wyskubane krymki bialostockie

arek1
Kontaktowanie:

wyskubane krymki bialostockie

Post autor: arek1 » sob lut 14, 2009 9:24 pm

Witam wszystkich i chcialbym z przykroscia wypowiedziec się na temat zakupu na stronach GOLEBNIKA.Ostatnio za posrednictwem tejze strony kupilem pare krymek bialostockich w cenie 550zl i nieuczciwy sprzedawca zapewnial mnie o idealnym stanie ptakow i cechach rasowych.okazalo sie że golebie sa wyskubane i posiadaja mimo zapewnien czerwona brew co jest wielka wada!!!Jestem w trakcie zalatwiania odpisu z poczty przekazu i nazwiska tego Pana co podam do wiadomosci i ku przestrodze innym!!!brak slow i pogarda dla takich hodowcow,o przepraszam bez urazy.HANDLARZY

Awatar użytkownika
zbiter
Kontaktowanie:

Post autor: zbiter » ndz lut 15, 2009 4:45 pm

Masz żal do fotogiełdy? na strone?.Poprostu dałeś sie zrobic w balona a fotogiełda nie ma nic do tego. Nie masz pokwitowania?
Szukaj a znajdziesz

arek1
Kontaktowanie:

Post autor: arek1 » ndz lut 15, 2009 6:32 pm

prosze czytać ze zrozumieniem!!!nie mam pretensji do strony bo dla mnie jest ona super,ale wlasnie za jej posrednictwem oszukuje masa własnie takich ludzi jak ten gosc.Nie potrzebuje na sile nikogo szukac,poprostu pozbylem sie adresu bo nie prowadze archiwum.Ale dla dobra innych staram sie o duplikat i nie mam skrupulow podac danych tego oszusta.Trafisz kiedys na kogos takiego i wywalisz kase w bloto to poznasz smak goryczy.

pol-72
Kontaktowanie:

Re: wyskubane krymki bialostockie

Post autor: pol-72 » czw mar 12, 2009 12:35 am

koniecznie podaj namiary żeby kogoś znowu nie oszukał jest to wstretne że dla paru groszy robią takie świństwo

Awatar użytkownika
stasiek
Kontaktowanie:

Post autor: stasiek » czw mar 12, 2009 4:35 pm

Zdjęcia gołebia na fotogieldzie nie wyrazaja tego wszystkiego co widac wiec moze facet jest niczemu winny

Awatar użytkownika
golebiewski
Kontaktowanie:

Post autor: golebiewski » pt mar 13, 2009 9:30 am

Takie są uroki kupowania przez internet. Trzeba się zawsze liczyć z tym, że to co się kupi będzie wyglądać inaczej niż nasze o tym wyobrażenia. Kto zajmował się fotografowaniem wie jak zrobić dobre zdjęcie tak aby gołąb wyglądał lepiej niż w rzeczywistości i z takimi zdjęciami się spotykam dość często na allegro. Sam nawet dwukrotnie kupiłem ptaki co do których się trochę rozczarowałm. Ale też kupiłem kilka które na zdjęciach nie wyglądały ciekawie a w rzeczywistości okazały się być dość ładnymi ptakami. Kupiłem je za niewielkie pieniądze tylko dlatego, że ktoś chyba nie umiał zrobić dobrego zdjęcia. I jeszcze jedna kwestia dotycząca wad. Co dla jednego jest dużą wadą dla innego nie jest. Z tego też powodu mogą się rodzić nieporozumienia. Tak więc najlepiej kupować ptaszki które się widzi na żywo.
golebiewski

Awatar użytkownika
stasiek
Kontaktowanie:

Post autor: stasiek » pt mar 13, 2009 8:51 pm

Bardzo dobry opis zdjec

arek1
Kontaktowanie:

