Srebrniaki, perłowe, pasiaki
Srebrniaki, perłowe, pasiaki
Przesyłam zdjęcia po jednym z rasy jak w tytule. Coś więcej jak spierzą. 

-
- Kontaktowanie:
Re: Srebrniaki, perłowe, pasiaki
Fajne Ptaki -Kraków jak zawsze ma się czym pochwalić... 

ja byłem wychowany na srebniakach bocianach pancerach itd lotnych bo to region mazowsze od kilku lat zaczynam nanawidziec tych ras bo co widac na rynku to niby jest typ wystawowy jakies kaleke przegete pokrzywione ledwo to da rade z dachu na dach przeleciec ale kazdy podniecony ze duze i płaska głowe maja
Jak dla kogoś sufit jest podłogą to takie są efekty. Wszystko się zmienia więc dlaczego gołębie mają być wielkie, grube, łukowate itp? W pdl - u o to własnie chodzi. Delikatność i 100 innych szczegółów. Cienkie delikatne gołębie wywijają lepiej od tych starodawnych koków a jak się ma kalectwo to powiela się kalectwo i koło się zamyka. Może czas zmienić gołębie a nie rasę. Dla miłośników pdl to piękne rasy a z czasem brzydną jak przez x sezonów jest tylko bida i nędza ale nie wińmy za to gołębi - to w Hodowcy jest problem.
Na jakiej podstawie twierdzisz ze starodawne gołebie to koki ,,ciekawe z kąd od razu się wzieły te twoje slicznosci ????? . Uważam że obraziłes wiele ras gołebi nie mówiac o ludziach którzy oddali wiekszosc swojego zycia dla tych pieknych starodawnych gołebi.Nie uwazam do konca ze te nowe rasy co wchodzą do naszych gołebników sa o wiele lepsze od tych które maja kilkadziesiat lat......i jeszcze twierdzisz ze one wywijają , chyba po gołębniku.
klub-akrobatyczne.pl
starodawne koki co piszesz latały u wszystkich kiedys bardzo dobrze i potrafiły wracac z duze odległosci a co do tej bidy i nedzy to napewno nikt tak nie trzymaPETER pisze:Jak dla kogoś sufit jest podłogą to takie są efekty. Wszystko się zmienia więc dlaczego gołębie mają być wielkie, grube, łukowate itp? W pdl - u o to własnie chodzi. Delikatność i 100 innych szczegółów. Cienkie delikatne gołębie wywijają lepiej od tych starodawnych koków a jak się ma kalectwo to powiela się kalectwo i koło się zamyka. Może czas zmienić gołębie a nie rasę. Dla miłośników pdl to piękne rasy a z czasem brzydną jak przez x sezonów jest tylko bida i nędza ale nie wińmy za to gołębi - to w Hodowcy jest problem.
Nie twierdze że nie. Po prostu uważam iż srebrniak to gołąb ozdobny. Na większe odległości jest masa pocztowych. Kiedyś nie było wszystkich tych chorób, nie faszerowano tak gołębi. Były naturalnie hodowane, była naturalna selekcja ale niestety takie czasy są jakie są i w nich trzeba jakość funkcjonować a
Co do wcześniejszego postu to nie mam zamiaru nikogo obrażać. Co do hodowców to tych wybitnych była garstka i nikt ich zasługom nie przeczy. Gołębie klasowe również się zdarzały ale większość tych najlepszych wyglądała tak jak wyglądała.
Co do wcześniejszego postu to nie mam zamiaru nikogo obrażać. Co do hodowców to tych wybitnych była garstka i nikt ich zasługom nie przeczy. Gołębie klasowe również się zdarzały ale większość tych najlepszych wyglądała tak jak wyglądała.
-
- Kontaktowanie:
-
- Kontaktowanie:
a ile ten twój ma w lotach...?..... 

-
- Kontaktowanie:
2013 ma 5/6
2012 ma 6/6
2012 ma 6/6
-
- Kontaktowanie:
no to brakło jednego lota do szczęścia....... 

