Kupowanie gołębi z fotogiełdy i z allegro
Kupowanie gołębi z fotogiełdy i z allegro
WITAM WSZYSTKICH NA POCZATEK.
MAM AMATORSKA CHODOWLE SREBRNIAKOW I PERLOWYCH. GOLEBIE BIORE Z BARDZO DOBREGO ZRODLA I ICH POCHODZENIE DAJE NADZIEJE NA DOBRE PTAKI W PRZYSZLOSCI. DLA ZMIESZANIA KRWI POSTANOWILEM COS DOKUPIC. WLASNIE NA FOTOGIELDZIE ZNALAZLEM PTASZKA KTORY MI SIE SPODOBAL. WLASCICIEL OKAZAL SIE BARDZO UCZCIWYM I SZCZERYM SPRZEDAWCA. MOWIL O ZALETACH ALE TAKRZE O WADACH JEGO PTAKA. SAMCZYK SREBRNIAK KOSZTOWAL MNIE 300ZL I TO SA DOBRZE WYDANE PIENIADZE.
NATOMIAST WCZESNIEJ ZOSTALEM NACIAGNIETY PRZEZ PANA SPRTZEDAJACEGO NA ALLEGRO O LOGINIE TomArtur4. PAN TEN FIGURUJE W SPISIE HODOWCOW NA GOLEBNIKU. PONIEWAZ PODOBAJA MI SIE JARZEBIAKI CHCIALEM KUPIC JAKIES SZTUKI. WYCHODZE Z ZALOZENIA ZE LEPIEJ MIEC TRZY PARY DOBRYCH GOLEBI NIZ 30 PAR BYLE JAKICH. JEDNYM SLOWEM PAN BYL BARDZO MILY, WYDAWAL SIE GODNY ZAUFANIA A NACIAGNOL MNIE NA 800ZL ZA DWA GOLEBIE I JESZCZE CHCIAL ZA TRZECIEGO 300ZL. MOWIL O NICH W SAMYCH SUPERLATYWACH. O WADACH NAWET NIE WSPOMNIAL BO TO BYLY TAK PIEKNE GOLEBIE ZE SLOW BRAK. TomArtur4 TO NACIAGACZ!!!!!!!!!! GLEBIE MU ZWROCILEM A KASY NIE MA
MAM AMATORSKA CHODOWLE SREBRNIAKOW I PERLOWYCH. GOLEBIE BIORE Z BARDZO DOBREGO ZRODLA I ICH POCHODZENIE DAJE NADZIEJE NA DOBRE PTAKI W PRZYSZLOSCI. DLA ZMIESZANIA KRWI POSTANOWILEM COS DOKUPIC. WLASNIE NA FOTOGIELDZIE ZNALAZLEM PTASZKA KTORY MI SIE SPODOBAL. WLASCICIEL OKAZAL SIE BARDZO UCZCIWYM I SZCZERYM SPRZEDAWCA. MOWIL O ZALETACH ALE TAKRZE O WADACH JEGO PTAKA. SAMCZYK SREBRNIAK KOSZTOWAL MNIE 300ZL I TO SA DOBRZE WYDANE PIENIADZE.
NATOMIAST WCZESNIEJ ZOSTALEM NACIAGNIETY PRZEZ PANA SPRTZEDAJACEGO NA ALLEGRO O LOGINIE TomArtur4. PAN TEN FIGURUJE W SPISIE HODOWCOW NA GOLEBNIKU. PONIEWAZ PODOBAJA MI SIE JARZEBIAKI CHCIALEM KUPIC JAKIES SZTUKI. WYCHODZE Z ZALOZENIA ZE LEPIEJ MIEC TRZY PARY DOBRYCH GOLEBI NIZ 30 PAR BYLE JAKICH. JEDNYM SLOWEM PAN BYL BARDZO MILY, WYDAWAL SIE GODNY ZAUFANIA A NACIAGNOL MNIE NA 800ZL ZA DWA GOLEBIE I JESZCZE CHCIAL ZA TRZECIEGO 300ZL. MOWIL O NICH W SAMYCH SUPERLATYWACH. O WADACH NAWET NIE WSPOMNIAL BO TO BYLY TAK PIEKNE GOLEBIE ZE SLOW BRAK. TomArtur4 TO NACIAGACZ!!!!!!!!!! GLEBIE MU ZWROCILEM A KASY NIE MA
- bartekw94
- Kontaktowanie:
Re: Kupowanie gołębi z fotogiełdy i z allegro
No cóż Ja Ci mogę jedynie współczuć i podpowiedzieć, żebyś kupował u sprawdzonych hodowców/sprzedających. Dobra opinia rozchodzi się bardzo powoli, a zła natychmiast.