Post autor: arek1 » ndz mar 15, 2009 1:23 pm

Ja to wszystko rozumie ze zakup przez internet to pewne ryzyko,ale jezeli dzwonie do sprzedawcy ,pytam,rozmawiam jak z dorosla i powazna osoba to co maja do tego zdjecia?Zawsze uzgadniam tak aby sprawa byla jasna dla obu stron!!!Uwazam że to wszystko polega na szczerosci jak i zaufaniu jeden drugiemu.Do grona takich ludzi naleza rowniez takie osoby jak Pan ktory sprzedaj ne allegro pod nicem biala podlaska,czy gabid 2008 golebie przesadzone z cena felerne obiecanki cacanki a glupiemu radość i wciskanie bo u mnie bylo ok.Dla mnie ktos kto szczyci sie wielka i jakze doskonala hodowla jak w/w Pan robi fotki z apataru tel.,nie stać go na dobrej kalsy aparat fotograficzny?Choc by tym zablysnac a nie swoimi kretactwami co to on nie posiada.Dzisiaj jestem bardziej doswiadczony o takie rzeczy i nie mozna byc do konca ufnym mimo szczerych checi i zaufania.Nie mam innej mozliwosci aby kupic krymki gdyz w moich okolicach nikt tego nie hoduje a te golebie od zawsze mi sie podobaly.Duzo by pisać o zachowaniach ludzi ktorzy wlasnie na tym zeruja i wciskaja golebie kapletnie nie zgodne z opisem.Z gory przepraszam wszystkich szanujacych sie hodowcow i ludzi dla których szczerosc i szacunek dla innych jest wlasna godnoscia!!!

pol-72
Kontaktowanie:

Post autor: pol-72 » ndz kwie 12, 2009 8:54 pm

Masz racje kolego że jest on wyłudzaczem mojego kolesia przekrecił miał byc zdrowy gołab a sprzedał mu chorego i jeszcze bezczelnie kłamie ten GABID 2008 z allegro a tutaj jest pod psedonimem Adam dziezkowski ale chyba tym razem sie gościu przejedzie bo mieszka nie daleko a kolega jest nerwowy i na bank go odwiedzi myśle że na długi czas wybije mu te przekrety,mysle żeby sie łaszczyć na pare groszy trzeba byc człowiekiem "zero".A od pana bial podlaska tez kupiłem faktycznie fotki robione z daleka i nie czytelnie to tez o czyms świadczy,bede sie cieszył jezeli komuś pomoge tym postem i uchronie przed oszystwem

Dispar
Kontaktowanie:

Post autor: Dispar » ndz kwie 19, 2009 11:35 am

Z kupowaniem gołębi na Allegro czy nawet na giełdzie jest bardzo podobnie jak z kupowaniem jajek na targu. Ja kupuję je bez targowania i ogladania aby tylko były czyste a obok jakaś baba oglada wszystkie po kolei i żadne jajko jej sie nie podoba :D . Podobnie jest z gołebiami - ktoś zapłaci cenę żądaną i jest zadowolony a inny nawet za championa jak da 50 zł to narzeka że coś mu tam nie pasuje i sprzedawca go oszukał. Sam kupowałem na Allegro gołebie trzy razy i zawsze byłem zadowolony z zakupu ale były to gołebie w cenie około 100 zł para a zdjęcia gołębi nie budziły absolutnie żadnych zastrzeżeń. Czasami wystarczy zobaczyć fotkę w dużym powiększeniu gdzie widać rozmyte piksele aby zrezygnować z zakupu. Macie żale do kogoś kto wystawił gołebie, ustalił cenę mininalną, zrobił słabej jakośći zdjęcie i Wy je kupiliście - ktoś Was zmusił do tego żeby je kupić???? A co powiecie jak inny wystawiający wystawia na sprzedaż ewidentnego ,,koka" wartego góra 50 zł a pisze, że kupił go za 270 zł i tyle chce otrzymać (biały wywrotek mazurski niedawno na Allegro). Ma takie prawo zażądać tej ceny czy nie? Jego gołąb i jego decyzja o cenie a nasza decyzja o jego zakupie. Tak samo rozśmiesza mnie trochę opis, że gołąb jest zdrowy bo zaszczepiony - zaszczepiony od paramyxowirozy a cała reszta chorób gołebi ???? Jak ktoś chce kupić dobrej jakości gołebie sporej wartości to jedzie po nie do hodowcy i bierze je z gołębnika a nie z Allegro. Także jeśli chcesz kolego arek1 kupić dobrej jakości krymki to zapraszam na wystawę do Tomaszowa Maz. oraz Białegostoku i ręczę, że kupisz takie jakie tylko zechcesz.

Warcraft
Kontaktowanie:

Post autor: Warcraft » ndz kwie 19, 2009 12:05 pm

Oj Dispar masz dużo racji w tym co napisałeś wiadomo że najlepiej kupowac gołębia którego sie samemu ma w ręce i sie go widzi przed zakupem na żywo ale nie każdy może jechac na wystawe do innego miasta wydając przy tym pieniądze na pociąg benzyne itd i jeszcze nie mając pewności że znajdzie tam to co go interesuje. Myśle że tu chodzi o zwyklą ludzką uczciwość .. wiadomo że można wcisnąć komuś słabego gołębia za 400 czy więcej złotych bo fotki sa świetnie zrobione, bo wady ptaka sa ukryte, bo sie powie przez telefon że gołąb jest zdrowy(gdy jest chory), tylko jeśli ktoś jest szczery i uczciwy to tego wszystkiego nie zrobi i po prostu opisze sprzedawanego gołębia szczerze i ustali za niego w miare trafną cene..
Myśle że o tą szczerosć właśnie chodziło koledze Arek1 .
Arek szczerze współczuje nieudanej transakcji ..