-
- Kontaktowanie:
Pasiak dorby do hodowli na rok 2014. Nie wszystkie muszą zobaczyc wystawę 

- robi1976
- Kontaktowanie:
Super ptaki Piotruś
Witam!
Pasiaki perłowe dobrej klasy udało się wychować w tym roku komuś? może fotki ?
Pasiaki perłowe dobrej klasy udało się wychować w tym roku komuś? może fotki ?
- robi1976
- Kontaktowanie:
samica
- Załączniki
-
- samica
- Zdjęcie056.jpg (18.2 KiB) Przejrzano 19804 razy
Witam. Ponieważ jestem jeszcze laikiem w rasach pdl a mam zamiar ściągnąć w tym roku kilka par prosiłbym o opinię znawców tej rasy, co myślicie o Srebrniakach tego Pana?
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=20066825
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=20066825
Nie jestem znawcą tej rasy, ale nie kupiłbym gołębi od tego sprzedawcy, bo po 1. nie daje opcji odbioru osobistego, nawet dla zasady, a to jest najważniejsza sprawa. Nie odpowiada na sms-y i maile, to co łaskę robi, że sprzedaje?
Przy takim kupnie nie masz żadnej pewności co Ci przyśle za taką dużą kasę.
Teraz jest sezon wystaw i możesz na giełdzie przy wystawie coś kupić od właściciela, i jeszcze porozmawiać.
Tak ja podchodzę do kupna na allegro.
Pozdr.
Przy takim kupnie nie masz żadnej pewności co Ci przyśle za taką dużą kasę.
Teraz jest sezon wystaw i możesz na giełdzie przy wystawie coś kupić od właściciela, i jeszcze porozmawiać.
Tak ja podchodzę do kupna na allegro.
Pozdr.
golebie.wombat.fc.pl
Masz rację.
Jeśli bym miał kupować od tego Hodowcy czy też od innego chciałbym osobiście odebrać jeśli by na to nie poszedł nie byłoby mowy o kupnie. Tak z ciekawości pytałem co sądzicie po zdjęciach, bo mi się wydają dosyć ladne ptaszki, ale jak już wcześniej wspomniałem dopiero poznaję tę rasę a jest ciężka.
Jeśli bym miał kupować od tego Hodowcy czy też od innego chciałbym osobiście odebrać jeśli by na to nie poszedł nie byłoby mowy o kupnie. Tak z ciekawości pytałem co sądzicie po zdjęciach, bo mi się wydają dosyć ladne ptaszki, ale jak już wcześniej wspomniałem dopiero poznaję tę rasę a jest ciężka.
Gołębie tej jakości powinny kosztować dziesiątą część podanej ceny. Jeśli zaczynasz to uczep się kogoś kto szczerze ci pomoże i doradzi. Możesz w rozsądnych cenach kupić niezłe ptaki ale musi ktoś ci pomóc kto ma naprawdę jakieś pojęcie.
- robi1976
- Kontaktowanie:
MASZ RACJE PETER NAJLEPIEJ KUPOWAC OD SPRAWDZONYCH LUDZI (zaufanych )
Szkoda żebyś na samym początku topil bezsensownie pieniądze. Musisz też uważać na tych którzy czekają na zoltodziibow. Bajer mają adekwatny do ceny.
Oczywiście Panowie zgadzam się z Wami chciałbym zaczerpnąć rady u kogoś kto zna tę rasę, ale w moich stronach jak już ktoś hoduje pdl to takie pod kij. Jest też kilku co wystawiają na wystawach, ale ich ptaki nie są lepsze tylko krzyczą za nie słono, ooo i bajerować potrafią jak wyczują, że ktoś mało wie na temat danej rasy.
Czy moglibyście zerknąć na stronę tego Hodowcy i napisać co o tych ptaszkach sądzicie?
http://hodowla-golebi.cba.pl/galeria.php
W tym roku już sobie daruję, bo nawet na żadną wystawę pojechać nie mogę. Zacznę od przyszłego roku, a może od któregoś z Was mógłbym nabyć względny materiał do hodowli?
Czy moglibyście zerknąć na stronę tego Hodowcy i napisać co o tych ptaszkach sądzicie?
http://hodowla-golebi.cba.pl/galeria.php
W tym roku już sobie daruję, bo nawet na żadną wystawę pojechać nie mogę. Zacznę od przyszłego roku, a może od któregoś z Was mógłbym nabyć względny materiał do hodowli?
Znam tą hodowlę osobiście. Dobra rada daruj sobie. Odwiedź wystawe w radomiu. Zawsze zjeżdżają sie tam hodowcy z całej polski.
Witam!
robi1976 fajne miłe ptaki, mam nadzieje że uda mnie się nabyć w tym roku dwie pary zbliżonej klasy.
Co do srebrniaków z linku do allegro, no cóż widać że hodowca lubi taki typ srebrniaków i nie przejmuje się tym, że wzorzec jest zupełnie inny, a cena zbyt wysoka...
robi1976 fajne miłe ptaki, mam nadzieje że uda mnie się nabyć w tym roku dwie pary zbliżonej klasy.
Co do srebrniaków z linku do allegro, no cóż widać że hodowca lubi taki typ srebrniaków i nie przejmuje się tym, że wzorzec jest zupełnie inny, a cena zbyt wysoka...