autor: quatro » czw maja 22, 2008 4:54 pm
niebieska samica 04 - ładny kolor oprawy, ładna linia czoło-dziób, przyzwoita barwa, natomiast dziób zdecywanie za długi, brew deczko nie równomierna, nogi za szeroko rozstawione i wysokie, ale największym mankamentem są opuszczone skrzydła,
niebieski samiec 04 - typowy konowal, kalafiorowata brew, bez postawy, wiszące skrzydła, nie widać przodu głowy
niebieska samica 05 - za ciemna, słaba oprawa(nie adekwatna do wieku), wyciągnięty dziób, kiepska postawa
niebieski samiec 06 - przyzwoity ptaszek, na nie jego jeszcze przyjdzie czas, choć oprawy już nie będzie miał bardzo dobrej, poza tym niewielkie braki w rysunku
czarne nie głupie, tylko dlaczego wszystkie Twoje ptaki opuszczają skrzydła? przody dobre, profile słabe, samica ma za dużo piór na nogach, a samiec białe piórka, samica ma nie wypudrowane brwi, dzioby krótkie, tępe (plusik), samica za bardzo wyciągnięty dziób
czerwone na pierwszy rzut oka bardzo dobre, ale mankamenty tez mają, samica skrzydła, dziób, kolor brwi, oboje mają brwi zbyt kalafiorowate, samiec ogon, ale czerwone podobają mi się najbardziej
pewnie nie wszystko skrytykowałem ani nie wszystko pochwaliłem, ale tak na szybko i pobięznie wygląda moja ocena, nie masz czego się wstydzić, ale powodów do szczycenia się też nie za wiele, generalnie masz już z czym się bawić.
Dlaczego większość z nich nie ma obraczek?