ganianie gołębi
-
- Kontakt:
ganianie gołębi
Witam! Przyszedł do mnie młody adept sztuki gołębiarskiej - chce dużo się dowiedzieć o ganianiu gołębi może ktoś pomoże i to jakie gołębie - jaka ilość - jak mają latać - jak długo mają latać - jak ten lot powinien wyglądać. Serdeczne Pzdrawiam!
Re: ganianie gołębi
Witam. Przede wszystkim musi sam wybrać rasę gołębi którą chce hodować i tu nasuwają się następujące pytania?.Jakie czasy i wysokości chce osiągać i ile czasu może poświęcić gołębią?.Pozdrawiam.
-
- Kontakt:
Witam! Podstawową rasą mają być srebniaki ale takie pod kij i wszystko co do nich pasuje. Pozdrawiam!
Ja gdy zaczynałem hodować gołębie też trzymałem rasy typowo pod kij.. I tak jak w tym przypadku główną rasą były srebrniaki. Ale razem z nimi trzymałem również murzyny, bociany, mewki, dryjery, winiery i wyszfance na tak zwany kolor.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Kolego raczkowski16, pomogę 
Jeśli znajdę gdzieś na płytce artykuł to podeślę go. Mam artykuł o gołębniku dla srebrniaków, takich typowych pod kij. Jest tam wszystko opisane, jak powinien wyglądać i jakie powinien mieć cechy, żeby gołebie dobrze latały. W tym artykule jest także poruszona sprawa treningów jasnych.

Jeśli znajdę gdzieś na płytce artykuł to podeślę go. Mam artykuł o gołębniku dla srebrniaków, takich typowych pod kij. Jest tam wszystko opisane, jak powinien wyglądać i jakie powinien mieć cechy, żeby gołebie dobrze latały. W tym artykule jest także poruszona sprawa treningów jasnych.