Wystawa mlodych
-
- Kontaktowanie:
Wystawa mlodych
Panowie jeżeli ktoś potrafi to proszę uzasadnić mi dlaczego gdańskie dwuletnie mają być zalicane do golębi mlodych a na przyklad srebrniaki nie ,myślę że będzie zamieszanie i podejrzenia że ktoś nie wyhodowal w tym roku golębi i dąży do wystawienia starych golębi.Dla mnie osobiście goląb mlody to jest goląb z tego roku ,a jeżeli tak bardzo komuś zależy to jaki problem zorganizować wystawę roczniaków.Pozdrawiam hodowca.
Re: Wystawa mlodych
Żeby nie zaczynać nowego tematu. Mam pytanie czy na wystawie gołębi młodych ptak musi być całkowicie wypierzony?, Czy traci na ocenie jeżeli do końca nie wypierzał?
Z tego co się orientuje to ptak powinien być wypierzony do końca
W tym jest głowa hodowcy aby gołębie do wystawy były wypierzone

W tym jest głowa hodowcy aby gołębie do wystawy były wypierzone

jarooo-24.flog.pl
A masz jakiś pomysł jak można prócz karmy pierzeniowej wspomóc ptaki, żeby wypierzały do listopana, np ptaki z czerwca lipca...
bogdan_sokoly pisze:Panowie jeżeli ktoś potrafi to proszę uzasadnić mi dlaczego gdańskie dwuletnie mają być zalicane do golębi mlodych a na przyklad srebrniaki nie ,myślę że będzie zamieszanie i podejrzenia że ktoś nie wyhodowal w tym roku golębi i dąży do wystawienia starych golębi.Dla mnie osobiście goląb mlody to jest goląb z tego roku ,a jeżeli tak bardzo komuś zależy to jaki problem zorganizować wystawę roczniaków.Pozdrawiam hodowca.
Może lobbing i ekonomia

Jak Was to ciekawi to napiszcie do związku.
http://www.pzhgridi.pl/index.php
Do samego prezesa lub poprzez formularz, pisałem i dostałem odpowiedź kiedyś na nurtujące mnie pytanie, więc może warto spróbować i usłyszeć uzasadnienie a nie gdybać.
http://www.pzhgridi.pl/index.php
Do samego prezesa lub poprzez formularz, pisałem i dostałem odpowiedź kiedyś na nurtujące mnie pytanie, więc może warto spróbować i usłyszeć uzasadnienie a nie gdybać.
Mam pytanie? krzywy mostek oznacza BO,czy punkty karne z budowy.Uważam o ile nie jest napisane we wzorcu ,nie powinno się karać dyskwalikacją.
we wzorcach nie pisze o krzywym mostku ale jest jeszcze instrukcja oceny i tam jest spomniane ze krzywy mostek dyskwalfikuje gołębia z konkursu.