dziwne zachowanie samców!
dziwne zachowanie samców!
Witam wszyskich! moze ktoś spotkał sie z samcami które nie parzą samic. wygląda to tak ze chodzą tylko obok samicy która przykucneła i wcale na nią nie wskakują tylko parza obok niej podłoge, Nigdy sie z czyms takim nie spotkałem a w tym roku kilka samców tak robi i oczywiscie jajka nie są zalęgnięte. Moze ktoś mi podpowie czy moge coś z tym zrobić czy też samce nie nadają sie do rozpłodu - dziekuje za ewentalne podpowiedzi.
Re: dziwne zachowanie samców!
Witam. rozumiem ze nikt sie z taką sytacją nie spotkał. czyli lipa z ewentualnej porady lub pomocy!. pozdrawiam
-
- Kontaktowanie:
Nie spotkałem się u siebie z taką sytuacją. Oczywiście niektórym rasom lub młodym samcom wychodzi to raz lepiej a raz gorzej.
Spróbuj pary rodzielić na kilka dni, niech za sobą potęsknią, spróbuj zamykać kazdą parke osobno by inne samce nie przeszkadzały w kopulacji, tego rodzaju zabiegi możesz stosować bez obawy, ale jakie będa efekty nie mam pojęcia. Seksuolog pewnie też nie pomoże.
Spróbuj pary rodzielić na kilka dni, niech za sobą potęsknią, spróbuj zamykać kazdą parke osobno by inne samce nie przeszkadzały w kopulacji, tego rodzaju zabiegi możesz stosować bez obawy, ale jakie będa efekty nie mam pojęcia. Seksuolog pewnie też nie pomoże.
Karol.
jakiej rasy są te samce? woliera czy wolny oblot? jak długo masz te samce tzn to jest ich pierwszy sezon u ciebie? jak wygląda zagęszczenie w gołębniku/ach?
quatro czyli krystian jesli tak wyslij meil do mnie bo zgubilem twoj adres spryciaszek@poczta.onet.pl
pomocy w gołębniku mam gołębia który uważa że jest jego właścicielem nie pozwala wlatywać do niego gołębi a jeżeli już wlecą to nie mają szans się najeść i napić. pomocy
Tak. jest bardzo płochliwy ale jak się go złapie to potrafi podziobać do krwi. co mam z nim zrobić ma młode pisklaki ok 7 dni tak myślałem żeby go oddzielić od reszty gołębi na parę dni 2-3
-
- Kontaktowanie:
Witam
Po co rozmnażać sztuki z zachwianą psychiką.
Wygląd gołębia .... tak ale i charakter, zachowanie jest ważne w hodowli.
Popęd, rozmnażanie się jest jednym z najsilnieszych u zwierząt. Hamuje go tylko choroba.
Po co rozmnażać sztuki z zachwianą psychiką.
Wygląd gołębia .... tak ale i charakter, zachowanie jest ważne w hodowli.
Kolego, one po prostu były chore.domik pisze: ↑sob maja 22, 2010 10:03 pmWitam wszyskich! moze ktoś spotkał sie z samcami które nie parzą samic. wygląda to tak ze chodzą tylko obok samicy która przykucneła i wcale na nią nie wskakują tylko parza obok niej podłoge, Nigdy sie z czyms takim nie spotkałem a w tym roku kilka samców tak robi i oczywiscie jajka nie są zalęgnięte. Moze ktoś mi podpowie czy moge coś z tym zrobić czy też samce nie nadają sie do rozpłodu - dziekuje za ewentalne podpowiedzi.
Popęd, rozmnażanie się jest jednym z najsilnieszych u zwierząt. Hamuje go tylko choroba.