dziwne zachowanie samców!

domik
Kontaktowanie:

dziwne zachowanie samców!

Post autor: domik » sob maja 22, 2010 10:03 pm

Witam wszyskich! moze ktoś spotkał sie z samcami które nie parzą samic. wygląda to tak ze chodzą tylko obok samicy która przykucneła i wcale na nią nie wskakują tylko parza obok niej podłoge, Nigdy sie z czyms takim nie spotkałem a w tym roku kilka samców tak robi i oczywiscie jajka nie są zalęgnięte. Moze ktoś mi podpowie czy moge coś z tym zrobić czy też samce nie nadają sie do rozpłodu - dziekuje za ewentalne podpowiedzi.

domik
Kontaktowanie:

Re: dziwne zachowanie samców!

Post autor: domik » czw maja 27, 2010 9:30 am

Witam. rozumiem ze nikt sie z taką sytacją nie spotkał. czyli lipa z ewentualnej porady lub pomocy!. pozdrawiam

Carloss
Kontaktowanie:

Post autor: Carloss » czw maja 27, 2010 9:34 am

Nie spotkałem się u siebie z taką sytuacją. Oczywiście niektórym rasom lub młodym samcom wychodzi to raz lepiej a raz gorzej.
Spróbuj pary rodzielić na kilka dni, niech za sobą potęsknią, spróbuj zamykać kazdą parke osobno by inne samce nie przeszkadzały w kopulacji, tego rodzaju zabiegi możesz stosować bez obawy, ale jakie będa efekty nie mam pojęcia. Seksuolog pewnie też nie pomoże.
Karol.

quatro
Kontaktowanie:

Post autor: quatro » czw maja 27, 2010 11:26 am

jakiej rasy są te samce? woliera czy wolny oblot? jak długo masz te samce tzn to jest ich pierwszy sezon u ciebie? jak wygląda zagęszczenie w gołębniku/ach?

MariuszK
Kontaktowanie:

Post autor: MariuszK » pt cze 04, 2010 3:51 pm

quatro czyli krystian jesli tak wyslij meil do mnie bo zgubilem twoj adres spryciaszek@poczta.onet.pl

tomek4049
Kontaktowanie:

Post autor: tomek4049 » sob cze 12, 2010 9:05 am

pomocy w gołębniku mam gołębia który uważa że jest jego właścicielem nie pozwala wlatywać do niego gołębi a jeżeli już wlecą to nie mają szans się najeść i napić. pomocy

Awatar użytkownika
darecki
Kontaktowanie:

Post autor: darecki » sob cze 12, 2010 2:21 pm

Tomku ,czy Tobie pozwala wejść :?:

tomek4049
Kontaktowanie:

Post autor: tomek4049 » sob cze 12, 2010 3:27 pm

Tak. jest bardzo płochliwy ale jak się go złapie to potrafi podziobać do krwi. co mam z nim zrobić ma młode pisklaki ok 7 dni tak myślałem żeby go oddzielić od reszty gołębi na parę dni 2-3

CzerwonyGołębnik
Kontaktowanie:

Post autor: CzerwonyGołębnik » śr sty 19, 2022 2:24 pm

Witam
tomek4049 pisze:
sob cze 12, 2010 3:27 pm
Tak. jest bardzo płochliwy ale jak się go złapie to potrafi podziobać do krwi. co mam z nim zrobić ma młode pisklaki ok 7 dni tak myślałem żeby go oddzielić od reszty gołębi na parę dni 2-3

Po co rozmnażać sztuki z zachwianą psychiką.
Wygląd gołębia .... tak ale i charakter, zachowanie jest ważne w hodowli.

domik pisze:
sob maja 22, 2010 10:03 pm
Witam wszyskich! moze ktoś spotkał sie z samcami które nie parzą samic. wygląda to tak ze chodzą tylko obok samicy która przykucneła i wcale na nią nie wskakują tylko parza obok niej podłoge, Nigdy sie z czyms takim nie spotkałem a w tym roku kilka samców tak robi i oczywiscie jajka nie są zalęgnięte. Moze ktoś mi podpowie czy moge coś z tym zrobić czy też samce nie nadają sie do rozpłodu - dziekuje za ewentalne podpowiedzi.
Kolego, one po prostu były chore.
Popęd, rozmnażanie się jest jednym z najsilnieszych u zwierząt. Hamuje go tylko choroba.

ODPOWIEDZ