arek1
Kontaktowanie:

Post autor: arek1 » ndz kwie 19, 2009 2:42 pm

Witam
Tak jak powiedzialem mozna wiele pisać o takim postepowaniu,ale nie widze juz w tym potrzeby gdyż kazdy ma swoja racje a tacy ludzie bazujacy na odleglości oszustwie braku szacunku dla innych powinni sami nad soba sie zastanowić i swoim postepowaniem!!!

Awatar użytkownika
Bial_Podl
Kontaktowanie:

Arek1; pol-72; Dispar

Post autor: Bial_Podl » sob kwie 25, 2009 6:04 pm

Jak czytam głupoty, które wypisuje Arek1 dotyczące zakupu gołębi za pośrednictwem Allegro, chciałbym wyjaśnić, aby kupić Wysokiej Klasy Krymki Białostockie to trzeba za takie gołębie w chwili obecnej zpłacić dla Bial_Podl min. 5000zł/sztuka. Szanowny kolego Arek1, kupowałeś odrzuty z mojej hodowli w cenie 100-150zł za sztukę. Nie masz zielonego pojęcia o gołębiach i o cenach, jakie pieniądze trzeba zapłacić, aby kupić faktycznie Krymki Białostockie Klasy Wystawowej. Jeżeli ktoś zaprasza na wystawę w Tomaszowie Mazowieckim, w Białymstoku po zakup Krymki Białostockiej po cenie 150zł. za sztukę to robi z Ciebie kpiny.
Ja sam osobiście kupowałem gołębie z klatek wystawowych w Tomaszowie Maz. od najlepszych "hodowców". Za gołębie na 1-z wystaw w Tomaszowie Maz. zostawiłem równowartość dobrej klasy samochodu. Co się okazało, że z Krymków Białostockich ocenianych na wystawie na 96-97pkt. przez sędziów, po spieżeniu wyszły "Motyle Warszawskie" :!: Jak się okazuje prawie wszystkie gołębie na wystawach są "strzyżone".
Wypowiedź jednego z czołowych hodowców na wystawie w Tomaszowie Maz dotycząca Krymki Białostockiej: "Czy panna młoda idąc do ślubu strzyże się, maluje, upiększa"? Tak samo jest przygotowany gołąb na wystawę. Niech na ten temat wypowiedzą się Prawdziwi Hodowcy.
Bial_Podl

Awatar użytkownika
zbiter
Kontaktowanie:

Post autor: zbiter » sob kwie 25, 2009 7:14 pm

Zgadzam sie z tym co do cen za czołowe ptaki ,jednak Arek czuł sie oszukany tak mi sie wydaje gdyż kupił ptaki wydepilowane równiótkie a później przeżył szok :shock: jak porosły.Co innego jak sie kupuje świadomie ptaka takiego jak go natura stworzyła .Poprostu kupił równe a okazało się co innego
Szukaj a znajdziesz

Dispar
Kontaktowanie:

Post autor: Dispar » sob kwie 25, 2009 7:14 pm

Kolego Bial-Podl a czy ja napisałem, że zapraszam na wystawy na krymki po 150 zł ???
Napisałem, że po krymki dobrej jakości nie podając ceny :) .

Awatar użytkownika
Bial_Podl
Kontaktowanie:

Zbiter

Post autor: Bial_Podl » sob kwie 25, 2009 8:28 pm

Szanowny kolego Zbiter Pan Arek1 nie zakupił ode mnie Krymków Białostockich z wyrwanymi piórami, "strzyżone" itd. Tylko umieścił moją osobę w swoim poście, jako nieuczciwego sprzedającego !!!
Pod koniec sezonu lęgowego Arek1 zamówił ode mnie kilka sztuk późnych gołębi młodych. Jak to z młodymi bywa jeden z nich miał niedociągnięte skrzydło - "anielskie skrzydło", ale to nie jest wada. Przy dobrych warunkach hodowlanych, powinnien je poprawić oraz po całkowitym spierzeniu !!!
Transakcje z Arek1 przebywały bardzo zgodnie, wedle naszych oczekiwań. Zamówił jeszcze 1-Parę Krymków Białostockich Żółtych, ale 1-samiczka mu nie odpowiadała, więc ją odesłał. W zamian wysłałem za 50zł Bardzo Ładną Parę Krymków Białostockich Czarnych.
Po 6-mies. od zakupu dostaje wiadomość na gadu-gadu z pretensjami, że młody nadal ma "anielskie skrzydło". Był to Krymek Białostocki Czerwony _ Klasa Wystawowa zakupiony jako późny młody za 100zł. Odpisałem, że to nie moja wina!!! "Przecież wysłałem Panu zdjęcia tego młodego z takimi skrzydełkami"... I tak zaczeły się moje kłopoty z Arek1.
Z wypowiedzi Arek1 wynika, że gabid 2008, a i inni go oszukali, ale nie w moim przypadku !!!
Bial_Podl

