był sam i 2 szt sprzedał z wystawy..Kol Turała tez jak wiem nie wystawia .A w ogóle dużo ludzi z południa nie wystawia bo mówią ze za daleko tylko jak my ze Szczecina dajemy na Kielce to nam jakoś nie za daleko i cały dzień trzeba jechać. Szczecin i Koszalin pod względem ilości wystawianych ptaków jest w ścisłej czołówce nie obrazając tych Kol co i tak dają.Widzę w tym wszystkim małe zaangażowanie się Zarządów w te sprawy. My mamy na Wystawy Krajowe Transport Związkowy opłacany przez nasz Związek ,tak to sobie wywalczyliśmy na Zebraniach i jest ok. Do zobaczenia w Poznaniu.
Dzięki za odpowiedź
Rozmawiałemw Czaplinku z panem Romanem właśnie mi mowił że nie wie czy będzie.te 2 szt. to kupiłem od niego.To chyba będe musiał liczyć że coś dobrego z ras wschodnich przywiozą na giełde.

Seba to ja pomagałem wam w ich kupnie "starszy pan w czerwonej kurtce" aby można było by je wydać wczesniej to ja Chińczyk.Pozdrawiam
Miło było poznać
Dzięki. za pomoc.
Pozdrawiam

Pozdrawiam

Romek nie wystawia w Poznaniu.Seba, Romuś prosił żebyś do niego zadzwonił 507764472.
Dziękuję za informacje
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
-
- Kontakt:
Wie moze ktos ile golebi jest zgloszonych na krajowa w poznaniu ?
Ja mam gołębie w klatkach o nr najwyższy nr 2142 to trochę widac jest
Mogło być przygotowane te 2140 kilka klatek, a gołębi może być zgłoszona połowa bo na każdą rasę było przewidziane np. 50 oczek a zgłoszonych jest po 25
Ja odkąd można wystawiać gołębie roczne nie wystawiam wcale. Powinny być stare albo młode, inaczej te z tego roku zawsze będą pokrzywdzone

Ja odkąd można wystawiać gołębie roczne nie wystawiam wcale. Powinny być stare albo młode, inaczej te z tego roku zawsze będą pokrzywdzone

Tylko gołębie młode młode z tego roku .To jest cel w tytule wystawy.
Kolego Lewap, obnoszenie się ze swoją niewiedzą nie jest zbyt mądre. Przeczytaj Regulamin wystawy. Ja wiem, że łatwiej oglądać obrazki niż czytać i krytykować niż chwalić. Ale nie zawsze warto się tym popisywać na forum. Przykre jest to zwłaszcza w ustach cenionego hodowcy. I tym większy wnosi to ferment.
No i się oberwało