lęgi
-
- Kontakt:
lęgi
Od kiedy rozpoczynają się lęgi po zimie???
Re: lęgi
O jakie ptaki ci chodzi?.
-
- Kontakt:
dobry temat ja hoduje mewki polskie , od kiedy zaczynać?
Najlepiej jest łączyć gołebie w pary w marcu jak sie tylko trochę ociepli.
Ja już mam prawie wszystko w parach i pierwsze młode mają termin na jutro. Około 30 par
-
- Kontakt:
U mnie siedzą juz na jajkach.
A ja nic nie panikuję i dopiero paruje pierwsze pary oraz muszę dokupić jeszcze do par . Wszystko będzie swoim czasie to i będą młode jak to mowią nic na siłę
"
Ja tez nie panikuje ale już się gołębie parzą same więc można im pomóc .
Wszystko młotkiemA ja nic nie panikuję i dopiero paruje pierwsze pary oraz muszę dokupić jeszcze do par . Wszystko będzie swoim czasie to i będą młode jak to mowią nic na siłę

Ja tez nie panikuje ale już się gołębie parzą same więc można im pomóc .
Jak tam sytuacja wyglada z legami? Ja korzystajac ze sprzyjajacej pogody sparowalem golebie z dniem 1 marca niestety przyszly mrozy zima.. I juz wiem ze jesli cos sie wykluje z jajek na ktorych usiadly golebie po zniesieniu to bedzie cud jednak wiekszosc stracona. Ciekawe czy u was wyglada to podobnie czy jednak jakos golebie sie kluja.pozdrawiam
Jajkom mróz tak bardzo nie szkodzi jak małym młódką, może jednak jeszcze uchowasz dużo młodych. Moje dopiero zniosły jajka a kilka sztuk siedzi cicho i nie myślą jeszcze jakoś o lęgach.
Ja też jakiś czas temu sparowałem, jajka są ale myślę że to był błąd bo takie mrozy a szkoda aby gołębie stare jak i młode się mordowaly
Młode sobie dobrze radzą, U mnie już 6 zdrowych młódków jest.
Może i dadzą ale po co majo się męczyć . Jajka są nie dawno złożone to im wywale i sztuczne podłoże do młodych i tak mi się nie spieszy lato długie zdąży się co nie co uchowac