Foto Gielda - czy warto kupowac ?

chrisco

Foto Gielda - czy warto kupowac ?

Post autor: chrisco » ndz maja 07, 2006 7:08 pm

witam

od pewnego czasu jestem czestym gosciem portalu i co jakis czas przegladam rowniez fotogielde. Z tego co widze to ogloszeĂą jest naprawde sporo.

Czy ktos korzystal z tej formy zakupu ptakow? czy przeslane ptaki odpowiadaly przedstawionemu zdjeciu?

Pytam bo chcialbym powiekszyc swoja hodowle ale obawiam sie takiego zdalnego zakupu.

Prosze o opinie ludzi ktorzy kupowali tu ptaki.

Pozdrawiam
Krzychu

Awatar użytkownika
zbiter
Kontaktowanie:

Post autor: zbiter » ndz maja 07, 2006 7:10 pm

Jezeli trafisz na uczciwego sprzedawce to napewno bedziesz zadowolony i bedziesz czesto korzystal z tej formy zakupu .Pozdrawiam
Szukaj a znajdziesz

Awatar użytkownika
jan kowalczys
Kontaktowanie:

Post autor: jan kowalczys » ndz maja 07, 2006 9:24 pm

Ja sam osobiscie kupuje i sprzedaje przez foto gielde i poza jednym GOÂŚCIEM z Lipna jestem z tej formy zadowolony. :!: :shock:

Awatar użytkownika
Tomek_Kulc
Kontaktowanie:

Post autor: Tomek_Kulc » pn maja 08, 2006 8:49 am

Tak jak napisali poprzednicy wszystko zalezy od uczciwosci sprzedawcy. Gwarancji nie masz nigdy ze golab wpelni spelni twoje oczekiwania. Z tym ze pamietaj kupujac na wystawie czy na gieldzie tez nie masz takiej gwarancji. Ptak moze ladnie wygladac ale moze miec jakies wady na przyklad byc bezplodny (sam kupilem na gieldzie w lodzi 2 takie ptaki). Najlepiej zebys kupowal od znajomego hodowcy lub od takiego od ktorego juz kupowales i otrzymane golebie odpowiadaly tobie.
Na koniec jeszcze napisze o moim ostatnim zakupie. Mianowicie kupilem samczyka pawika od czlowieka od ktorego juz kupowalem wczesniej golebie. Zadzwonilem do niego i spytalem czy nie ma jakiegos wolnego samczyka. Powiedzial ze ma i jest to bardzo ladny okaz. Wiec kupilem go bez obejrzenia zdjecia poniewaz skoro wczesniej zawsze golebie spelnialy moje oczekiwania to nie mialem powodu do tego zeby mu teraz nie ufac. Po dwoch dniach dostalem paczke. No i coz totalna klapa. Ptak moze jest warty 40 zl a ja za niego dalem 100 zl. Gdy zadzwonielem do tamtego hodowcy uslyszalem "moze nie jest najlepszej klasy ale pochodzi z dobrej linii".

emek

Post autor: emek » pn maja 08, 2006 9:50 am

witam. nie wiem czy przesle ta wiadomosc, pierwsza proba.

emek

Post autor: emek » pn maja 08, 2006 9:55 am

hej. widze ze wszystko jest ok. Wracajac do tematu to raz kupowalem na fotogieldzie golebie zamojskie, potwierdzily sie wszelkie informacje od sprzedajacego. Do dzis jestem bardzo zadowolony z golabkow. Natomiast mam przykre doswiadczenia z gieldy w Lublinie, gdzie mimo licznych zapewnieĂą golebie okazaly sie marne i przeszlo przez moj golebnik w tamtym sezonie ok 30 sztuk. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
jan kowalczys
Kontaktowanie:

Post autor: jan kowalczys » pn maja 08, 2006 11:00 pm

Jak nie sprobujesz to sie nie przekonasz. Powodzenia. :!: :shock: :D Zaufanie + kontrola=pewnosc. :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Zbychu
Kontaktowanie:

Post autor: Zbychu » pt maja 26, 2006 3:41 pm

Ja kupowalem ptaki od kolegi Zbitera i jestem z nich zadowolony.Pozdrawiam

kornel
Kontaktowanie:

Post autor: kornel » pt maja 26, 2006 5:51 pm

Uwarzam ze fotogielda jest pewniejsza od rynku ale warunek kupujac od stalych bywalcuw. Taki cie nie oszuka bo nie bedzie szargal swojej reputacji,gorzej jest z tymi z doskoku oni zrobiom wszystko aby wyzbyc sie golebi zarobic i sie nie znamy.Polecam stalych i sprawdzonych hodowcow a na pewno sie nie zawiedziesz np Zbiter.