arek1
Kontaktowanie:

Post autor: arek1 » sob kwie 25, 2009 9:22 pm

Jestem godzien podziwu dla wypowiedzi Pana z Pialej Podlaskiej.Jakie odrzuty co Pan krzani glupoty!!!!!!!!!!!?Zapewnial mnie Pan że to sa dobre gołebie a tu głupoty Pan opowiada bo grunt sie zapalil pod nogami!!!Oczekiwalem dobrych golegi a nie wysokiej klasy i wiele czesu przegadalismy przez tel.a nie teraz o anielskich skrzydlach,co Pan plecie??????A jezeli chodzi o tą samice to miała to byc para,a dostalem dwie samice za 500zł i jedna byla z żółtymi piórami pod skrzydłami i nie majaca do tego nic wspolnego z tymi które przyslal mi Pan na zdjeciach.(POWIEDZIAL PAN ŻE SYN SIE POMYLIŁ)Te czarne co mi Pan dosłal to miały być za tą samice plus doplata i kosztowały 300zł a nie 50 prosze być szczerym do bólu a nie BZDUTY Pan wypisuje,rece mi opadaja.Tłumaczyłem Panu że interesują mnie ładne gołebie a nie wysokiej klasy!!!!!!!Dla mnie to jest hobby a nie inwestycja i nabijanie innych w butelke,po tym co napisalem wczesniej masa ludzi sie odezwała i nie tylko mnie Pan tak karmil odzrzutami. Na temat tego drugiego Pana nie wypowiadam sie bo brak słow i tak jak Panu powiedzialem na gg nie mam z Panem o czym rozmawiać bo wiele razy prosilem aby te wszystkie problemy rozwiazac jak dorosli ludzie,ale z Panem sie nie da bo zawsze bylo coś.Dle mnie byla to nauczka i to bardzo dobra!!!A wracając do cen ktorymi Pan operuje to w Poznaniu na wystawie kupilem krymki które w porownaniu do Panskich powinny zdobywać mistrza Europy i nie kosztowaly po 5000tyś,a po 400zł.Temat na jakekolwiek interesy z Panem uważam raz na zawsze zamkniety!!!LICZYŁEM NA ZWYKLĄ UCZCIWOŚĆ I NIC WIECEJ!!!

Awatar użytkownika
zbiter
Kontaktowanie:

Post autor: zbiter » sob kwie 25, 2009 10:00 pm

Kolego Biała Podl .nie napisałem konkretnie od kogo kupił tylko ogólnie . Jak to mówią w stół a nożyce sie odezwą ,w sumie nie mój cyrk nie moje małpy.Poprostu szkoda mi Arka
Szukaj a znajdziesz

Awatar użytkownika
Bial_Podl
Kontaktowanie:

Arek1

Post autor: Bial_Podl » sob kwie 25, 2009 10:47 pm

Z tonu wypowiedzi użytkownika Arek1, można wywnioskować, że jest to bardzo konfliktowy kupujący. Wszyscy go oszukją w kwestii gołębi, a sam nie jest niczemu winny. Jeżeli jak sam twierdzi, że został oszukany na samym początku, to po co kupował następne Krymki Białostockie ode mnie.
W żaden sposób nie chciał załagodzić tej sytuacji, a teraz wymyśla, że 1-samiczka miała żółte piórko pod skrzydełkiem to dlaczego nie opisał tego faktu wcześniej tworząc nowy post, tylko skupił się na gabid 2008 (...)
Podchodzę do swoich kontrachentów uczciwie i żetelnie, tego samego oczekuje od nich.
Opisując innych użytkowników Allegro, wtrącił tylko 1-zdanie na mój temat, w którym chodziło, że zdjęcia wykonane są telefonem komórkowym, a co to za różnica !!! Przy dzisiejszej technologii. Niepoważny Kupujący!!!
Pewnie już Krymki Białostockie z Poznania wystawił na Allegro na sprzedaż, z moimi zrobił to samo !!! HANDLARZ
Jego post służy tylko i wyłącznie do popsucia mojej opini.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 26, 2009 4:47 pm przez Bial_Podl, łącznie zmieniany 1 raz.
Bial_Podl

arek1
Kontaktowanie:

Post autor: arek1 » sob kwie 25, 2009 11:21 pm

Co prawda w oczy kole?!!!!Niech Pan nie wymysla i znajdzie lepsza linie obrony tylko z tym bedzie mial Pan klopot bo takiej nie ma!!!Jest Pan żalosny w swoich wypowiedziach bo to stek klamst i nic wiecej!!!Zaprzecza Pan swoim wypowiedzią i oby wszyscy byli tak konfliktowi jak ja.

Awatar użytkownika
Bial_Podl
Kontaktowanie:

Post autor: Bial_Podl » ndz kwie 26, 2009 4:50 pm

Gdyby wszyscy byliby tak samo konfliktowi jak Arek1 to nie byłoby już Allegro, a tym bardziej Foto-giełdy !!! :lol:
Bial_Podl

Slawek

Post autor: Slawek » ndz kwie 26, 2009 9:57 pm

.
Ostatnio zmieniony pt gru 18, 2009 11:04 am przez Slawek, łącznie zmieniany 1 raz.

pampalini
Kontaktowanie:

Post autor: pampalini » pn kwie 27, 2009 7:41 am

ad slawek
gdyby sprzedający był wystraszony to by się wcale nie logował i nie tłumaczył

jak było naprawdę to wiedzą tylko ci dwaj panowie

ale wszyscy wiemy, że zdarzają się sprzedający - oszuści jak i zdarzają się marudni i Bóg jeden wie jak wymagający kupujący, którzy chcieli by za marne pieniądze kupić championy

Awatar użytkownika
Bial_Podl
Kontaktowanie:

Post autor: Bial_Podl » pn kwie 27, 2009 5:09 pm

Przyznaje w 100% racje pampalini, że zdarzają się marudni kupujący. Taką osobą właśnie jest Arek1, który oczekiwał Championów po 100zł.
Jeden hodowca kupi gołębia za 2000zł i będzie bardzo zadowolony, a drugi za 100zł, będzie wypisywał absurdy, bo dla niego gołąb nie odpowiada; bo zobaczył zdjęcia w internecie z wystaw i tam widział ładniejsze gołębie, ale nie wziął po uwagę różnicy cen itd.
Kolego z Hrubieszowa, jeżeli Twoim zdaniem jestem przestarszony, to nie odpisywałbym na żadne Posty na forum publicznym. Szukasz sensacji !!! Czekasz na świetną zabawę, ale w swoim w wykonaniu? :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Bial_Podl

arek1
Kontaktowanie:

Post autor: arek1 » pn kwie 27, 2009 9:06 pm

Poprostu nie moge czytac tego jak sie tłumaczy i co wypisuje Pan z Bialej Podlaskej!!!Łże na kazdym kroku!!!Nie ma odwagi cywilnej do tego aby sie przyznać jak postepował!!!Nigdy nie wymagalem bóg wie jakiej klasy golebi i aby mnie okreslic hadlarzem trzeba nim być samemu!!!Jasno zawsze Panu tlumaczylem o co mi chodzi i do jakiej kwoty maja byc golebie,podsylal Pan fotki ja to zatwierdzalem a golebie przychodzil inne.Przyklad tej samicy z żółtymi piorami samczyka z odstajacymi lotami ktorego nigdy nie widzialem na oczy a Pan opisuje że podeslal mi na zdjeciu a to było w pierwszych pieciu sztukach które zamowilem u Pana.Cierpliwie czekale na poprawe stanu upierzenia,ale to juz jest wada i glupie rady nich Pan zostawia sobie typu ukladania lot itpPoprostu trzeba to eliminować a nie sępic się wlaśnie na 100zł.Pan ktory szczyci sie takimi wydatkami,to jest prozność której Panu nie brakuje!!!Jak ma Pan czelność klamać że tak nie było,jest Pan obłudny w kazdym słowie!!!Nie szukam sensacji ani tego aby kogoś oczerniac bez powodu bo w przeciwienstwie do Pana znam swoja wartość i mam szacunek dla innych!!!Te wywody na temat cen itp to wie Pan co mnie to?Tyle co zaszłoroczny śnieg!!!Doskonale orjentuje sie w cenach,cechach rasowych tych golebi które mnie interesują i prosze mnie nie przyrownywac do siebie bo dla mnie jest Pan zwyklym oszustem i niczym wiecej!!!

ODPOWIEDZ