drób ozdobny
Re: drób ozdobny
Ja z kolei mam czubatki polskie brodate odmiana złocista. Kilka starych i 14 kurcząt. Co ciekawe to u mnie kwoka czubatka wysiedziała kurczęta, co w tej rasie bardzo rzadko się zdarza.
Ja hoduje karzełki łapciate i sebrytki Pozdrawiam
a ja hoduje silki jedwabiste:)
-
- Kontakt:
A ja mam 3 bażanty łowne, 2 samce i samiczkę
Będę musiał pozbyć się jednego samca i nabyć jeszcze jedną samiczkę 

W.K
Zimowe zdjęcia z mojego ogrodu.
Niektóre fotki słabej jakości ale to nic.
Niektóre fotki słabej jakości ale to nic.
A czy na takiego bażancika trzeba mieć duże podwórko??? Że tak się wyrażę, nie spierniczy przez płot???^^ W płocie mam trzy płyty i czasami kurki lubią se na nim posiedzieć...
Gołębie=Przyjaciele
żeby nie było że się wcinam to napiszę że ja miałem doświadczenie z bażantami tylko pod wolierą i wydaje mi się że bez tego mogą czmychnąć
a tak w ogóle to mam takie pytanie ponieważ w wolierze z gołębiami trzymam parę kurek miniaturowych jedwabistych silek i kurka wysiedziała jajka i wykluły się dzisiaj małe kurczątka, czy orientuje się ktoś czy gołębie mogą coś zrobić świeżo wyklutym kurczakom?

Mogą coś im zrobić ale raczej mama będzie ich zacięcie broniła 

Raczej kurka może pokaleczyć gołębie, gdy zbytnio zbliżą się do kurcząt.
z uwagi na to że mam perukarze i koroniarze końcate obawiam się o te drugie bo perukarze nie są jakoś specjalnie zacięte i są po prostu większe od tej kury ale z tego co obserwuje końcate to wojowniki pierwsza klasa i raczej też nie dadzą sobie krzywdy zrobić. Obserwuje bacznie i jak na razie brak zainteresowania kurczakami ze strony gołębi
ani perukarze ani końcate nic nie robią maluchom są trochę zaciekawione ale nawet nie podchodzą na szczęście więc powinno być ok
Ładna hodowla. Ja hoduję kilka ras kur ozdobnych : silki czarne i czerwone, kochin min. niebieski i lawendowy , gołoszyjki kuropatwiane, jastrzębiate i czarne, włoszki srebrne i pomarańczowo szyje, karzełki polskie. Od zeszłego roku wzięło mnie na drób wodny. Mam kaczki staropolskie i dworki, piżmówki białe, czarne, niebieskie i lawendowe, biegusy indyjskie białe, czarne i standardowe. Mam tez gęsi: landesy a także łabędzionose, kubańskie i garbonose. Wbrew obiegowej opinii są to różne rasy.