kon2rad

:)

Post autor: kon2rad » pn cze 12, 2006 10:40 am

Ja kupowalem gdaĂąskie od Pana Tomka (subbuteo) i tez sie sprawdzilo bylem bardzo zadowolony z zakupu.

charcoal

Post autor: charcoal » pn cze 12, 2006 1:33 pm

moze istnieje mozliwosc wprowadzenia na fotogieldzie czegos takiego jak gwiazdki na allegro i status supersprzedawcy?
fotogielda super rzecz(zaczynam od niej dzieĂą, no plus kawa i papieroch)
ceny czasem abstrakcyjne, czasem zawyzone( w porownaniu z cenami krakowskimi)
ale generalnie dobrze wiedziec jakie sa ptaki w Polsce i po ile :D
pozdrawiam hodowcow, sympatykow i zainteresowanych

Awatar użytkownika
zbiter
Kontaktowanie:

Post autor: zbiter » pn cze 12, 2006 8:12 pm

Chcesz miec gwiazdki to tylko na allegro ,tutaj musisz poprostu polegac na sprzedawcy ,na uczciwosci.
Szukaj a znajdziesz

Bogus
Kontaktowanie:

Post autor: Bogus » pn cze 12, 2006 10:19 pm

A jaki jest adres tej fotogieldy? Tez chcialbym cos kupic ale nie wiem gdzie tego szukac

Awatar użytkownika
zbiter
Kontaktowanie:

Post autor: zbiter » pn cze 12, 2006 10:37 pm

http://www.gol.nazwa.pl/gielda/index.php Fotogielda jest czescia strony p.Jurka
Szukaj a znajdziesz

tadeusz

fotogielda

Post autor: tadeusz » ndz lip 02, 2006 6:49 pm

Moje przemyslenia o fotogieldzie, ktora od 0,5 roku regularnie przegladam: ceny sredni wyzsze od rynkowych od 30 do 100% albo wrecz abstrakcyjne. Czesc hodowcow zrobila sobie z fotogieldy swoisty rynek zbytu. Siedzac przed komputerem, nie placac za przejazd, placowe, wejsciowe hadluje golebiami. Ich telefony powtarzaja sie dosyc czesto. Nie ponosza terz kosztow przesylki czy pobrania - to pokrywa kupujacy. wiem, ze jest to nieuniknione i wielu sie z tym godzi gdyz nie ma innej drogi zakupu golabkow. Tak jest takze w moim przypadku. jestem po wylewie, nie moge wybrac sie gdzies dalekopo golebie. Nie znam uczciwych i solidnych hodowcow a ci od ktorych kupowalem golebie lub poznalem przez fotogielde na to miano nie zasluguja.golebie ktore mialy byc wybitnymi lotnikami dobrze koziolkujacymi lub rolujacymi lataja kilka minut, nie wywracaja albo tylko siadaja na ogonie a rolerow nie widzalem w locie gdyz trudno je zgonic z dachu. golebie hoduje od 35 lat a od 2 lat wysokolotne. nie zawiodlem sie tylko na budapesztach i zamojskich. Mimo, ze wydalom sporo pieniedzy na zakup golebi , wybudowalem nowy golebnik, dobrze je pielegnuje i karmie nie mam efektow. Wierze, ze odezwie sie do mnie uczciwy hodowca, od ktorego kupie za niewygorowane pieniadze dobry material. Szczegolnie zalezy mi na latajacych stylowo i wywracajacych rollerach odeskich. Slysze o nich od 35 lat, jeszcze na wschodzie hpfpwal je moj ojciec i jeszcze dzis slysze jak pieknie lataly i wywracaly az do ziemi. Moze i to pragnienie sie kiedys spelni i zobacze te golebie na niebie.

Ps. ja takze natrafilem na tego Pana z Lipna, ktory zwodzil mnie ponad miesiac.

Awatar użytkownika
Tomek_Kulc
Kontaktowanie:

Post autor: Tomek_Kulc » śr sie 09, 2006 8:20 am

Wszystkie te posty dotycza uczciwosci sprzedajacych a ja napisze cos co przytrofilo mi sie wczoraj.
W zeszlym tygodniu wystawilem czarnego samca brodawczaka polskiego. W ogloszeniu bylo zdjecie w naglowku "Sprzedam samca brodowczaka" i w opisie tez pisalem ze jest to samiec brodawczaki podalem cene i rocznik.
W ta niedziele zadzwonil do mnie czlowiek i powiedzial ze dzwoni w sprawie tego czarnego samca i czy go jeszcze mam. Mialem wiec w poniedzialek go wyslalem.
No a to co bylo wczoraj to mnie normalnie krew zalala. Dzwoni ten czlowiek i robi mi awarture ze go oszukalem ze jestem oszustem itp. Pytam sie o co mu chodzi a ten wyskakuje ze chcial kariery a nie brodawczaki.
Tlumacze mu ze ja karierow nie hoduje i ze ich nie wystawialem a ten w kolo ze jestem oszut.
Nie wiem czy robi sobie zarty jakies czy upadl jnuz na glowe. Kurde skad sie biora tacy ludzie.

