Wystawa w Tomaszowie Mazowieckim
Re: Wystawa w Tomaszowie Mazowieckim
Witam,wystawiał ktoś barwnogłówki królewieckie? Pozdrawiam 

barwnoglowki.pl
Tak ja, były tylko moje.
Młodzi hodowcy są ,tylko nie pchają się do związków bo są tam traktowani jak KOTY W DAWNYM WOJSKUmajor1233 pisze:Witam kolego Chińczyk zgadzam się tym co piszesz ze unas młodych chodowców wystawiajacych na wystawach to nie ma .A te czepiony co są na wystawach to młodzi chodowcy uważaja za ideał 96-97 ocena .A ocena zmienia cene gołebia '' troszeczkę zawyżona'' kasa dla sprzedawcy a odpady dla kupującego . Tym sposobem nie zachecisz młodych chodowców .

Po co mają ciągać na wystawy swoje ptaki , skoro jeszcze przez wiele lat będą tym cyrkiem rządzić TREPY
Śmieszą mnie takie zdjęcia,na których puchary odbierają dzieci ,lub wnuki, co roku tych samych MISZCZÓW

Napisałem tu o tych mądrzejszych młodych.
Są też głupsi ,co widać po poziomie wystaw z ostatnich lat

Takie jest moje zdanie, na ten temat
Jeśli chodzi o wystawę .................
Tomaszów Mazowiecki ... kiedyś mekka bardzo dobrych ptaków ,prezentowanych na wystawie.
Teraz dno ,jak na większości wystaw , co tylko utwierdza mnie w przekonaniu ,że ciągle jest regres.
Witam,Lewap ile sztuk wystawiałeś? Jak ocenili,jesteś zadowolony? Pozdrawiam PS Wystawiasz w Lipsku? 

barwnoglowki.pl
W Lipsku nie wystawiam. W Tomaszowie wystawiłem cztery średniaki nie spodziewając się konkurencji.
A z oceny sędziego jesteś zadowolony,bo oni to walą takie gafy że głowa mała! Pozdrawiam
barwnoglowki.pl
Nie zwracałem na to uwagi i nie pamiętam, który dostał jaką ocenę. Byłem tylko w sobotę i czas głównie spędziłem na szkoleniach.
- adrian-a73
- Kontakt:
Koledzy a tak naprawdę to na którą wystawę warto się wybrać czy lepiej skłonić się ku zdaniu Dareckiego? bo nie widze żeby jego zdanie ktoś skomentował, co do garwolina się nie mylił. A co do zdania kolegi Chińczyka skąd w takim razie młodzi wezmą dobre ptaki jak te co są sprzedawane to odpad i jeszcze kosztuje nie mało??
Może śledziki poratują
Najwieksza bolaczka malych wystaw to nierzetelna praca sedziow, ktorzy powinni absolutnie bezstronnie oceniac ptaki, a dziwnym trafem to zazwyczaj "miejscowi" zgarniaja najlepsze oceny. Moim zdaniem problem tkwi w sposobie "zatrudnienia" sedziow tzn. przed wystawa zwiazek lub klub powinien poinformowac Zarzad Glowny PZHGRIDI ze potrzebuje na swoja wystawe dana liczbe sedziow . W drodze losowania sedziowie poiwinni byc przydzielani na wystawy. Aktualny stan rzeczy i sedziowanie to przyzwolenie na uklady i ukladziki. Wyobrazcie sobie taka sytuacje np. w pilce noznej - nigdy druzyny nie decyduja kto bedzie sedziowal! Co do wiedzy sedziow tez mozna miec uwagi, ale braki mozna nadrobic np. szkoleniami... Uczciwosci szkoleniami sie nie nadrobi. Znam wielu hodowcow majacycj swietne golebie, ktorzy nie chca wstapic w nasze szeregi wlasnie z powodu braku checi wystawiania golebi na wystawach przez nieuczciwe oceny. Dopoki sami nie zaczniemy walczyc to nic nie ulegnie zmianie, wiec dyskutujcie, protestujcie i zadajcie wyjasnien jesli macie uwagi do pracy sedziego.
czajki.bloog.pl
...
Ostatnio zmieniony ndz gru 01, 2013 8:52 am przez lewap125, łącznie zmieniany 3 razy.
kolego Lewap125 ,czy moglbys sprawdzic ten link? bo cos u mnie nie robi
dzieki

U mnie tez nie ma
link do moich zdjęć z wystawy https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
Ostatnio zmieniony pt lis 29, 2013 7:30 am przez czajek, łącznie zmieniany 1 raz.
czajki.bloog.pl
kolego czajek , czy ta czerwona mewka na zdjeciu to zwyciestca w rasie ?
Napiszcie czy u Was otwiera się ten link
Zdjęcia z wystawy
https://plus.google.com/photos/10727899 ... hpig-O6YUA
Zdjęcia z wystawy
https://plus.google.com/photos/10727899 ... hpig-O6YUA
Ostatnio zmieniony ndz gru 01, 2013 8:54 am przez lewap125, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak. Ma Pan rękę I sposób. Dzięki
Co to za cuda całe białe z łapciami są na 2óch zdjęciach po mewkach(mazowieckich chyba?)
- adrian-a73
- Kontakt:
Tak otwiera,wszystkie te ptaki na tych zdjęciach to pańskie ??
Teraz jest w porządku. Tutaj nie ma mewek mazowieckich, a te białe z łapciami to ładne ptaki.
Pan Paweł pewnie napisze co to jest, a ja tylko przypuszczam.
Jednak kompakt też jest przydatny.
adrian-a73-wszystkie te ptaki na tych zdjęciach to pańskie ??-- nie żartuj!
Pozdr.
Pan Paweł pewnie napisze co to jest, a ja tylko przypuszczam.
Jednak kompakt też jest przydatny.
Pozdr.
golebie.wombat.fc.pl
- adrian-a73
- Kontakt:
Tak to było śmieszne wiem, więcej się nie powtórzy , przecież to nie możliwe pozdrawiam.
Tak to było śmieszne wiem, więcej się nie powtórzy , przecież to nie możliwe pozdrawiam.
Zjak dobrze zauważył że nie ma tu mewek mazowieckich są to mewki polskie koroniate i gładkogłowe, a następne białe gołębie to Krótkodzioby Tomaszowski jak dobrze pamiętam to były wystawiany jako "Pokaz"
Ostatnio zmieniony ndz gru 01, 2013 9:40 pm przez lewap125, łącznie zmieniany 1 raz.
Co to za mewki są bez koronek I żabotów?