Szczerze to jeśli ktoś naciąga Cię na 100zł ale jeśli na 800zł a chce na 1100zł to chyba lekka przesada. Nie wiem co mam z tym zrobić bo 800zł piechotą nie chodzi. Jestem nowy więc ciężko mi znać sprawdzonych hodowców. A tych co znam cenią sobie tak dużo za ptaki iż nie jest to w tym momencie moja półka.
PiotrekS
-------------------------------------
Jest to ryzyko . Starzy wyjadacze czasami naciągają początkujących hodowców .
Też tak miałem , chciałem szybko mieć dobrą hodowlę bez względu na cenę .
Straciłem tylko pieniądze , ptaki i nerwy . Często na allegro ptaki są nie warte ceny .
Postanowiłem kupować gołębie tańsze , by potem samemu dokonać selekcji .
Z biegiem czasu można się w ten sposób samemu dochować porządnych ptaków .
Teraz preferuję kontakt osobisty : wystawy , rynki , gołębniki hodowców .
Widok gołębi w gołębniku dużo mówi o wartości ptaków .
-------------------------------------
Jest to ryzyko . Starzy wyjadacze czasami naciągają początkujących hodowców .
Też tak miałem , chciałem szybko mieć dobrą hodowlę bez względu na cenę .
Straciłem tylko pieniądze , ptaki i nerwy . Często na allegro ptaki są nie warte ceny .
Postanowiłem kupować gołębie tańsze , by potem samemu dokonać selekcji .
Z biegiem czasu można się w ten sposób samemu dochować porządnych ptaków .
Teraz preferuję kontakt osobisty : wystawy , rynki , gołębniki hodowców .
Widok gołębi w gołębniku dużo mówi o wartości ptaków .
L. L. ( hetman )
Zgadzam się z Tobą ale jeśli chodzi o jarzębiaki to mało ich na wystawach. Najlepiej kupować gołębia z klatki. Bylem dwa razy w Radomiu, dwa razy w Częstochowie, Krakowie i nawet w Wieliczce która zawsze obfitowała w pasiaki i jarzębiaki było bardzo krucho.
Tak to jest z rzadkimi rasami . Jak ktoś ma coś dobrego to zatrzymuje dla siebie . Potem może się chwalić kolegom taką ozdobą gołębnika , no i ciągnie młode które spotyka w/w los .
Niema co się dziwić takiej postawie .
Niema co się dziwić takiej postawie .
L. L. ( hetman )
Pewnie tak samo trzymałbym okazy ale chyba trochę przyzwoitości należałoby zachować i nie cenić po 500zł za byle koka bo to już zakrawa pod chamskie cwaniactwo.
ZGADZAM się w 200 % .
- brak cenzuralnych słów na zachowanie niektórych " gołębiarzy " .
Są hodowcy z honorem i potrafią pomóc innym hodowcom , jak widzą autentyczne zamiłowanie do gołębi . Ale są też ostrożni w kontaktach i nieufni bo jest wielu naciągaczy – handlarzy .
Istnieje potrzeba kontynuacji hodowli , tylko trudno o dobrych następców .
DO GROBU GOŁĘBI NIKT NIE WEŹMIE .
NAJWARZNIEJSZA CECHA U HODOWCY TO C I E R P L I W O Ś Ć ( niestety ) .
- brak cenzuralnych słów na zachowanie niektórych " gołębiarzy " .
Są hodowcy z honorem i potrafią pomóc innym hodowcom , jak widzą autentyczne zamiłowanie do gołębi . Ale są też ostrożni w kontaktach i nieufni bo jest wielu naciągaczy – handlarzy .
Istnieje potrzeba kontynuacji hodowli , tylko trudno o dobrych następców .
DO GROBU GOŁĘBI NIKT NIE WEŹMIE .
NAJWARZNIEJSZA CECHA U HODOWCY TO C I E R P L I W O Ś Ć ( niestety ) .
L. L. ( hetman )
Ale ja nawet nie myślałem o najlepszym okazie za 500zł. U nas za prawdziwy okaz trzeba zapłacić 3000zł, 5000zł a nawet 10000zł(pare przypadków już było). Ja mam gołębie od znanego Hodowcy (z bliskiej rodziny) i resztę która pochodzi od liczących się hodowców w kraju. Oni pomimo iż pakują w gołąbki bardzo duże pieniądze to można u nich kupić dobrego gołębia za 500zł. A jesli widzą że ci się bardzo podoba to dadzą ci darmo. Do czego zmierzam - hoduję gołębie ozdobne i muszą mi się podobać. Ja widzę po hodowcach że czegoś z niczego nie będzie. Cierpliwości mi myślę nie brak ale nerwów do takich skur.....ów tak.
- robi1976
- Kontaktowanie:
czy znacie kto ma do sprzedania ładne pasiaki perłowe chetnie się z nim skontaktuje oto moj e -mail robistep@poczta.fm POZDRAWIAM
golebie.wombat.fc.pl