Bogus
Kontaktowanie:

Post autor: Bogus » śr sie 09, 2006 5:43 pm

Moze jakis niedorozwiniety ?
Tez korzystajac z tej formy kupilem kilka golebi od roznych hodowcow. Z niektorych jestem zadowolony . Kupilem rowniez dwa golebie zdecydowanie wadliwe, nie potrafia latac do tego stopnia , ze nia sa w stanie wyleciec na golebnik. Jeden z nich wyszedl z woliery, ktora otwieram, wyjscie jest ok 2 m nad ziemia . I te golebie potrafily wyfrunac na ziemie ale nie potrafily juz wleciec z powrotem .
W tej chwili pozostal mi tylko jeden poniewaz ten drugi padl ofiara mojego psa. Nie byl w stanie wzleciec dwa metry do gory.
Kupno za pomoca internetu niesie ze soba takie ryzyko , ze ktos nieuczciwy wysle ci bubel...........

Artur
Kontaktowanie:

Post autor: Artur » śr sie 09, 2006 7:30 pm

Witam
Kupilem parke bialych standardow z miesiac temu od Pana EB-Homer i jestem bardzo zadowolony- mam nadzieje ze sie pan nie obrazi ze podalem jego NICK. Golabki zgodne z opisem itd.
Moze poprostu zaluzmy temat w ktorym bedziemy sie dzielili swoimi uwagami na temat sprzedajacych , jak i zarowno kupujacych. Kilka opinii o kims napewno pozwoli nam ocenic ryzyko transakcji. Takie male allegro :D

Awatar użytkownika
Tomek_Kulc
Kontaktowanie:

Post autor: Tomek_Kulc » śr sie 09, 2006 8:18 pm

Moze i dobry bylby to pomysl zeby zrobic jak na allegro nie wiem mysle ze to by zalezalo od Pana Jurka a nie od nas.
Ale po moich ostatnich przejsciach chyba bylbym za tym. Dosc ze sie koles pomylil czy moze ma cos z glowa to jeszcze nazywa mnie oszustem. Tlumacze mu zeby ze ja karierow nie wystawialem i zeby sprawdzil sobie to na gieldzie a ten w kolo ze jestem oszust i jeszcze kilka innych slow.

Bogus
Kontaktowanie:

Post autor: Bogus » śr sie 09, 2006 11:07 pm

Mysle, ze temat jest dobry. Ale nie ma potrzeby zakladac czegos nowego ,poniewaz juz istnieje. Tutaj mozemy dzielic sie swoimi spostrzezeniami

UCZCIWY

Post autor: Standart » ndz wrz 03, 2006 10:03 pm

PRZEZ WRODZONa SKROMNOÂŚc POLECAM SWOJa OSOBe JAKO PARTNERA W NABYWANIU GOleBI!!! STO% ZADOWOLENIA!! SZCZEPIONE ZDROWE ODROBACZONE NIE TAM Z JAKIEGOÂŚ TARGOWISKA OD "PANA KAZIMIERZA"(BEZ OBRAZY DLA FAJNYCH KAZIMIERZY)

Awatar użytkownika
Bajbus
Kontaktowanie:

Post autor: Bajbus » pt paź 13, 2006 6:43 am

siemka dajcie link z tej foto gieldy :)dzieki z gory

Awatar użytkownika
@Robert
Kontaktowanie:

Post autor: @Robert » pt paź 13, 2006 3:11 pm

Prosze wszystkie linki sa zamieszczone na Stronie glownej. Oto link do Fotogieldy:http://www.gol.nazwa.pl/gielda/index.php :wink:

Mich@ł
Kontaktowanie:

Post autor: Mich@ł » ndz lis 05, 2006 4:31 pm

Witam. Jestem nowy na tej stronie i chcialbym dowiedziec sie o adresy stron z golebiami wyposarzeniem do golebnikow i z witaminami pokarmem :)
Ostatnio zmieniony pt sty 05, 2007 12:53 pm przez Mich@ł, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
tomekplewa
Kontaktowanie:

Post autor: tomekplewa » ndz lis 05, 2006 4:38 pm

Pozdrawiam Tomek

ODPOWIEDZ