odrobaczanie
odrobaczanie
jaki środek polecacie do odrobaczania,każdy ma swój sprawdzony[ja też] ale chetnie poczytam,nauki nigdy za wiele.proszę o nazwy,proporcje i długość kuracji.dziękuję i pozdrawiam[.ponoć wskazane jest stosować różne środki.]
Re: odrobaczanie
ja zawsze stosowałem levamizol,kiedyś w tabletkach ,ostatnio dodawany do wody...
ostatnio jednak na tym forum ,któs pisał o systameksie i bardzo mnie zainteresował ten lek,tym bardziej ,że na innych forach hodowcy pocztowych bardzo go chwalą...
jak będę teraz u weterynarza muszę go spytać co sądzi o systameksie...
ostatnio jednak na tym forum ,któs pisał o systameksie i bardzo mnie zainteresował ten lek,tym bardziej ,że na innych forach hodowcy pocztowych bardzo go chwalą...
jak będę teraz u weterynarza muszę go spytać co sądzi o systameksie...
Jeśli masz cenne gołębie i podchodzisz do hodowli profesionalnie ,proponuję ci
( BELGA WORMAC ) w tabletkach .
Jedna tabletka na jednego gołębia ,bez powtarzania. 50 tabletek ( 45 zł )
Stosuję je w marcu i we wrześniu ,w niczym nie szkodzą pierzeniu.........
( BELGA WORMAC ) w tabletkach .
Jedna tabletka na jednego gołębia ,bez powtarzania. 50 tabletek ( 45 zł )
Stosuję je w marcu i we wrześniu ,w niczym nie szkodzą pierzeniu.........
pyrantverm,levamisol i napary z kory stosowałem od lat.zastanawiam się czy racę mają ci którzy twierdzą,że warto a nawet trzeba zmienić,nigdy nie badałem odchodów jak również nie miałem większych kłopotów pod tym względem z moimi bernburami,ale gdy dopuści się do kłopotów to już za pózno.więc stosować te same?czy podać następnym razem coś innego?
Witam mam takie pytanie odrobaczyłem swoje gołębie levamisolem i trzymam je w wolierze, natomiast mój brat z ojcem trzymają pocztowe których nie odrobaczyli i latają one wolno. Czy to moje odrobaczenie ma sens, ponieważ pocztowe czasami siadają na wolierze, ale nie piją i nie jedzą z jednych poidełek i karmników?
No to jeśli chcesz mieć pewność i się nie bać tego że twoje się zarażą czymś to kup Levamisol 8% w proszku [ja dawałem 8 zł za 100g] i odrobacz wszystkie.
A ja szczepie gołębie przeciwko robakom i piórojadą i mam spokój cały rok.
Jak to szczepisz? Pierwsze słyszę, ze na te sprawy jest jakaś szczepionka. Możesz podać szczegóły?
Pewnie chodzi o podanie inwermektyny ,podskórnie lub na skórę .
Szukaj a znajdziesz
Nie chodzi o podanie nic pod skórnie i nie jest to ten preparat co podałeś (inwermektyna).
No to pochwal się co to za cudowny specyfik , nie trzymaj tego w tajemnicy.Jeśli dobry to z chęcią skorzystamyarbiter pisze:Nie chodzi o podanie nic pod skórnie i nie jest to ten preparat co podałeś (inwermektyna).
Domyślam się o jakie szczepienie chodzi ,ale chciałbym się upewnić ,chyba że się mylę

Szukaj a znajdziesz
Kolega arbiter nas olał ,swoje cudowne szczepionki na robaki trzyma w tajemnicy
Szukaj a znajdziesz
Nie olałem ale każdy ma swoje "tajemnice" założę się, że i Ty nie wszystko piszesz na forum. Ja sam do tego doszedłem nikt mi o tym nie powiedział.
- wscekly4405
- Kontakt:
czyli jak ja do czegoś dojdę to też się nie podzielę,jeszcze kilku tak zrobi i forum nie ma po co istnieć
golebie-akrobatyczne
Chyba tylko wodą święconą bo w przeciwnym przypadku to jest Nagroda Nobla!arbiter pisze:A ja szczepie gołębie przeciwko robakom i piórojadą i mam spokój cały rok.
Pozdr.
golebie.wombat.fc.pl
To w regulaminie forum dodajcie, że każdy zarejestrowany musi się wszystkimi informacjami dzielić z innymi wtedy będzie OK.
Więc należy mi się Nobel.
Więc należy mi się Nobel.
Z Belgii dostaję szczepionki na salmonelle, kręćka, katar, ospę i nawet na rzęsistek, ale na robaki i piórojady to szczepionki jeszcze nikt nie wymyślił także takie bajki to w piaskownicy kolego a nie na forum.
- Jarek Siedlecki
- Kontakt:
Napisze bo wiem o co chodzi ,po prostu chodzi o podawanie przez dłuższy okres ,przez 2 tygodnie małej dawki lewiamizolu - to niby jest szczepienie -bezsensowne 

Szukaj a znajdziesz
To jak wiesz o co chodzi to po co drążysz temat
Ale dalej się mylisz 

Prima Aprilis jest za siedem dni jakby ktoś o tym zapomniał
.

Pierwsze słyszę by była szczepionka na robaki i piórajady.Chyba że mu chodzi o wywary specjalne własnej roboty.arbiter pisze:A ja szczepie gołębie przeciwko robakom i piórojadą i mam spokój cały rok.
Nie wiedziałem, że tak poruszę ten temat